Jeejee-hakua

Jihaa, hakumotivaationi on taas huipussaan ja uskon jälleen siihen, että uramme jatkuu sittenkin! Zero oli niin superhyperälyttömänmegahieno tänään, että tekis mieli pomppia riemusta :D

Treenattiin eilen samassa maastossa kuin viimeksi, Korsossa aika avoimessa mäntymetsässä. Laitoin neljä ukkoa aika paljon kauemmas kuin viimeksi, jos jotain metrejä täytyisi heittää, niin jotain parikymmentä ehkä. Ekalla ukolla se lähti kuin salama aivan etukulmalle asti, ei siis huolen häivää, että tällä otuksella olisi ongelma irtoamisen kanssa :) Se palasi takaisin ja jatkoi etsimistä tovin, lopulta sai hajun yllättävän kaukaa. Toisessa ei ollut mitään ihmeellistä, kolmas oli aika hieno. Lähetin itse väärään suuntaan (mur, mikä tomppeli, kun ei opi ikinä!!!), mutta Zero sai noin puolivälissä hajun ja korjasi todella hienosti ja löysi ukon samantien. Oli tosi makeeta huomata, että pikkumiehellä toimii nenä sittenkin! ;) Vika oli tosi hieno, löysi ukon aika suoraan.

Toisella kierroksella otettiin ilmaisua, joka oli vähän hankalampi. Päätin tänään treenata sitä, etten jatkuvasti joudu kutsumaan sitä takaisin rullan kanssa. Odotin siis vain, mitä se tekee. Päällimmäisin puolin jäi sellainen kuva, että Zero ei oikein tiedä, mitä rullan kanssa pitäisi tehdä. Edelleen se yrittää aktiivisesti tarjota sitä maalimiehelle, tokalla ukolla se vähän innostui leikkimään rullan kanssa, vaikka tämä onkin vähentynyt tosi paljon ekoista treeneistä. Jossain vaiheessa se tajusi tulla mun luokse rulla suussa, kerran vain palasi ilman. Se tulee kuitenkin epävarmasti ja pyörii aika paljon maalimiehen luona ensin. Pitää ilmeisesti palata vähän taaksepäin irtorullaan ja vahvistaa vähän tuota rullajuttua. Näytöissä ei ole mitään ongelmaa, vauhtia kyllä löytyy!

Palkkasin taas lelulla, tämä tuntuu toimivan. Motivaatio ainakin näyttää kasvavan koko ajan. Kun hain Zeron autosta, se oli aivan tohkeissaan ja kiskoi oikein nelivedolla. Kun se näki maalimiehet metsässä, se alkoi piipittää hiljaa ja kiskoi vielä lujempaa. Näin paljon se ei ole vielä kertaakaan innostunut hakutreeneissä. Olen myös huomannut, että se on alkanut ujeltaa autossa, kun jätän sen yksin. Tätäkään se ei ole aikaisemmin tehnyt muualla kuin agilityssä. Taitaa olla haku oikea laji tälle kaverille! :D

Päätin, etten vähään aikaan treenaa toisen hakuryhmän kanssa muuta kuin ilmaisua. En uskalla ottaa riskiä, että näin hyvien treenien jälkeen taas pilataan kaikki työ. Ja tiedän nyt myös sen, että olen oikeassa  treenitavan ja motivaation suhteen. Mutta ennen kuin taas hiillyn, niin oikeilla jäljillä ollaan ja elämä hymyilee, ainakin osittain... =)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa