maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kokeenomaiset tokoilut ja fyssarikäynti

Torstaina oli työntäyteinen päivä. Aamulla kokeenomainen treeni Ojangossa, siitä suoraan fyssarille, siitä ruuanlaiton kautta töihin ja siellä aikaini sinkoiltuani edestakaisin väsyneenä kotiin lainvartijat-sarjan ääreen.

Järjestys oli perinteinen, kaikki putkeen. Tosin tilanne oli siitä eri, että olin hetkeä aikaisemmin aksannut samalla kentällä ja leikkinyt Zerpan kaa...

Seuraaminen oli perusnättiä, vasemmalle käännökset ei ollut hyviä, mä vaan työnsin koiraa edellä. Juoksu selkeästi parantunut ja käännöksetkin tuntui ok:lta. Pakittaminen oli aika kivaa, se jopa peruutti!

Istuminen: Ei ongelmaa, hyvää oli.

Luoksetulo: Oikein hieno, pysähtyi nopeasti, maahanmeno oli hieno. Pysäytin ite liian aikaisin, edelleenkään en osaa arvioida tötsien paikkaa. Lopussa tuli vinoon.

Ruutu: Tosi hieno, pysäytin kerrankin ite oikein, pysäytys oli ehkä aavistuksen hidas? Seuraaminen oli oikein nättiä kans, parantunut viimeisestä.

Hyppynouto: Heitin vinoon, ei hakenut hyppyä takaisin, joten tuli ohi. Istahti vinoon, ennakoi sivulletulon.

Metallinouto: Lähti tosi reippaasti, kaiken kaikkiaan tää oli tosi hieno, luovutusta lukuunottamatta. Tuli vinoon, ennakoi sivulletulon.

Tunnari: Oli pihalla kuin lumiukko, maisteli vähän kaikkia, toi muistaakseni väärän. Oli aivan liian korkeassa vireessä. Tiputti kapulan mun jalkoihin... Bläääh...

Kaukot: Pari vahinkoa, s-m ruma, ennakoi, tosi korkee vire.

Tässä video:


Se oli tosi korkeessa vireessä koko ajan, mikä osittain johtu kyl vieressä aksaavista tyypeistä. Vireen lasku ei onnistu ollenkaan tässä ympäristössä. Kokeen loppua kohti vire tuntui vaan nousevan, ehkä meidän palkattomuustreeni on tuottanut tulosta, vaikkei sitä kauheesti edes olla tehty.

Treeneistä suoraan Aistiin fyssarille, kävin Niina Sorvarilla. Hivenen se kattoi pitkään ja nauroi, kun luettelin kaikki meidän harrastukset. Se vähän niinku vihjas, että mun pitäisi hankkia toinen koira :D

Jännä kyllä jumeja löytyi enemmän keskiselästä kuin alaselästä. Alaselkä oli oikeastaan ihan hyvässä kunnossa. Selkeästi kuitenkin reagoi näihin keskiselän kohtiin. Vasen puoli oli enemmän jumissa kuin oikea. Selkärangan liikkuvuudessa oli myös eroja. Lanneranka oli jäykempi kuin muut osat. Mitä lie tää nyt sit käytännössä tarkoittaakaan... Takajalkojen käsittelyä se hieman jännitti, mutta muistaakseni ei erityisempää jumia löytynyt sieltä kuitenkaan.

Olin hyvin yllättynyt, että takaosan syvät lihakset ovat itse asiassa aika hyvässä kunnossa ja lihakset aktivoituvat hyvin liikkeessä - takaosassa erinomaisesti, etuosassa hyvin ja vartalossa kohtalaisesti. Lihasten hallinta sen sijaan on vaikeaa takaosassa.

Saatiin runsaasti kotijumppaohjeita. Vastakkaisten jalkojen nostelua, laatikon ylityksiä, seistessä punnerruksia, namitaivutuksia, venytyksiä ja ihon rullausta. Aksailua pitäisi nyt vähentää vähäksi aikaa ja seuraava fyssariaika varattava parin viikon päästä. Sit kokeillaan Zerppaseen laserhoitoa selkään :) Näitä tehdään nyt parin viikon ajan 1-2x päivässä, sen jälkeen joka toinen päivä.

Pikkasen meen kyl konkurssiin tän karvan kanssa, kun pitäis kerran kuukaudessa käydä fyssarilla, sit mun pitäis hankkia back on trackin verkkoloimi ja kaiken huipuksi viel urheilu- ja palautusjuomaa. Mut mitäpä sitä ei tekis nappisilmänsä eteen. Syön ihan tyytyväisenä makaroonia ja pussikeittoa, jos vaan saan Zerppasen selän kuntoon!


Palautusjuomaa se suositteli, koska siinä on kaikkea hyvin sulavaa proteiinia, rasvaa ja elektrolyyttejä, joita lihakset tarvitsevat rasituksen jälkeen palautukseen. Luulen, et tää voisi tehdä Zerpalle ihan hyvää. Ainakin sitä vois kokeilla... Urheilujuoma taas vaikuttaa ehkä enemmän itse suoritukseen, jotta saataisiin mm. koiran nestetasapaino optimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti