Aivotonta menoa

AAAARGH! Pakko tulla taas tähän purkaa turhautumista. MUR! Toko on niin edestakaisin hinkkaamista ja pilkkujen murto-osien viilaamista, että välillä pistää oikein tunteet kuumiksi! Kun otetaan harppaus eteenpäin, mennäänkin seuraavaksi ainakin kolme askelta taaksepäin. Lisäksi totesin tänään, että mun pieni suloperse ei oo pelkästään hukannut pallokorviansa, vaan myös aivonsa!

Se oli tänään aivan kuutamolla, vilkuili vaan kaikkea mahdollista ympäristön hälinää, eikä oikeen ollut kuulolla.

Liikkeestä istu

Ekalla teki taas saman kuin kisoissa. Ärsyttää, kun en sit samantien huomauttanut tiukasti, en ollut jotenkin yhtään valmistautunut ja tää tällainen tuli ihan yllätyksenä. Otin sit uudestaan, oli ihan ok. Tein viel muutaman et heitin lelun heti, oli tosi nopeita. Kuitenkin se alkoi ennakoida ja istahti ihan ilman käskyä, mur! Sit sen seuraaminen oli aivan karseeta, painoi ihan hulluna! En voinut edes kävellä ilman, että olisin potkinut sitä kylkeen vasemmalla polvella. Ja se vaan jatkoi painamista. Huoh. Hinkattiin siis seuraamistakin olan takaa taas.

Metalli

No tähän tuli sentään vähän parannusta. Tosin alkukin oli kaamee, sitä samaa, mitä se on ennenkin tehnyt, eli roikottaa kapulaa etuhampaiden varassa ja tulee hölkötihölkötiä mun luo. Otin parit vauhtinoudot, vika oli tosi reipas! Sit otin ihan pitotreeniä, tuntui ymmärtävän, mitä hain takaa ja piti hanakasti kiinni. Tätä pitää tehdä lisää. Luovutustakin otin, osittain yhdistettynä tohon pitojutskaan.

Merkki

Tätäkään se ei nyt tuntunut tajuavan taas yhtään. Eikä se tuntunut oikein keskittyvän asiaan. Se kyllä kovasti tarjosi erilaisia paikkoja, mutta usein eksyi ihan muualle, jopa 10 metrin päähän merkistä. Sit se ei kato yhtään maahan, et missä merkki on, vaan tuijottaa jonnekin aavaan kaukaisuuteen. Yleensä jäi seisomaan merkin päälle ja mä en todellakaan kelpuuta sellaista. Usein jäi myös vinoon. Sekään ei kelpaa. Pitää olla just eikä melkein. Hinkattiin vähän ehkä turhan paljon, mutta tuntui lopulta hiukan ymmärtävän, mitä haen takaa. Tein näyttömerkin ja sit palkkasin pari kertaa ihan läheltä. Lopuksi vauhtimerkki.

Ohjattu

Näköjään olin vääräs koko ajan. Ei se mitää suuntakäskyjä osaa. Tyyppi oli taas aivan käkenä, et huh. Oikee meni oikein hienosti, mut vasen ei toiminut millään. Meni koko ajan keskikapulalle. Sit sen korvat ei toiminu yhtään, koska ei kuunnellut yhtäkään seis tai irti-käskyä. Kävin uudelleen viemässä kapulat, mut ei. Keskikapulaa vaan haki. Huoh. Näytin vasenta, mut ei. Sit se teki sitä, et se ei mennyt kunnolla vasemmalle, vaan meni heti sillai keskelle, ettei sillä oo mitään mahista edes osua kapulalle. Lopulta laitoin pallon suoraan sivulle, et saisin edes jotenkin irtoamaan sivusuunnassa. Edelleenkään ei tajunnut sitä vasenta kapulaa, vaan jäi sit pyörimään sinne, missä pallo oli ollut. Kokeilin, tajuaako se yhtään, mitä sille puhun ja sanoin ilman käsimerkkejä. Tyyppi ei hievahtanutkaan, katsoi vaan toffeekarkin kokoisin silmin.

Pitää ottaa siis muutama tuhat askelta taaksepäin ja opettaa sille suuntakäskyt. Sit mun pitää tehdä sille sellaisia treenejä, et varmasti onnistuu. Pitää valita joku rauhallinen, tuttu paikka aluksi ja sellainen, et ei oo mitää korkeeta ruohoo, moskaa, lunta eikä oo liukasta tms. Pitää myös lukea horoskooppia ja varmistaa tähtien oikea asento. Lisää pallo-sivulla -treenejä, että oppii menee sivullepäin. Jotenkin ei huvittais ottaa tuota keskikapulaa pois, koska siitähän ne ongelmat on alkanut ja pakkohan se on opetella.  Mutta jos helpottaa niin, et ne kapulat oikein paistaa kauas, niin ehkä sitten. Ja lisää treenejä maksimitoilla. Aluksi. Sit vaikeuttaa, niin et joutuu käyttää aivojaan. Siis mitä joutuu käyttämään? 

Vois myös keksii jotain oikee/vasen treeniä. Jos opettais pyörimään vas/oik, voisko siitä olla jotai hyötyy? Tai jos tekis sitä, mitä tein joku päivä ku en jaksanut päntätä bakuja: Laitoin kolme kosketusalustaa maahan ja klikkasin aina, kun kosketti oikeanpuolimmaista. Tätähän vois jatkaa ja laajentaa sit vasurille. Lopulta liittää käskyt mukaa. Oppis oikeesti vähän miettii. Tärkeintä ohjatussa taitaa kuitenkin olla, et liike on selkäytimessä. Koira kiertää oikealle/vasemmalle, ampuu vähän matkaa sivulle ja hakee sitten kapulaa. Sellainen olis ihanne...

Huomenna pidetään yhdistetty tokohermolepuutus-bakutenttipalautus-matotenttimasis-lomapäivä. Sit mietitään mitä tehdään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa