Kesän kuulumisia

 Uppista, onpa aika rientänyt! Eipä ole tullut päivitettyä blogia, mutta treenattu ollaan vaihtelevan ahkerasti. Pääosin Kiki treenaa nyt tokoa, muut lajit ovat nyt toistaiseksi ollut tauolla. Rallin päätin jättää toistaiseksi tauolla ja pk-lajeihinkaan ei oo nyt oikein paukut riittäneet eikä olla Vekoran porukalla oikein saatu treenejäkään. Tokossa sen sijaan ollaan edistytty hurjasti. 

Aika paljon treenaan yksin tai sitten kahdestaan best treenikamun Pian ja Boltin kanssa. Vekoran valmennusryhmää ei tänä vuonna ole ollut ja minulta puuttuu motivoitunut treeniryhmä, jonka kanssa viedä koiraa eteenpäin. Koulutuksissa en ole nyt käynyt, en vaan yksinkertaisesti koe saavani tarpeeksi irti esim. Vekoran tarjoamista viikottaisista Sirken tokoista, koska mulla ei varsinaisesti ole tarvetta joka viikko käydä sen opeissa vaan just se kerran kuukaudessa tapatuva valkkuryhmä on ollut tosi hyvä meille. Noh, näillä mennään. 

Voittajaluokan liikkeet ovat edenneet huomattavasti hitaammin kuin olin toivonut, osin toki siksi että välillä tullut taukoa ja osin siksi, että tietyt jutut tuottaa haasteita. Stopit ehkä eniten, mutta myös kierto-ohjattu ja jostain syystä myös tavan ohjattu. Suurin haaste tällä hetkellä on ehkä kuuntelu - Kiki ei kuuntele loppuun asti vaan luulee tietävänsä. Niinpä esim. jäävät ja kaukot tuottavat suuria haasteita. 

SM-joukkuetta ei saatu kasaan, olin hakenut avoimeen luokkaan Vekoran joukkueeseen, snöf. Ensi vuonna haen kaikkiin mahdollisiin joukkueisiin mukaan, niin päästään jonnekin :D

Me ollaan myös lomailtu mökillä ja oltu tekemättä yhtään mitään

Seuraaminen: on alkanut edistää hieman, tätä korjailtiin jonkin aikaa peruasennoilla. Oli vaikeaa, mutta on tehonnut ehkä hieman, koska ainakin perusasennot ovat huomattavasti paremmat. Nykyään saattaa edistää, jos on mielentilaltaan ihan lentoon lähdössä, muuten on huomattavasti parempi. Perus käännökset, täyskäännökset menevät hyvin, hienosäätöä voisi tehdä lisää peruutuksen, askeleiden ja juoksukäännösten kanssa. Keskittyy pääsääntöisesti ihan hyvin, selviää esimerkiksi BH-kaaviosta rauhallisessa olosuhteissa kivasti. Pääsääntöisesti seuraaminen on musta nättiä ja eleetöntä. 

Jäävät: istuminen ja seisominen on melkoinen murheenkryyni vieläkin. Olen tehnyt todella paljon erottelua ja edelleen vaan sekoittaa, Kikillä menee jotenkin kausittain, että välillä menee pitkään tosi kivasti ja yhtäkkiä se taas keksii sekoittaa. Ongelma ehkä kuunteleminen, kun ei viitsi ihan loppuun asti kuunnella. Teen paljon sitä, että 3x istu ja perään seisominen tai tosiinpäin, mutta ei oikein tunnu oppivan. Seuraaminen kivaa eikä liikkurointi hämää yhtään, ei ennakoi tms. Pysyy pääosin myös ihan hyvin paikallaan. 

Luoksetulo: vauhti on kiva ja stopit alkaneet toimia kivasti. Pitkään oli ongelma, etten tuntunut pääsevän eteenpäin naminheitosta - stopit oli hyvät, kun se sai juosta namille ja takaisin, mutta makuusta lähtiessä sen vire kerkesi laskea just sen verran, että stoppi ei onnistunut. Tämä on nyt hetsaamalla ja takapalkalla alkanut sujua paremmin, ainoa ongelma nyt on se, että se muistaa vähän liian hyvin ne mun suorat vapautukset palkalle eikä jää stopin jälkeen odottamaan. Olen vuorotellut palkkauksen kanssa ja vuoroin kutsunut luokse ja vuoroin vapauttanut suoraan, mutta edelleen on haaste. Lisäksi vapautuksessa ei noudata mun käsimerkkejä, sen periaatteessa pitäisi osata vapautua vasemmalle tai oikealle. Sivulletulo kovassa vireessä saattaa olla hieman liian edessä, tätä harjoitellaan vielä. 

Ruutu: Paikka edelleen tuottaa haasteita, hirveän mielellään jäisi eteen. Treenataan edelleen tosi paljon alustan kanssa enkä varmaan koskaan edes yritä täysin päästä siitä eroon. Sivupalkka toimii enimmäkseen hyvin, tosin yrittää myös aika usein ekalla toistolla varastaa palkalle. Korjaukset ovat alkaneet toimia hivenen paremmin ja erilaiset häiriötreenit kestää todella hyvin - kapulat, tötsät, kehänauha ja touhuava lapsi eivät haittaa yhtään, toki Kikistä huomaa, että on vaikeaa ja saattaa kuumentua, jos ei heti kelpaa paikka. 

Mulla on kovaa vauhtia kasvamassa oma miniliikkuri

Ohjattu: Menee tosi hyvin suoraan seisomisesta lähettäessä, koko kuvio vaan on jostain syystä vieläkin tosi vaikeaa. Seuraaminen on kohtalaisen kamalaa vieläkin, vaikkakin parempi kuin keväällä. Stoppi toimii enimmäkseen ihan hyvin, mutta tosiaan, sen jälkeen lähettäessä saattaa mennä _jonnekin_ . Hankalaiakin häiriöitä sitten taas kestää kuitenkin yllättävän hyvin, esimerkiksi ruutu eri puolilla ohjattua tai sen takana, lelut, lapsi ja muut treenikamat eivät tunnu haittaavan juurikaan menoa. 

Kierto-ohjattu: tämä on toiminut jotenkin tosi vaihtelevasti, välillä tosi hyvin ja välillä taas tooooosi vaikeaa. En oikein ymmärrä logiikkaa tässä. Joskus, kun ensin teen hyppyjä ja suuntia ja sen jälkeen yritän kiertoa/koko kuviota, se ei vieläkään millään ohita hyppyjä. Sillä menee jotenkin aivan totaalisesti aivot jumiin ja tarjoaa vain ja ainoastaan hyppyjä. Olen nyt tehnyt muutamia ihan helppoja hyvänmielen treenejä ja erikseen erottelutreeniä hyppy-merkki-ruutu, mutta eivät oikein tunnu tuottavan tulosta. Tässä on vähän samaa kuin jäävissä, että sillä menee vähän kausittain nämä haasteet. Lisäksi ollaan tehty kuuntelutreeninä merkin suuntia, nekin on todella vaikeita eivätkä toimi pitkältä matkalta lainkaan. Maahanmeno kierron jälkeen on aika hyvä, sitä voisi melkein jo esittää kokeessakin. Sivulletulot ihan yllättävän hyviä, joskus kovasta vauhdista esim. läpijuoksun jälkeen tulee liian eteen. 

Kaukot: yksittäiset vaihdot ovat kyllä edistyneet hurjasti, mutta aika sinnikkäästi vieläkin liikuttelee tassuja. Olen kokeillut laittaa riman tassujen eteen, se hillitsee liikettä vähäsen. Tassutargettia ja jumppaa en ole vähään aikaan tehnyt. Suurin ongelma on kuunteleminen. Se arpoo seuraavan asennon ihan sattumanvaraisesti. Suurin ongelma on maastanousut, ne menevät ihan 50-50. Olen kokeillut pelkkiä käskyjä, jotta oppisi kuuntelemaan ja lisätä käsimerkkejä, jotta ylipäätään saataisiin onnistuneita toistoja, mutta ei toimi. Nyt kokeilen tehostaa seisomisen käsimerkkiä, joka tarkoittaa siis peruuttamista, yritän sillä vahvistaa sitä toimintaa vähäsen. Mullahan käsimerkit on samat esimerkiksi M - S ja I - S, käsimerkeillä on ajatus näyttää asentoa ja suullisella käskyllä toimintaa. Näiden käsimerkki on itse asiassa myös sama kuin luoksetulon stopissa sekä rallitokon peruutuksessa. Tää ei vaan oikein tunnu toimivan tai sitten se ei vaan osaa yleistää muualla oppimiaan asioita. 

Tunnari: tämä eteni tosi hitaasti alkukesästä, kunnes vaihdoin taktiikkaa. Kikihän on opetellut tunnaria purkkien avulla ja se eteni tosi kivasti siihen asti, että saatiin nopeasti ilmaisu kuntoon kuudella purkilla. Ongelmat alkoi, kun yritin päästä purkeista eroon ja siirtyä tavan tunnariin. Kun kaadoin purkit, se ei tajunnut yhtään, mistä oli kyse. Yritin kallistaa niitä ensin vähän ja sitten enemmän, mutta ei, ei tajunnut. Väänsin tästä viikkotolkulla, kunnes lopulta tajusi homman jujun. Seuraava ongelma oli itse kapulat, kun yritin ottaa niitä pois purkeista ensin sentin, sitten kaksi se alkoikin mälviä kapuloita eikä enää ilmaissut niitä. Jankattiin tätäkin viikkotolkulla ja edistys oli aina luokkaa yksi askel eteenpäin ja kaksi taaksepäin. Lopulta heitin purkit mäkeen ja kokeilin vanhalla kapulanpiilotustyylillä. Tämä on toiminut vaihtelevasti, jos yhtään laitan oman liian lähelle vääriä, se alkaa syödä vääriä, mutta olen yrittänyt nyt olla tosi kärsivällinen ja huolellinen. Välimatka on nyt pikkuhiljaa pienentynyt omien ja väärien välillä. 

Paikallaolo: tätä ei olla päästy treenaamaan ryhmässä kuin ehkä kerran, silloin ei muistaakseni reagoinut häiriökäskyihin. Boltin treenatessa olen ihan satunnaisesti tehnyt, mutta yleensä Pia tarvii mua liikkurointiin. Yksin olen nyt yrittänyt lähinnä saada paikallaolon kestoa ja piiloa. Tällä hetkellä se tekee sellaiset 3 - 4 minuuttia piilossa, pää kyllä pyörii hieman, mutta pysyy paikallaan ja se on ehdottomasti pääasia. Mulla onkin nykyään kaksi koiraa koulutettavana

Kokonaisuus: olen ottanut tämän kiinteäksi osaksi meidän treenisuunnitelmaa, suunnilleen joka toinen kerta teen jotain kokonaisuustreeniä yleensä 2 - 3 liikettä putkeen. Tässä Kiki on edistynyt ihan sikana, nyt se kestää jo hyvinkin riehakasta sosiaalista palkkaa, eikä enää päästä ääntäkään. Ehkä täytyisi pikkuhiljaa yrittää ketjuttaa vielä pidempiä pätkiä ja toki liikkurointia ollaan tehty aika vähän näissä. 

Sellaista tällä kertaa, yritän vähän aktivoitua blogin suhteen. 

PS. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta hei mä olen siirtynyt nykyaikaan treenisuunnittelussa! Osin sen takia en olekaan päivittänyt tätä aikoihin, koska mulla on nyt kaikki tarvittava iPadissa. Ostin uusimman pädin ja siihen Goodnotes 5 -ohjelman, joka on käytännössä virtuaalinen muistivihko. Mulla on kynä ja siihen kirjoitan samalla tavalla kuin normaaliin muistivihkoon. 

Goodnotes 5 on paras ohjelma ikinä

Voin luoda siihen erilaisia muistivihkoja, luoda sisällysluetteloja, piirtää kuvia ja liittää siihen myös valokuvia ja tekstiä. Mulla on sama sovellus puhelimessa, josta katson treenin aikana treenisuunnitelmaa. Voin tehdä tähän pitkäaikaisia suunnitelmia, pitää bullet journal -tyyppistä vihkoa ja suunnitella yksityiskohtaisesti päivittäiset treenit. Tää on tosi kätevä. Hyvä tässä on sekin, että sovellus ostetaan kertaostoksena, jolloin ei tule typeriä kuukausimaksuja ja mainoksia joka väliin. 

Treenisuunnitelma saattaa näyttää tältä. Samaan yhteyteen kirjaan sit yleensä myös treenin toteutus. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa