Katsaus avoimen luokan liikkeisiin

 Pitkästä aikaa hallilla treenaamassa. Oon nyt tän talven treenannut Nummelassa lämpimässä hallissa, jonne saa varattua kerralla aina tunnin vuoron - paljon kätevämpää kuin Lohjan halli, jossa aikaisemmin treenasin, jossa piti vaan toivoa, ettei ketään ole paikalla tai tulee kesken treenin. Ajomatka Nummelaan on puolet siitä, mitä Lohjalle ajettiin, joten sekin on iso säästö. 

Seuraaminen: pääsääntöisesti nätti ja keskittyi hyvin. Käännökset toimivat hyvin joka suuntaan, oikealle täyskäännös jäi edelleen hivenen löysäksi. Kaksi askelta taaksepäin meni hyvin, sivulle ei vielä oikein toimi, tosin en ole varma, onko näitä edes avossa vielä. 

Kaukot: Nätti istuminen, ennakoi maahanmenon, kun pidin pitkähkön tauon. 

Ruutu: Etenee määrätietoisesti, jäi etureunan päälle seisomaan, korjasi käskystä niin taakse, että häntä kokonaisuudessaan ulkona. Menee maahan hieman hitaasti, jää odottelemaan nätisti. Alustalla tekee hienoja toistoja, kun tekee pari kertaa alustalla ja kolmannella ilman... 

Liikkeestä seiso: nätti seisominen, kääntyi samantien 90° kun kävelin ohi. MUR. Lisäksi ennakoi istumisen, kun tulen sivulle. Setin jälkeen jäin treenaamaan, jolloin meni jotenkin lukkoon ja kieltäytyi tekemästä edes sitä seisomista. Huoh. Tää on ikuinen murheenkryyni. 

Kierrä: Kuuden tötsän muodostama kolmio, käväisi siellä, muttei halunnut kiertää. Pari uusintatoistoa, ennen kuin hiffasi asian. Luoksetulo hyvä, eteen tuli turhan kauas ja sivulle hieman vinoon. 

Liikkeestä istu: ei ongelmaa, istuu nätisti ja odottelee. 

Hyppynouto: Meinasi ensin kiertää (umpi)hypyn, toi kapulan noin 45° vinoon vasemmalle, korjasi kun käännyin. Sain setin jälkeen treenattua ihan hyviä toistoja. Voi olla, että sitä ahdisti mun oikealla puolella ollut tuoli, jota käytin kapulatelineenä. Vaikeinta on heitto, kapula pomppii kuin tennispallo ihan sattumanvaraiseen suuntaan. 

Että joo. Ei ihan tämän perusteella olisi ykköstulosta tullut. Oikeastaan ainoa positiivinen asia tässä treenissä oli viretila, joka oli tosi hyvä koko ajan. Oli hyvin mukana, ei häiriintynyt palkattomuudesta (taisin palkata kahdesti nameilla välissä) eikä mesonnut yhtään. Ennakoi tosin hieman, mutta pääsääntöisesti oli ihan kuulolla. Vähän täytyy nyt tehotreenata tässä parin viikon aikana. 

Kotona voisi tehdä ainakin seuraavia asioita: 

- Kaukot ja ennakoimattomuus

- Paikallaan seisominen ja ennakoimattomuus 

- Paikalla istu, tätä ei olla tehty pitkään aikaan

- Seuraamisen askeleet taakse, sivulle

- Noudon luovutus ihan läheltä ja vinouden korjaus 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa