Ruutitynnyri vauhdissa

Joku päivä, olisko maanantaina, käytiin treenaamas hakua koulun jälkeen. Tällä kertaa oltiin Korsossa siin puomin kohdalla. Otin tällä kertaa siinä vähän taempana ukot, siinä oli hivenen tiheämpää maastoa. Tuuli tosi voimakkaasti vasemmalta päin, jossa se rinne viettää alaspäin.

Otettiin neljä ukkoo, kaksi ekaa suht selkeää maastoa, vasen viidessäkymmenessä, oikea hieman lähempänä tuulen takia. Kolmas hieman ylämäkeen, neljäs hankalaa maastoa. Kaikki ukot suorina lähetyksinä ilman apuja.

Eka ukko oli oikealle, joku 30 metriä, tuuli tosiaan puhalsi keskilinjalta poispäin. Zero teki nätin piston, muttei saanut hajua heti, ampui suoraan viiteenkymppiin, jäi siinä pyörii ja etsimään toviksi. Se eteni hieman eteenpäin aluetta, teki töitä kyllä, mutta oli eksynyt turhan kauas. Olin jo huutamassa sitä pois. Matkalla se sai hajun ukosta, tarkensi ja löysi.

Toka ukko oli vasemmalla alarinteessä pusikossa. Lähetin aivan suoraan, hajun olisi pitänyt tulla ihan suoraan edestä. Zero eteni suoraan, mutta hieman ennen ukkoa kääntyi voimakkaasti alaspäin aluetta, kohti umpparia, joka oli hieman etulinjasta eteenpäin ja meni tarkistaa se. Huusin sitä pois jo ennen kuin oli ehtinyt sinne asti, muttei kuunnellut. Toistakaan käskyä se ei totellut. Luulen, että se mielestään oli saanut hajun, Saralla oli ollut umpparissa piilo. Toisaalta ei kai se umppari voi niin voimakkaalle haista? Oliko pikkumies käyttänyt taas silmiään?! No, oli miten oli, tarkistettuaan umpparin se haahuili hieman, huusin pois ja lähetin uudelleen. Tällä kertaa meni niin kuin pitikin.

Kolmas ukko hieman ylämäkeen myötätuuleen. Olin ihan tarkoituksella laittanut ukon oikein ison kiven edessä nököttävän minikuusen taakse. Zero teki aivan kuten arvelinkin, meni tarkistaa kiven takaa, sai sen jälkeen hajun ja löysi ukon. Täytyy todella kiinnittää vastaisuudessakin huomiota tähän, etten laita ukkoja ilmiselvien piilojen taakse. Pikkumiehen täytyy ruveta kuuntelemaan mun ohjausta, eikä etsimään itse kivannäkösiä piiloja.

Neljäs ukko oli tarkoitus laittaa viiteenkymppiin tiheään pusikkoon, mutta maalimies oli piiloutunut liian lähelle, joten ei ihan mennyt tuo vika, niin kuin olin ajatellut. Olisin halunnut lähettää Zeron hieman haastavampaan maastoon, koska kerrankin tuuli niin loistavasti oikeasta suunnasta, että se olisi varmasti saanut hajun heti keskilinjalta ja edennyt sinne asti. No, ihan hyvä pisto oli silti, ei siinä mitään.

Myöhemmin samana päivänä kävin vielä Ojangossa tokoilemassa ja tekemässä rimatmaassaagilityä. Otin ohjattua, siirsin pallot taas hivenen taemmas, nyt ne on kymmenisen askelta merkiltä eteenpäin. Seuraavia treenejä varten pitää ottaa selvää oikeista mitoista. Zero muutaman kerran ennakoi, se oli lukinnut vasemman pallon, vaikka lähetin oikealle. Pitää kiinnittää huomiota edelleen tähän, etten lähetä sitä sinne, mihin se on menossa. Zero kuitenkin totteli nätisti seis-käskyä ja tuli pois. Vasta kolmannella yrityksellä se kääntyi kuitenkin oikealle.

Tein myös jääviä, tarkoituksena saada se erottmaaan maahanmeno ja istuminen. Taisi pari kertaa sekoittaa, mutta alkaa sujua ihan mallikelpoisesti. Korvat alkaa löytyä päästä.

Taisin tehdä vielä ja jotain muutakin, en nyt muista taas. Seuraamisessa yritän taas paikata aiheuttamaani katastrofia, eli saada oikea seuraamispaikka takaisin. Ihan lupaavalta näyttää. Vasemmalle täyskäännös on vielä hankala, mutta kivasti se yrittää nykyään käyttä peppua käännöksissä.

Agiradalla tein jotain mutkittelua, sellaista häh-häh-eipäs-mennäkään-putkeen -rataa. Hyvin se kuunteli ohjausta, vasta loppua kohti sen tarkkaavaisuus alkoi herppaantua ja se ampui muutaman kerran väärin putkeen. Vaikeampaa oli se, kun halusin sen vastakkaiseen putken päähän, kun se mikä oli suoraan hypyn edessä. Yritin siis vetää sen puolivalssilla hypyn jälkeen pois, mikä oli yllättävän vaikeaa. Ennakoin jo ennen hyppyä, mutta voi olla, että päästin Zeron ohjauksesta liian aikaisin. Toisaalta jos pidin sitä yllä liian kauan, se meni putkesta ohi. Ajoitus on kaiken A ja O!

Jaakotusta se ei meinannut muistaa. Yritin saada sen irtoamaan sillai, et ite etenen sillai tyylikkäästi selkä edellä jo valmiiksi. En muista tarkkaan miten tää piti tehdä, muistaakseni olin ohjannut sen ennen niin, että olin siis ihan selkä menosuuntaan päin ja ohjasin vasemmalla kädellä riman yli ja sit koira tuli mun vasemmalle puolelle hypyn jälkeen. Mutta tosiaan, Zero ei ymmärrä hypätä, jos itse olen selkä hyppyyn päin. Otin pari toistoa niin, että pallo oli hypyn takana siivekkeen kohdalla. Tämän jälkeen onnistui jaakotus oikein mallikelpoisesti.

Tänään

Ohjelmassa tokoa.

Heti ensimmäiseksi otin noudon palautusta. Oli tosi vauhdikas, sekä puu- että metallikapulalla! Viimeksi tuskailin, ettei millään ole tarpeeksi nopea, se vaan käveli, vaikka kuinka innostin sitä. Ratkaisu voisi olla yksinkertaisesti se, että otan aina treenin aluksi noutoa, kun pikkukaveri on vielä kuin ruutitynnyri :) Nyt se laukkasi täysillä sen lyhyen matkan, oli tosi kiva.

Ruutua tein ihan lähietäisyydeltä. Laitoin ruudun ilman nauhoja ja viereen neljä tötsää riviin n. 2,5 metrin etäisyydelle toisistaan ja joku 5 metriä ruudusta. Zeroa selvästi hämäsi merkit ja se tarjosi jokaikistä tötsää vuorotellen. Lopulta se tarjosi ruutua ja vähitellen alkoi tajuta, mitä halusin. Otin eri suunnista, hankalin taisi olla se versio, että tötsärivi oli suoraan ruudun takana. Sitä se ei meinannut ymmärtää, koko ajan jäi johonkin epämääräiseen paikkaan sinne taakse ja tarjosi taas vääriä tötsiä. Muutenkin huomasin tänään, että ruudussakin se yritti koko ajan tarjota sitä takalinjaa, eikä se siis pysähtynyt ollenkaan keskelle ruutua, vaan takatötsien väliin. Olen varmaankin palkannut liikaa tästä. Pitää oikeasti kiinnittää tähän huomiota. Hankaluus on vaa se, että jos nyt palkkaan siitä, että se tulee eteenpäin, onko vaaraa, että se alkaa tulla liikaa eteenpäin? Jos palkkaa ei heti tule, en halua, että se alkaa kävelemään mua kohti. Toisaalta, ei se voi kokeessa jäädä seisomaan takalinjalle, ei vaan käy. Voisin ensi kerralla ottaa ihan helpon ruudun, ilman häiriötötsiä ja vahvistaa tuota paikkaa noin.

Seuraaminen alkaa näyttää taas entiseltä. Myös juoksu tuntui tosi kivalta, hyvä kontakti ja tosi tiivistä! Täytyy vaan katsoa, ettei taas rupee painaa, niin kuin silloin viime kokeessa teki. Juoksussa käännökset alkaa toimia, edelleen tosin toivon vielä vaan parannusta siihen vasemmalle käännökseeen. Oikea oli aika tiivis, jee. Normikäynnissä otin täyskäännöstä vasemmalle, se alkaa ihan oikeasti toimimaan!! Ensin pyörin ihan paikallani ja Zero seurasi mukana ja pylly pyöri. Jee! Aikaisemmin se vaan käveli hölmönä, eikä muistanut, että takajalkoja voi liikutella kans. Kokeilin sitä täyskäännöstä sillai liioitellusti, että otan heti käännöksen jälkeen yhden askeleen taaksepäin, ihan vahvistaakseni sitä, että pitää käyttää takaosaa. Zero tosi hienosti peruutti mun sivulle oikealle paikalle. Vitsit se on kyllä edistynyt!!! Alan pikkuhiljaa olla aika tyytyväinen tähän :)

Lopuksi otin vielä seisomista liikkeestä. Uusi käsky alkaa olla kunnossa. Se pysähtyy jo yhtä nopeasti kuin aikaisemmin vanhalla käskyllä. Lisäksi treenasin paikallaan seisomista. Ihan hyvin sujui. Pari kertaa liikahti, kun kävelin ohi. Huomautin vähäsen, palkkasin namilla runsaasti ja hoin sille sitä uutta käskyä. Voisin vielä ehkä kerran tai pari treenata ihan erikseen, sitten voin pikkuhiljaa yhdistää sen istumiseen tai maahanmenoon, aluksi toiseen, sitten toiseen. Vasta kun se ei sekoita kahta keskenään varmasti, niin yhdistän kaikki kolme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa