Isot taitavat hauvat

Kotona vallitsee totaalikaaos muuton jäljiltä ja Kiira-myrsky on tullut tutuksi muutakin kuin uutisten ja rajuilmojen kautta. Vähän ollaan kuitenkin paikkakuntaan jo kotiuduttu ja tutustuttu ympäristöön. Treenimahdollisuudet on ihan kivat ja hiekkakenttiä on useampikin, nurmikenttää ei valitettavasti ainakaan tässä lähiympäristössä on. Hyppyjen treenaamiseen pitää siis keksiä jotain muuta.

Kiki on treenannut tokoa ja Zero pääsi rallitokoilee. Molemmat ovat olleet loistavia ja vähän kutkuttaisi ilmoittaa Zero jonnekin, sillähän on vielä yksi avokoe  käymättä ennen voittajaa. 

Tiistai

Kiiran kanssa lähikoululla. Ohjelmassa sivulletuloa, noutoa ja takaakiertoa. Sivulletulot osittain vielä namiavuilla, koska tulee usein vinoon. Huomiota kiinnitettävä omaan vartalon asentoon ja pään kiertymiseen. Kun saan peilin raahattua tänne, pitää tehdä hieman olohuonetreeniä. Itse seuraamista koitin tehdä muutama askel namin kanssa, oli jotenkin tosi tahmeaa ja ilman namia ei tuntunut tajuavan ollenkaan. Noutoa vauhtinoutona kahden kapulan leikkinä. Aluksi palkkasin liian nopeasti ja se tiputti ne ennen kuin edes kunnolla sai päätä nostettua. Kun maltoin ja kehuin hieman hillitymmin aluksi, se toi ne lähemmäs. Muista, että jes on vapautuskäsky, sitä ei siis joka väliin! Takaakiertoa se ei ole juuri ikinä tötsän kanssa tehnyt ja ainakin ennen pisti läskiksi syömällä tötsän. Niinpä ensin tolpan ympäri, mitä se osaa jo hyvin. Sitten laitoin merkin ihan kiinni tolppaan ja taas pari toistoa. Etäisyyttä oli vain metri tai pari, mutta lähti hienosti itsenäisesti ilman apuja. Sen jälkeen pelkän tötsän kierto, näin tajusin hyvin mitä haettiin. Liikaa ei saa nostattaa, silloin alkaa ölisemään ja saattaa purra tötsää. Melkein aluksi nami olisi fiksumpi, sillä kiertää rauhallisesti ja nätisti. 

Zero teki kotipihalla rallijuttuja ihan ilman suunnitelmaa. Oikealla seuraamista nyt lähinnä työstetään, lisäksi vähän käännöksiä ja pari puolenvaihtoa. Pyörähdyksiin koitan saada käsimerkin vaihettua loogisemmaksi, mutta toistaiseksi tökkii vielä hieman ja käskyä ei tajua ollenkaan. 

Torstaina 

Molempien kanssa läheisellä hiekkakentällä, joku kummallinen kenttä keskellä metsää ja selkeästi teinimuksujen suosiossa. No siinpähän katselivat. Tähän asti en oo tykännyt treenata molempien kanssa ainakaan niin, ettei ole autoa, koska ne huutavat ja riehuvat. Tällä kertaa sain pidettyä ne hyvin hiljaa. Heittelin nameja maahan ja vaihdoissa en heti iskenyt kiinni hihnaan vaan hengasin hetken. Mä en halua et varsinkaan Kiira oppii ketjuttamaan asiat niin, että hihnaan joutuminen on rangaistus viimeksi suoritetusta liikkeestä. 

Kiira teki seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa. Seuraamisessa lähettiin taas ihan sivulletuloista liikkeelle. Omat vartaloavut oli hieman paremmin ja hyvin sujui nyt myös ilman namia. Reippaita ja melko suoriakin. Seuraaminen aluksi namiavuin joku kymmenisen metriä maksimissaan kerrallaan, sen jälkeen askel kerrallan ilman. Nyt meni tosi hyvin tämäkin ja oli hyvin mukana. Pari kertaa meinasi mennä masentuneeksi, mutta on muistettava itse olla riittävän innostunut. Vaikka mä vihaankin seuraamista, se ei tarkoita että tarttisi saada koira vihaamaan sitä. 

Maahanmenoa tehtiin namiavulla, että saatiin vauhtia mukaan. Vaihtelin hieman omaa sijoittumista ja koiran paikkaa, välillä edessä välillä sivulla. Helposti menee vinoon, kun on sivulla, joten ehkä alkajaisiksi tehdään lähinnä edessä ja tietysti tarkkana oman käden kanssa. Tekee maahanmenon niin, että tippuu aika suoraan alaspäin, ehkä jopa hieman taaksepäin. Ilman apuja tekee tosi hitaasti tai saattaa jäädä puolitiehen. Myös namin kanssa tehdessä muistettava tehdä huolella eikä anna sen nousta samantien kun on lätsähtänyt maahan. 

Zero teki taas suunnittelematonta rallia. Voisi ehkä tähänkin lajiin panostaa sen verran, että tekisi jonkinnäköisen suunnitelman asiasta. Oikealla seuraaminen meni tänään jo oikein mallikkaasti jopa ilman apuja! Tehtiin myös pari käännöstä, jotka tosin tahmaa vielä vähän. Saksalainen oikealta puolelta menee hyvin myös, kun muistaa käskyn ajoissa. Pyörähdys meni hyvin nyt myös yksinkertaisemmalla käsiavulla. 

Paikalla makaamista ja istumista ollaan tehty nyt iltaruuan yhteydessä joka päivä hieman. Toistaiseksi on vaikea kääntää selkää ja ottaa etäisyyttä. Peruuttaen pysyy ihan ok, mutta heti selkää käännettäessä nousee. Istuminen menee jopa hieman paremmin kuin makaaminen, siitä nousee paljon helpommin. Pitää muistaa edetä rauhassa, ottaa etäisyyttä pikkuhiljaa ja välttää toistuvia epäonnistumisia.


Muistilista

Seuraaminen
- Peilin edessä - vartaloavut, pään kääntö, koiran vinous
- Ole riittävän innostava

Nouto: 
- Malta, kehu maltilla kun nostaa, jes vasta kun saa irrottaa 

Kierto:  
- Aluksi namipalkka
- Älä nostata liikaa alussa
- Vaihtele suunnat ja muista käskyt 

Maahanmeno: 
- Malta tehdä avuilla riittävän pitkään
- Suoruus - aluksi enemmän edestä 
- Palkkaa maasta - älä anna singota ylös heti 

Paikallaolot: 
- Palkkaa riittävän usein
- Etäisyyttä pikkuhiljaa
- Älä treenaa liian pitkään kerralla 

Rallitoko: 
- Tee jonkinnäköinen suunnitelma
- Selvitä voittajan liikkeet
- Ilmoita kisoihin 

Notta semmottii tänää. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.