Hakua ja hakua ja lisää hakua.

Uups, jäänyt päivitykset vähemmälle. Koitan parhaani mukaan muistella, mitä ollaan tehty.

Maanantaina 8.6. Tokoa

Ryhmätreenit illalla. Kiki teki liikkuroituna seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa. Seuraaminen oli hieno ja keskittyi hyvin. Nythän ollaan melkein koko kevät treenattu yksin, joten oli tosi positiivista huomata, miten vähän se reagoi mihinkään häiriöihin. Liikkeestä maahanmenossa alkoi hiippailemaan joka kerta, kun kuului käsky. Saatiin ihan hyviä toistoja, tätä on kyllä hyvä muistutella.

Paikallaolossa ei mitään ongelmaa, ei reagoinut mitenkään muiden käskyihin, tehtiin pari kierrosta edes takaisin käskytystä. Paikalla oli nätisti sen minuutin eikä reagoinut muiden vapautukseen. Jes, on se jossain kehittynyt.

Luoksetulossa vielä muutama häiriökäsky ja liikkurointia, aluksi peppu nousi, sitten enää nytkähti ja kolmannella ei enää reagoinut sitten minunkaan käskyyn enää :D Vähän pitää vissiin sittenkin muistutella näitä.

Tiistaina 9.6. Hakua

Jos en ihan väärin muista, oltiin hirviaidan takana kisaradalla. Kiki teki norjalaista sekametsää näköavuilla, neljä ukkoa, jotka muistaakseni meni hyvin. Olen nyt kiinnittänyt erityisen paljon huomiota omaan liikkumiseen, alan liikkua eteenpäin heti lähetyksen jälkeen.

Keskiviikkona 10.6. Vekoran hakua

Oltiin puomin takana kisaradalla, jossa ollaan oltu monta kertaa. Mä vähän jo luulen, että Kiki alkaa muistamaan piilotkin siellä, joten päätin kokeilla suoria pistoja ilman apuja.

Ensimmäinen oikealle rinnettä alas, oli tosi nätti ja suora pisto. Tuuli tuli suoraan sieltä, joten sai hyvin hajun. Toinen vasemmalle umpparille, joka tällä kertaa oli kiinni. Tosi nätti, suora pisto, löysi suoraan (viimeksi oli kierrelly piiloa ja etsinyt oviaukkoa).

Kolmannelle olin ajatellut ottaa avun, Kiki nosti kuitenkin nenää niin päättäväisesti ja oli kovasti jo menossa, joten lähetin suoraan ilman apua. Ahne minä! Nätti suora pisto, juoksi ehkä kahden metrin päästä maalimiehestä ohi ja jäi sinne surffailee. Ei tullut, vaikka kuinka huusin takaisin, näin sen koko ajan, ravasi siellä edestakaisin nenä maassa. Varmaan taas peuranperkeleitä. Aaaargh!

Neljännelle ääniapu, oli tosi hiljainen ja mä en kuullut, Kiki oli kuitenkin aivan menossa ja meinasi seota, kun pidin kiinni :D Juoksi ohi ja sai siitä hajun.

Tiistaina 16.6. Hakua

Anidentin takana, oikealle tallottiin rata umpimetsään. Oli 26°C lämmintä, joten otin vain kolme ukkoa. Ensimmäiselle ja viimeiselle ääniavut, toiselle halusin nyt kokeilla ilman apuja.

Avut menivät oikein hyvin, ei ongelmaa, suorat nätit pistot. Toinen vähän jännitti, koska kaksi aikaisempaa koiraa oli oikaissut juuri ennen maalimiestä ja vaatineet useamman lähetyksen. Lisäksi piilo oli huomattavasti pidemmällä kuin 50 metriä. Kiki kuitenkin teki tosi nätin suoran piston suoraan maalimiehelle, ei tosin saanut hajua heti ja pyöri hetken lähistöllä. Olen kuitenkin hyvin positiivisesti yllättynyt, miten hyvin se on näinkin lyhyessä ajassa kehittynyt suorien pistojen kanssa.

Tähän onkin hyvä jäädä haun osalta kesätauolle. Jatketaan heinäkuun puolivälissä, kun meikäläiset palaa mökiltä ja maaseutumatkalta.

Mökillä olisi tarkoitus jatkaa jälkeä, tämä on taas jostain syystä jäänyt. Lisäksi pieniä tokojuttuja voisi muistutella ja opettaa: kaukot ja tunnari nyt ainakin. Esineruutua, jos jaksaisi tehdä, niin sitä täytyisi myös muistutella ja vahvistaa suoraan juoksemista vielä paljon.

Treenien jälkeen on ihana istua hetki parvekkeella ja juoda itse tehtyä raparperi-minttujääteetä


Kommentit

  1. Meillä pistot monesti 60-jopa 80m koska sitten on kisoissa helpompaa. Ainakin vastatuulessa koira juoksee sen 40m kun toteaa ettei tule hajua. Toki joskus sitten vahingossa lyhyempi tai tahalleen lyhyt, jos haluaa helpon tai sijoittaa maalimiehen lähemmäs. Haku on kyllä siistiä!

    Ompa herkullisen näköistä tuo jäätee! Itsekin kokeillut joskus tehdä valmispussista, muttei ne ole niin hyviä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa