Pikaista treeniä itsekseen

 Perjantaina pikaiset treenit Navalassa itsekseni. Teemana kiertohässäkkä. 

Hyppyä ekaa kertaa kahdella hypyllä, itse menin vielä reilusti hypyn taakse. Käskynä nyt pelkkä hyppy, mietin, pitäiskö keksiä jotain ohjauskäskyjäkin. Molemmat suunnat meni hyvin, ni kokeilin jättää molempien hyppyjen taakse pallot ja itse keskellä. Näin osasi hakea hienosti molemmille hypyille. 

Kiertoa seuraavaksi, tätähän ollaan monet kerrat tehty noutokapuloiden, hyppyjen ja lelujen ohi ja jopa pitkän, ahtaan hyppykujan läpi. Nyt oli kuitenkin täysi mahdottomuus. Meni tekemään hienoa takaakiertoa hypylle (mitä en ole sille koskaan opettanut), kävi noukkimassa kapulat ja teki kaikkea hassua. Näyttämällä sain yhden hyvän toiston, luoksekutsuna toisen. Onpa vaikeaa. Me ei ehkä olla ikinä tehty näin päin, että ensin hyppyä ja sitten kiertoa. Pitää ehkä nyt kuurina tehdä samoja helpotettuja treenejä, mitä aiemmin. 

Luoksetulon loppua ja stoppia kiertojen välissä. Tulee takaa sivulle nätisti, eka stoppi oli huono, toinen parempi. 

Oli aika poikki tämän setin jälkeen, joten lopetettiin tähän. Turhauttavaa kyllä ylemmissä luokissa, että juoksua tulee ihan älyttömästi. 

Kotona ollaan tehty kaukoja ja vähän sivuaskeleita olkkarin matolla 


Kaukot: S - I menee etujalkatargetilla jo hyvin ja hieman jo ilmankin. I - S ei vielä ilman alustaa, mutta alustalla osaa pitää jalat suunnilleen paikallaan. 

S - M ja M - S on vähän ärsyttävässä vaiheessa. Haluaa hirveästi liikutella tassujaan eteenpäin eikä tunnu oikein hahmottavan targettia. Häkkyrässä kun tekee, saattaa taitella jalkansa hankalannäköisesti alleen eikä oikein ehkä ymmärrä, että takajalat sais liikkua vapaasti. Ilman häkkyrää ongelma on myös sivuaskel, maahan mennessään siirtää jompaakumpaa tassua niin reilusti sivuun, että jalka ei pysy targetilla. En oikein tiedä mitä tälle tekisi vai tekeekö mitään, jos ei kuitenkaan ole liikettä eteen- tai taaksepäin. 

M - I ja I - M on niinikään aavistuksen vaikeat, luulen että ongelmat seisomisen ja maahanmenon vaihdoissa vaikuttaa tähänkin, koska Kikihän siis tekee vaihdot ikään kuin seisomisen kautta. Pitäisi varmaankin saada nuo muut vaihdot ensin toimimaan kunnolla. 

Sivuaskeleet toimii ihan hämmästyttävän hyvin, kokeilin myös ulkona joku kerta ja se oikeasti osaa kävellä sivuttain ja seurata perässä (oikealle) ja väistää mua hienosti sivuaskelein (vasemmalle). Pitää tässäkin pyytää Piaa kuvaamaan joku kerta, niin osaan arvoida paremmin. 


Kersa keksi, että hän haluaa myös takakonttiin... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa