torstai 3. maaliskuuta 2016

Vaihteeks niitä Oikeita lajeja

Zero kunnostautui ja pääsi treemaanaan Oikeita lajeja (lukekaa edellisen postauksen kommentit :D ) Vantaalle Agilityakatemialle. Mä ilmoitin sen Nina Mantereen kurssille, joka kestää kahdeksan kertaa. Jospa täältä saatais vähän vinkkejä meidän ikuisuusongelmiin.

Tällä kertaa otettiin teemaksi kiertonouto. Sepustin pitkään ja hartaasti meidän ongelmaa ja sit demonstroin sen normiasetelmalla ja kas, Zerppa teki just niin täydellisen kiertonoudon, ettei oo ennen vastaavaa tehnyt :D Vaikeutettiin niin, et heitin itse kapulat. Tässä kohtaan se meni noutamaan kapulaa, joka oli suoraan matkan varrella (juuh, olen hyvä heittämään). Korjasin ja sit menikin oikein.

Sit tehtiin niin, et hypyt ihan lähekkäin ja tötsä sinne väliin ja lähetys jostain 20 metristä. Itsehän oon tehny tota samaa mut ihan lähietäisyydeltä. En jotenkin älynnyt tätä. Tää oli hauska kokeilu, jota aion kyl tehdä uudestaankin. Jos ongelma kerran on siellä kauempana, niin siirretään sitten ne vaikeudet sinne kauas.


Noutojen suhteen Nina suositteli vaihtelemaan kapuloiden paikkaa, kuten olen aika paljon tehnytkin. Joskus kapulat keskempänä ja joskus hyppyjen ulkopuolella tai mä voin itse siirtyä vastakkaisen hypyn puolelle. Tuota mun täytyy ehdottomasti kokeilla, siinä se kuuntelu korostuu aika paljon, koska mähän oon treenannut hyppyjä just nii et siirryn kyseisen hypyn puolelle. Mut nyt sen on aika oppia kuuntelemaan käskyjä, eikä olettamaan itse. Kuuntelemisen kanssa pitää muutenkin näköjään vähän skarpata, Zero ihan pokkana meni hakemaan oikeaa, kun lähetin vasemmalle...

Eli Zermu oli superpätevä, eikä meidän hyppyongelma oikeastaan tullut esille ollenkaan, kertaakaan ei hypännyt :) Noin yleisesti Nina oli sitä mieltä meidän asennevammasta, et Zero varmaan kaipaisi kisanomaista treeniä enemmän kuin mitä mä olen tehnyt. Siitä täytyy saada rutiini ja toisaalta koiran pitää oppia, että myös kisanomaisessa tilanteessa pitää tehdä mitä sanotaan, koska voi muuten tulla sanomista...

Ensi kerralla kun otetaan tätä, ni vois kokeilla sitä, et tekee tyylii kaukoja ennen sitä ja siitä kertoon. Silloin ne muutamat kerran mitä tota yritin, oli aivan mahdotonta. Zero ei vaan jotenkin osannut kääntää ajatusta jostain kaukoista tai seuraamisesta siihen et irrotaankin kauas...


Kentän laidalla tehtiin peruuttamista, sivulletuloja (ne alkaa vihdoin toimii, jee!), eteentuloja (nääkin alkaa sujuu, jee!), luovutusta (nää ei sujunu yhtään, jee, eiku nooou) ja luoksarin loppuosaa, jotka oli muuten aivan sairaan nopeita!

Kaukoissa tuli taas uusi ongelma esille, jota en ole aikaisemmin oikein tajunnut. Istu-seiso vaihdossa se pakittaa monta askelta, melkein puoli omaa mittaansa. Yritin vaikka millä konstilla saada se pysymään paikallaan sillä seurauksella, että se sitten tuli eteenpäin puoli mittaa... Zermu ei tunnu yksinkertaisesti hahmottavan etujalkojensa paikkoja. Pitäsköhän kokeilla jotain etujalkatargettihommelia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti