Tokon valkkuryhmän treenit osa I

Jes, vihdoin tokon valkkuryhmäkin aloitti toimintansa! Ansu taas koutsaa meitä, joten aloitettiin kauden treenit kauniissa auringonpaisteessa Navalan nurmikolla. Koska nämä ovat ensimmäisiä lämpimämpiä päiviä, oon mielenkiinnolla seurannut Kikin työskentelyä. Onneksi siihen ei tunnu kuumuus juurikaan vaikuttavan, ihanaa näin kahden täydellisen laaman jälkeen!

Ohjelmassa ohjattu nouto ja liikkeestä seisominen.

Ohjattua ollaan melko vähän tehty. Aluksi kapulat olivat suoraan sivulla ja aika pian siirsin ne oikeille paikoilleen. Ongelmana on, että Kiki arpoo aika paljon suuntia eikä oikein ymmärrä käsimerkkejä. Tässä ei oikeastaan ollut mitään kauhean ihmeellistä neuvoa kuin että toistoja, toistoja. Menemällä itse sivummas lähettämään mä saan Kikin paremmin käännettyä haluamaani suuntaan. Lisäksi avustajan kanssa kun tekee, voi avustajalla olla useampi kapula ja seistä siellä vieressä laittamassa kapulat paikalleen. Näin saa enemmän toistoja yhteen suuntaan. Tätä me tehtiin Zeronkin kanssa jonkin verran.

Liikkeestä seiso toimii oikein hyvin niin kauan, kun mulla on käsimerkki mukana. Heti, kun koitan sitä häivyttää, seisominen menee epämääräiseksi teputtamiseksi. Tässäkään ei mitään kauhean ihmeellistä neuvoa ole kuin että pikkuhiljaa häivyttää: useampi toisto peräkkäin, ensin isompi käsimerkki, sitten pienempi jne. Jonkun verran kannattaa ehkä myös ihan vapaana vahvistaa vielä.

Stopista puhuttiin myös. Mulla on siinä jonkinlainen henkinen ongelma ja Kiki ei tunnu ihan hahmottavan, mihin tarvitaan kahta erillistä käskyä, koska aika samalla tavalla näitä ollaan treenattu. Mä en ole muuten koskaan tullut ajatelleeksi, että luoksetulon ja esimerkiksi ruudun stoppi olisivat eri suoritus - niiden tekniikkahan on aika eri: toisessa tullaan ohjaajaa kohti ja toisessa ohjaajasta poispäin. Olen tosin aina käyttänyt samaa käskyä molemmissa eikä se ole koskaan tuottanut vaikeuksia. Liikkeestä ja luoksetulossa stopissa erona on tietenkin askellaji, jonka takia tekniikka on erilainen. Ansu arveli, että luoksetulon stoppia pitää vahvistaa vielä paljon ihan pallon kanssa, jotta suoritustapa menisi selkärankaan. Tätä täytyy ehdottomasti vaivistaa vielä, koska se ei oikein toimi tällä hetkellä enkä esimerkiksi ruutuun saa sitä pysäytettyä käskystä.

Nyt mä kyllä ryhdistäydyn tokon suhteen ja alan treenaamaan tätäkin välillä. Pitää tehdä jokin järkevä suunnitelma, ettei aina tulisi treenattua samoja juttuja. Aloitinkin ryhdistäytymisen kysymällä Kikille koepaikkaa parin viikon päähän, ups :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.