Talven treenailut

Blogi ja osittain koiratkin ovat eläineet hiljaiseloa talviunilla. Aloitan helpoimmista.

Kaksivuotias Kiki on jo iso tyttö
Agilityn suhteen ei olla tehty yhtään mitään. Koska ei ole hallipaikkaa, juoksariprojekti ja keppien opettelu jäivät kesken ilmojen kylmettyä ja lumen tullessa.

PK-juttuja ei myöskään olla tehty. Nyt kevään pikkuhiljaa kolkutellessa ovella päätin herätellä lajia ja ottaa työn alle haun ilmaisu (haukkuminen) ja esineiden ilmaisu jälkeä ja esineruutua ajatellen. Myös paukut vaatisivat enemmän ylläpitoa.

Rallitokossa ollaan käyty parissa kokeessa ja jopa parissa koulutuksessa, elämäni ensimmäiset laatuaan! Viime viikonloppuna Kiki sai RTK1-tittelin nimensä eteen ja nyt mietitään, jaksetaanko kilpailla vielä avoimessa kevään aikana. Tarkoitus oli lähinnä hakea rallista tukea tokon kisaamista ajatellen. Pisteillä ei olla missään vaiheessa juhlittu, mutta käytös ja yhteistyö on joka kerta parantunut. Kikin kanssa alkaa olla jopa ihan kivaa kisapaikalla ja kehässä.

Tokoa ollaan treenattu säälittävän vähän, koska ei tosiaan ole hallipaikkaa. Olen hyödyntänyt lähialueen kisatarjontaa ja käynyt turisteeraamassa aina kun mahdollista. Möllitokoissa ollaan käyty nyt kahdesti, Sirken treeneissä kerran ja eilen treenattiin agimestalla koemaista tilannetta. Käytös hallissa on parantunut huimasti ja korvatkin löytyy aina välillä. Yhteistyö on parantunut huikeasti ja luottamus koiraan alkaa pikkuhiljaa löytyä.

Alla möllitoko 10.2.2019 Ojangossa:


Videolla näkyy hyvin Kikin seuraamisongelma. Seuraaminen on sen mielestä tylsää ja lisäksi se vaikuttaa kovasti paineistuneelta. Vauhdikkaat liikkeet, kuten luoksetulo ja hyppy ovat sen sijaan siisteintä ikinä. Liikkurointi häiritsee jonkin verran ja ennakointi on erityisen pahaa esimerkiksi liikkeestä maahanmenossa. Eilisessä kokeessa samat asiat tulivat esille. Heikko keskittymiskyky on ongelma erityisesti liikeväleissä, kun Kiki nuokkuu ja jotenkin lopahtaa välissä. Perusasennossa odottaessa liikkuria se ehtii kääntää päätä ja huomata sata muuta asiaa hallissa.

Paikallaoloon sen sijaan olen tyytyväinen. Siinä ei ole nyt ollut enää mitään ongelmaa ja eritysesti Ojangossa Kiki yllätti. Rivistä lähti koira juoksentelemaan ympäri kehää ja Kiki makasi kiltisti paikallaan kuin tatti. Pikkuhiljaa alkaa ehkä jopa tuntua siltä, että paikkamakuun puolesta tuo alkaa hyvinkin olla valmis kokeisiin.

Alla video eilisiltä treeneiltä Agimestalla:


Treenilista:
- Liikevälejä: älä anna koiran lopahtaa
- Perusasentoja/liikkeen alut: pidä kontakti, älä anna lopahtaa
- Kehääntulot: hyvä kontakti, ei vilkuilemista ja hiippailua, ei hyppimistä ja edistämistä
- Seuraaminen: lyhyitä pätkiä, lelupalkkaa, iloisuus takaisin
- Liikkurointia tarvitaan kipeästi
- Erilaiset treenipaikat, hallit, tilaisuudet
- Ei liikevirittelyjä vähään aikaan, oikea mielentila löydyttävä ensin tekemiseen
- Enemmän vauhdikkaita liikkeitä mukaan treeneihin - oikea mielentila ylipäätään treeneihin
- Hyppytekniikkaa ja muutenkin hypyssä muutama askel taaksepäin ja huolellisempi perusta suoritukselle
- Kaukojen eka vaihto tökkii aina - tämä kuntoon
- Häkkitreeni, häkkiin rauhoittuminen

No joo, siinä ehkä ne oleellisimmat. Tuohon treenivihkoon olen koonnut listan lähialueen kokeista ja kisoista ja pohtinut, milloin alokasluokka olisi realistinen. Maaliskuun lopussa Lohjalla olisi sopiva koe. Toisaalta onko nyt niin viikosta tai kuukaudesta kiinni, jos odottaisin sovinnolla ulkokauteen. Huhtikuun lopussa olisi Lohjalla ulkokoe ja toukokuun puolivälissä Veikkolan koululla oma koe. Hieman kiire saattaa tulla, jos haluaa päästä SM-kisoihin avoimeen luokkaan, mutta onko tuokaan nyt niin nuukan päälle, vaikka ei päästäisikään kuin alokasluokkaan.

Söpö Zerppaeläin Ojangossa rallikokeissa

Zerppaeläin on humputellut rallia ja jopa käynyt koulutuksessa! Voittajaluokkaan nyt eritysesti olen kaivannut neuvoja, käännökset ja puolenvaihdot tuottaa ohjaajalle harmaita hiuksia. Kisaamassa ei olla nyt pitkään aikaan käyty, vähän mietityttää, raaskiiko sitä edes viedä enää. Sen kunto on heikentynyt, sydämen sivuääni pahentunut ja nivelet (nivelrikko?) vaivaa jonkin verran. Kunhan nyt saisi vietettyä laadukasta eläkeläisen elämää vielä mahdollisimman pitkään, niin koetuloksilla ei niin väliä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa