torstai 11. helmikuuta 2016

Liukasta pakoon

Pitkästä aikaa Liisa pääsi taas tokoilemaan, oikein hallissa ja kaikki.

Maanantaina käytiin Espoossa agimestassa

Paikallaolo:

Itse pysyminen ei toki ole ongelma, mutta koomaaminen on entistä isompi ongelma. Koko kuvio on muutenkin Zerpalle uusi, että yhtäkkiä istumisesta mennäänkin maahan ja maasta tullaan luokse. Tätä on vahvistettava vielä paljon.

Tunnari:

Aika epävarma, mutta yllättävän hyvin teki töitä, kun ottaa huomioon, että ollaan tehty tätä viimeks monta kuukautta sitten... Vireensäätelykin toimii hyvin, joten tässä ei oikeastaan muuta ole, kun muistuttelua...

Kierto-ohjattu:

Pari kiertoa meni hienosti, kun en ollut laittanut kapuloita. Kolmannella kerralla laitoin kaupulat ja sehän samantien unohti täysin, mitä oltiin tekemässä. Ensi kerralla pitää kokeilla tehdä vain ja ainoastaan kaksi toistoa, samoin voisin vapauttaa sen vauhdista kapulalle suoraan kierron jälkeen. Itse kierto on hieno, tiivis ja se menee sellaista melko hidasta laukkaa, josta on helppo lähteä kiertoon ja stopata.

Lopuksi tehtiin liikevälejä niin, et Zerppa saa itse tarjota seuraamista. Silloin viimeksihän se toimi tosi hyvin, kokeillaan sitä nyt vähän joka treenissä hieman. Pari eteenmenoa otin kahdella pallolla, en tiiä toimiiko tää nyt kuinka hyvin, koska se pallohan paistaa kilometrin päähän. Pitäisi hankkia vihreät pallot, jotka eivät erotu niin hyvin.

Keskiviikkona tein autohallissa pientä rallitokoa, lähinnä oikealla seuraamista ja eri täyskäännöksiä. Vielä on hankalaa oikealla seuraamista, eikä ilman apua osaa hakea oikeaa paikkaa. Käännöksetkin takkuilevat vielä vähän.

Torstaina Ojangossa

Paikallaolo:

Meni ensimmäisestä käskystä maahan! Hitaasti, mutta meni kuitenkin. Luoksetulossa nousi ylös heti käskystä, mutta jäi ihmettelemään ja tuli sit hitaasti ja epävarmasti. Selkeesti ollaan kuitenkin menossa eteenpäin, koska vielä viimeksi se ei noudattanut ensimmäistä käskyä.

Kierto-ohjattu:

Nyt päätin, etten ota kuin yhden onnistuneen toiston ja jos ei onnistu, otetaan helpommin. Noh, sehän heti ekalla kierrolla meni hypyille, kapuloille jne. Avustaja sitten näytti tötsää, edelleenkään ei pikku urpo tajunnut. Laitoin sitten vanhaan tapaan lelun metriä ennen tötsää, sillä tavalla sain pari oikein hienoa toistoa. Lopuksi kokeilin vielä kerrättää ilman lelua ja siitä suoraan kapulalle, tämä toimi hienosti.

Tunnari:

Lähti vähän hitaasti, jäi epäröimään, kun viereiseltä kentältä kuului tiukka seis-käsky ja jäi ihmettelemään kapuloille, kun kuului vielä lisää häiriökäskyjä. Toi kuitenkin oman hienosti. Selkeästi se kaipaa lisää häiriökäskyjä ja ylipäätään varmuutta.

Eteenmeno:

Avustaja vei pallon, mut Zerppa ei silti huomannut sitä. Se irtosi nätisti joku viitisen metriä, kääntyi katsomaan ja toisesta käskystä liikkui vielä pari metriä. Eli sitä samaa mitä on tehnyt tähänkin asti. Joka silloin, kun näytin lelun, se jäi ihmettelemään.

Selkeesti se nyt odottaa palkkaa liikaa minulta. Pitäis nyt keksiä tähän joku ratkaisu. Jos se näkee pallon kaukaa, se ei yhtään mieti, vaan juoksee vaan sokkona ja sit taas jos pallo on salaa laitettu, niin se ei joko huomaa sitä ollenkaan tai sit ei vaan reagoi, vaan odottaa minulta palkkaa.

Lopuksi tein vielä vähän liikevälejä - palkkailin kun se tarjosi seuraamista, sivulletuloista ja kävelin suorituspaikasta toiseen.

Kierto-ohjattuun treeni-ideoita
- Yhdellä hypyllä
- Kaksi hyppyä oikein lähekkäin
- Hyppykuja
- Kapulakuja
- Merkki hyppyjen väliin
- Hyppy-merkkirinki erottelua varten
- Ruutu-hyppy-merkkierottelu
- Luoksetulona kiertoa
- Avustaja hetsaa esim. lelulla? (pelkkä tötsän näyttäminen ei selkeästi toiminut

Kaikki oikeastaan vanhoja juttuja, mutta kaipa niitä voisi muistutella.

Eteenmenoon mulla ei oikein ole vielä ideoita... Ehkä mun pitää yrittää ensin opettaa sille pk-eteenmeno ja sitten kokeilla uudestaan tätä tokoa. Jos kaivaisin jalkapallon kellarista ja tekisin tyyliin yhden toiston joka lenkillä...? Vaan miten mä saan vietyä pallon Zerpalta salaa, siinäpä kysymys :PEi kommentteja:

Lähetä kommentti