tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ekat kakkosten kisat ja tokoherneitä

Nyt Zerppaeläin kilpailee virallisesti kakkosluokassa, kun käytiin Purinalla juoksemassa pari rataa. Tuomarina oli Arto Laitinen, oli tehnyt oikein kivat radat.

Eka hyppäri oli ihan karmea, siitä ei edes puhuta. Zero räyhäs vaan ja se oli supertuhma muutenkin, se ei oikein kuunnellut ohjausta, mikä on kyllä uusi juttu. Se mm. sinkosi loppusuoralta mun jalkojen edestä putkeen viistosti oikealle. Mä olin lähinnä et mitä ihmettä... Mäkin olin hieman pihalla ja lopetin ohjauksen jossain puolessa välissä. Kepit se kielsi sata kertaa, lopulta otin sen kiinni ja hetsasin kepeille. Murrinärrinpurrin!

Aksarata oli hienompi, mä ohjasin ja Zerppa kuunteli. Kepeillä juoksi suoraan kolmosväliin, kielsi taas muutaman kerran. A:n ja puomin kontaktit meni hyvin, sen sijaan teki tosi ruman lentokeinun. Otin keinun uudestaan ja sitten putken kautta pois radalta. Ärrinpurrinmurrin x2!!

Tokan startin sain videolle:Tiistai

Kyllä tuon koiran päässä aina silloin tällöin raksuttaa pari pientä hernettä! Silloin harvoin kun tämä tapahtuu, täytyy käyttää tilaisuutta hyvin tarkasti hyväksi, ennen kuin ohikiitävä hetki menee ohi.

Treenasin ensin ohjatun korjaamista. Laitoin kahden kilon kapulan keskelle, ja pikkuiset reunalle. Lähetin siitä ensin ihan suoraan kapuloille - halusin testata, osaako Zero erottaa oikean ja vasemman kapulan suoraan lähetettäessä. Ja se osasi! Pari kertaa yritti karata keskikapulalle, muuten haki hyvin oikean/vasemman kapulan, vaikken näyttänyt käsimerkkiä tms.

Sitten laitoin Zeron seisomaan keskikapulan eteen tai taakse, siitä "korjasin" oikealle/vasemmalle kapulalle, sekin toimi! Kyllä Zerolla jotain on selkeästi nyt raksuttanut. Ehkä se kaipaa enemmän vaihtelua treeneihin?

Seuraavaksi perinteistä merkki-ohjattu -vääntöä. Vähän meinasi lähistön kivet häiritä, tarjosi niitä. Sen jälkeen pitikin mennä aina banaanilla merkille, vaikka poistin kiven lähettyviltä. Väännettiin siitä hetki, muutaman lelupalkan jälkeen tarjosi kuitenkin hyvin iloisia merkkejä.

Vasen kapula oli jostain syystä tosi vaikea, meni joka kerta keskelle (siellä oli edelleen se kahden kilon kalikka). Lopulta muutama onnistunutkin toisto. Oikea oli ihan ok. Luovutuksia treenasin muutama - vinoja, kuten aina.

Lopuksi muutama luoksarin vauhtiloppuja, puunkiertostoppeja ja kaukoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti