Valonpilkahduksia

Koska ulos ei oikein pääse treenaamaan, niin ollaan hömppäilty rallitokojuttuja ja tehty vähän vakavemmin Oikeiden lajien juttuja.

Kaukoissa oon hionut sitä istu-seiso -vaihtoa ja se menee hyvin, jos kehun sitä heti välittömästi kun peppu on noussut maasta. Pikkuhiljaa olen nyt sitten pidentänyt aikaa kehumiseen ja uskokaa tai älkää, niin torstaina se teki jo täydelliset vaihdot :) Toinen mitä pitää vähän muistuttaa on m-s-m, siinä se aina haluaa liikutella tassuja, molempiin suuntiin oikeastaan. Mä luulen, et tuo vaihto vaatii aika paljon keskivartalon lihaksia (joita Zerpalla ei oo).

Sivulletulot ja luoksetulot toimivat hienosti ja se hakee kivasti suoraan. Näitä pitäisi tietysti testata ulkona pidemmältä matkalta ja suuremmalla vauhdilla. Noutoja otetaan nyt seuraavaksi tähtäimeen, toistaiseksi tarjoaa erittäin vinot palautukset, mutta niissäkin alkaa jo vähän miettiä.

Keskiviikkona kokeilin kotona vasemman ja oikean erottelua hyppynoutoa ajatellen. Laitoin Zerpan seisomaan ja kapulat puolen metrin päähän vierekkäin noin puolen metrin päähän. Testasin sit pelkillä suullisilla käskyillä miten reagoi. Ei aluksi tajunnut ollenkaan, kun otin käsiavut mukaan niin hoksasi nopeasti ja lopuksi kuunteli jo tosi hyvin pelkkiä suullisia käskyjä. Tätä täytyisi jatkaa isommalla mittakaavalla, olisi hienoa, jos oppisi kuuntelemaankin suuntia, eikä vaan noudattaisi vartaloapuja.

Oikealla seuraaminen on edelleen työn alla, on nyt tosi väljää ja perusasento erittäin pahasti vino :D Edelleen mietin järkevintä tapaa opettaa tää, se namilla ohjaaminen on niin vanhanaikaista ja typerää,  haluaisin kokeilla jotain uutta, jota ehkä voin sit seuraavalle tapaukselle hyödyntää. Jalkojen välistä suunnanvaihdon opetin Zerppaeläimelle yhden naksuttelukerran aikana, hauskaa miten se tykkää temppujen opettelusta. Tää höpöhöpötouhu on sille just oikeeta eläkeläishumputtelua :)
_________________________________________________________________________________

Tänään perjantaina kokeiltiin taas autotallitokoa. Tarkoitus tänään oli vähän ottaa tuota palkattomuutta, tein ensin seuraamista ja kaukot yhteen, palkka minijalkapallolla ja hetken leikkitauko ja sen jälkeen zeta ja tunnari yhteen ja taas palkka pallolla. Yritin olla vähän sekava ja mm. unohduin välillä laskemaan esim. autoja tai luettelemaan autojen rekkareita Zeron hämäämiseksi ja saatoin yhtäkkiä antaa käskyn ennen ennakkovaroitusta.

Zero oli tosi taitava, eikä jää oikeastaan mitään moitittavaa liikkeistä. Ainoa huono oli peruuttamisen käännös, mutta tää nyt oli tiedossa. Niin ja tunnarissa toi niin vauhdilla, että pudotti kapulan puolivälissä ja noukki sen oma-aloitteisesti uudestaan. Liikkeiden välit oli hienot ja se palkkautui kerrankin hyvin pelkästä kehuista. Yhtään Zermu ei hämmentynyt mun sekoiluista.

Tehtiin vielä lyhyesti kaikkia liikkeitä palkan kera. Peruuttamista oon nyt tehnyt kiertämällä kehää vastapäivään, niin että joutuu oikeasti käyttää peppua. Vielä on vaikeata mutta paranee koko ajan. Zetassa latelin kaikkia häiriökäskyjä, jotka kuulostivat samalta kuin oikeat käskyt. Tämä oli tosi vaikeaa ja tällä kertaa niinpäin, ettei noudattanut mitään käskyjä, edes niitä oikeita :D

Tunnari toistettiin vielä, tällä kertaa oli siisti, kerran vaan pyöräytti kapulaa suussa, mutta sen kanssa ehkä vielä just ja just voin elää, kun ottaa huomioon sen aikaisemmat kapulansilppuamisongelmat.

Jee, koulun vieressä on sulaa maata just sen verran, että voin ottaa luoksaria siinä :) Ensi kerralla täytyy ottaa stoppeja ja loppuosia. Myös palkattomana täytyis kokeilla, tässähän se on kans possuillut. Tarkoitus nyt olis ottaa aikaisempaa enemmän liikevälejä ja yhdistellä liikkeitä, ensin kaksi, sitten kolme jne.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.