Maanisdepressiivistä tokoa

Mulla on viimeaikoina ollut hieman maanis-depressiivinen suhtautuminen tähän tokoon. Zero tekee niin kovin vaihtelevia treenejä, yhtenä päivänä se tekee kaiken kympin arvoisesti ja seuraavana päivänä se ei ole koskaan kuullutkaan asiasta. Niinpä mun motivaatiokin on yhtenä päivänä huipussaan ja tekisi mieli ilmoittautua jos jonkinlaisiin karsintakokeisiin ym ja toisena päivänä olen lopettamassa koko lajin.

Suunnuntai: 
Oli siis taas yksi niistä hyvistä päivistä, kun se teki oikeasti jo lupaavan näköisiä liikkeitä.

Kierto-ohjattu meni tosi nätisti, ei yhtään epäröinyt takaakiertoja, stopitkin oli hienoja. Noudossa se kerran meni ohi, mutta korjauksen jälkeen teki hienoja suorituksia.

Eteenmeno toimi aika hienosti myös, nyt se menee oma-aloitteisesti jo 7-10 metriä, mikä on selkeä edistys siihen kahteen metriin, mitä se on aiemmin mennyt. Suht suoraan se meni myös, vaikka tehtiin vinosti nurmikon laitaa kohti.

Ruutua kokeilin kuuntelutreeninä: puunkierron kautta, liikkeestä seisomisesta, kaukoista jne. Oikein hienosti meni ruutuun, tää on aika varma. Kerrankin osasi myös hienosti hakea paikkaa, pysähtyi nätisti keskelle ruutua, ei etulaidalle, kuten normaalisti.

Tunnarissa kokeiltiin vireensäätelyä. Ensin normaali, sitten takaakiertoa ja riehumista hetki, siitä sit lähetys tunnarille. Meni tosi nätisti ja haki oman varmasti.

Keskiviikko: 
Tehtiin kierto-ohjatun palautusta yhdellä hypyllä, nyt teki jo todella isolta etäisyydeltä ja erinomaisesti haki hyppyjä, olipa kapula sen edessä tai hypyn takana.

Eteenmenoa se teki myös, haki hienosti paikkaa. Lahopäänä en muista, mitä muuta me treenattiin sinä päivänä. Jotain kuuntelutreeniä muistaakseni, mikä oli kovin, kovin vaikeaa pienelle bordercollielle.

Viikonloppu: 
Nyt viikonloppuna oon taas vaihteeksi päivystämässä perjantaista maanantaihin, joten ollaan puuhailtu kaikkea pientä.

Eteenmenoa varten olen nyt ottanut työn alle korjauskäskyt, eli siirtyminen vasemmalle, oikealle ja peruuttaminen. Sivulle päin mentäessä se hirveän helposti tulee mua kohti, sitä pitää vielä treenata. Peruutus toimii tosi huonosti, se peruuttaa aina askeleen kerrallaan, tähän täytyisi saada vähän rohkeutta lisää.

Kierto-ohjattuja se teki nyt jo ihan kokonaisena liikkeenä monta kertaa, ihan sikahyvin tekikin. Ihan ekalla toistolla se tosin possuili, eikä yhtään kattonu, mihin mä lähetin vaan arpoi jonkun kapulan. Pienen huomauttamisen jälkeen muisti sit, miten se vasen ja oikea menikään.

Hienolla asenteella se tekee ja en tiiä onko liukkaus vai mikä, että se tekee nyt takaakierrot tosi varovaisesti ja ihan lähellä merkkiä. Merkkinä toimi treenikassi, koska unohdin kiertotötsän kotiin :D

Eteenmenossa se menee jo lähes kymmenen metriä itsenäisesti, tää alkaa selkeesti sujua. Jos menee vinoon, niin sen verran vähän, että se olisi edelleen koetilanteessa sen 4m ympyrän sisällä. Olen tehnyt noita eteenmenoja nyt vaihtelevasti suoraan kentän laitaa kohti, vinoon jne. Myös erilaiset häiriöt olen ottanut mukaan, tehdään hyppyjen vierestä, vinoon niistä, ruudun vierestä, kapuloiden ohi jne.

Ohjatussa kokeilin kuuntelemista. Merkki hyppyjen väliin ja ohjattu niiden taakse. Ekalla kerralla meni hypyn kautta, sen jälkeen tajusi, mistä on kyse. Palautus sujuvasti hypyn kautta, tätä en ollut tajunnut. Mut hyvä, että on jotain oppinu noista hyppynoutoväännöistä.

Sunnuntaina jatkui sama linja. Teki aivan sairaan hienoja kierto-ohjattuja ja eteenmenot oli kans ihan nättejä. Yritin vähän ketjuttaa juttuja, tekemällä pari kaukojen vaihtoa ja lähettämällä siitä kiertoon, ei tajunnut sit millään :D Se ei selkeästi osaa kääntää ajatukset yhdestä liikkeestä toiseen kovin nopeasti. Tai siis muiden liikkeiden kanssa onnistuu kyllä, mut jostain syystä tää uusi juttu on liian vaikea. Jatkamme siis treeniä. Peruutus ja sivulle kävely alkaa kans edistyä, ehkäpä me vielä jonain päivänä päästään kisoihin asti! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa