tiistai 7. tammikuuta 2014

Kun kerran talvi on peruttu, niin mehän treenataan hakua!

Hakukausi on avattu kerrankin hyvissä ajoin, eipä ole aikaisemmin tultu tehtyä kunnon täysmittaista hakutreeniä loppiaisen jälkeen ;)

Maastona toimi Mätäkiventie. Zero teki taas kuljetusta, se sama treeni mitä ollaan tehty pari kertaa ennenkin eli oikeaan etukulmaan suora pisto, toiseen etukulmaan etenevä, kolmas ja neljäs ukko suoria pistoja kuljetuksella ja viides pisto oikeaan takakulmaan suorana pistona. 

Zerolla oli kauhea vauhti päällä ja neljä ekaa ukkoa men tosi hyvin. Ekalla se tuntui saavan hajun jo keskilinjalta ja se eteni suoraan kuin juna. 

Toka pisto, eli etenevä oli tosi nätti myös. Eteni suoraan viiteenkymppiin ja siitä nätisti suorassa kulmassa eteenpäin, ukko oli noin 30 metriä etukulmasta - näin pitkää etenevää Zero ei varmaan ole vielä tehnytkään :) Selkeästi etenevissä on auttanut se, että mä oon ruvennut käyttää ääntä, ei se mitään pikkuhissutusta kuule, kun mä sille huudan keskilinjalta. Nyt se tuntuu tietävän, kumpaan suuntaan kannattaa kääntyä. 

Kolmas ja neljäs olivat hyviä myös, eteni suoraan oikein hienosti ja löysi heti ukot. Kuljetus meni hyvin kans, paluu meni vähän niin ja näin, kun herra citykoira meni vähän jänniä reittivalintoja. Kolmannelta se tuli takaisin kymmenen metriä mun takaa ja neljänneltä mun edestä. Nää kuljetukset taitaa olla Zeron mielestä kivoja ja näiden avulla saakin näppärästi vauhtia treeneihin, kun ei tarvitse pitää koiraa hallinnassa ukolta poistuttaessa, vaan saa kaahottaa täysiä. 

Viidennellä ukolla näkyi hieman jo väsymys, lähetettäessä se oli vähän nihkeän oloinen, ei mennyt yhtä täysiä kuin edellisillä pistoilla, löysi kuitenkin hyvin. Tää olikin hyvä, että se sai ihanan pallon palkaksi, kun viitsi kuitenkin juosta. 

Ensi kerralla voisi ottaa väliin helppo, lyhyt, yksinkertainen treeni, jossa on kolme suoraa pistoa. Olisi tärkeää välillä treenata myös suoria pistoja, hirveästi me ollaan nyt treenattu eteneviä, kuljetuksia ym hienoja asioita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti