keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Mysteerien selvittelyä

Hyvä päivä tokon suhteen, mulle selvisi tänään kaksi pitkäaikaista mysteeriä. Nämä Sennin tokot on kyllä hyviä, aika paljon ollaan jo edistytty! 

Paikallaolo ryhmässä tehtiin ensin, se oli jotenkin tosi hankalaa, nousi koko ajan, vaikka palkkasin kahden sekunnin välein... Tänään pyysin, että muut varoittaa, ennen kuin kutsuu koirat luokse, tämä toimi hyvin. Menin kauemmas, hyvin pysyi kun palkkasin samantien kun kutsu kuului. 

Yksilöliikkeissä paneuduttiin sitten tähän paikallaoloon. Kiki näyttää paikallaolossa aina vähän siltä, että ei oikein ole työmoodissa, vaan makoilee siellä vähän diipadaapa. Siksi Senni ehdotti, että tehdään nyt vaan oikein vaikeat häiriöt, että saadaan se ymmärtämään paikallaolon idea. Senni siis häiriköi namilla ja häiriökäskyillä. Huomautin Kikille asiasta, kun se nousi ja pistin takaisin maahan. Alkoi selkeästi miettiä asiaa ja meni lankaan joka kerta vähemmän. Saatiin ihan hyviä pätkiä ja sain otettua ihan kunnolla etäisyyttäkin. Vieressä ruutua tekevä koirakaan ei häirinnyt! Selkeästi paikallaolotreenit pitää tehdä vaikeammaksi ja kertoa selkeästi, kun nousee ylös. 

Itsekseni tein reunalla noutoa. Tähänkin keksin vihdoin ja viimein, mikä ongelma on. Paikallaolon jälkeen Kiki oli matalalla vireellä ja naksuttelin kaikessa rauhassa käsikosketusta ja sitä kautta luovutusta. Toimi tosi hyvin, joten otin vähän etäisyyttä ja sama homma. Piti oikein hyvin siihen asti, että kokeilin takaakierrolla - kierrokset nousi ja pureskelu alkoi. Mulla on ehkä vähän hölmö olo, että mulla kesti näin kauan tajuta tämä, täähän on tyylii yleisin ongelma kapulan mälvimiseen :D Kapulan heittoa kokeilin myös ja palkkasin kontaktista, tämä oli hieman tahmeaa. 

Vähäsen vasemmalle käännöstä sekä oikealle käännöstä oikealta - peppu pyörii oikein nätisti. M-I -kaukot toimi myös hyvin häiriössä, kun toinen juoksutti ruutuun koiraa lähellä. 

Kiki oli ihan todella kiltti tänään, vasta ihan lopussa, kun väsyi ja keskittymiskyky ei enää riittänyt, alkoi riehumaan kentän laidalla. Onko mahdollista, että me ollaan edistytty tässä asiassa...?! Tuntuu kieltämättä hyvältä, kun elämässä on edes yksi osa-alue, jossa koen edes jollain tasolla onnistuneeni. 

Me ollaan ulkoistettu häiriönsietotreenit tokokentältä pois, mm. Veikkolan torille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti