Vähän sitä sun tätä - eli ei paljon mitään järkevää

Viime viikko hieman tiivistettynä:

Maanantaina käytiin fyssarilla. Vein sen tällä kertaa Riinalle keskustaan. Oli ihan hyödyllistä kuulla välillä jonkun toisen mielipide ja nähdä jonkun muun käsittelyn :) Jumeja löytyi niskasta, ihan kallonpohjan kohdalla ja alaselästä. Kaikkea ei saatu kerralla auki, joudun tulemaan uudelleen lähiaikoina. Mulla onkin jo aika varattuna ensi maanantaille, kun lähempänä ei aikoja ollut. Oli hassua, kun tuntui, et fyssari ei tehnyt paljon mitään, vähän vaan liikutteli käsiä hitaasti edestakaisin, silti Zerppa selkeästi reagoi kun sattui ja välillä taas silmät lupsahti kiinni. Eiköhän tää tästä. Se tuumasi, että todennäköisesti jumien taustalla on ollut liian monta kaatumista, liukastumista tms. jotka on aiheuttanut jumit ja sit siitä on vaan tullut kierre, koska jumeja ei oo koskaan saanut auki kunnolla...

Pari päivää sen jälkeen sit lepäiltiin ja otettiin hieman kevyemmin.

Muutenkin koko viikko on ollut aika löntystelyä.

Pudotettua olen treenannut lenkillä. Käytän mun isoa karvatumppua. Aluksi mä näytin hanskan Zerpalle, pudotin ja jatkoin matkaa. Vähitellen oon sit (yrittänyt) tiputtaa hanskan siltä salaa ja pidentänyt matkaa pikkuhiljaa. Zero rakastaa tätä ja ampuu kuin tykki hakemaan hanskaa. Toistaiseksi olen treenannut ihan polulla, mutta voisi laajentaa myös johonkin metsään, pellolle tms. jossain vaiheessa.

Puunkiertoaksaakin ollaan tehty, tosin ei mitään erityisen järkevää. Poispäinkäännökset ja sylkkärit ovat olleet ehkä hieman teemana, koska ainakin esteillä nämä ei suju yhtään. Jääviäkin taisin joskus treenata lenkillä, hyvin menee.

Tänään käytiin pitkästä aikaa katsomassa, onko vuokkoset vielä pystyssä. Olihan se. Tokokenttä oli varattu, niin menin agikentälle. Tää olikin aika hyvä, koska häiriönä oli kolme putkea. Rakensin ruudun ihan putken eteen, niin että tyrkyllä oli suoraan kaksi putkensuuta. Sivussa oli lisäksi matkan varrella yksi putki.

Metallia kuitenkin eka. Oli superhauskaa, Zerppa rakasti ja oli intopiukeena. Luovutukset liian kaukana, mut ymmärsi yskän kun en palkannut. Tässä kuitenkin hiomista nyt, kun intoa tuntuu löytyvän muuten metallia kohtaan.

Ruutua sitten. Pallo oli valmiina siellä. Zero ei edes vilkaissut putkia, vaan meni suoraan ruutuun. Sen jälkeen lähetys, tääkin oli hyvä, stoppasin ite. Mut sit tuli jokin muistihäiriö, kun ite siirryin kauemmas lähettää (evl-tyyliin). Eksyi kentän toiselle laidalle, oli hämillään. Tätä täytyy vaan treenata lisää, ei viel ihan ymmärrä, et mä voin olla niin kaukana sivusta ruudusta. Saatiin pari hyvää toistoa kuitenkin. Hieman viel paikan etsimistä, oli ihan super, joka puolelta. Hassua, kun tuntui, et Zero oli ihan eri moodissa kuin agilityssä. Normisti se menee putkeen ilman lupaa ihan koko ajan, eikä kauheesti kuuntele. Nyt se ei tuntunut edes noteeraavaan koko putkea ollenkaan. Hassu piski :)

Merkki meni tosi hyvin. Paikka ei ole täydellinen, mutta kelpuutan näin alkuun. Koiruus on suorassa minuun nähden, sopivalla etäisyydellä merkistä, ei lääpi ja seisoo enemmän tai vähemmän merkin takana, aavistus sivussa, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Zero oli selkeästi tehnyt itselleen muistiinpanoja viime kerralla :)

Seuraamista pikku pätkä, mut meikä oli taas unohtanut ostaa lihapullaa, niin en ottanut kauheesti. Kiinnitin huomiota kontaktiin, tuntui et se vaan kyyläs palloa eikä mua naamaan. Se on tosi hyvä kyllä huijaamaan, en ikinä ole varma, mitä se tuijottaa. Sen täysmustat nappisilmät ei oikein paljasta, mihin se oikeasti katselee... Täyskäännös vasemmalle oli kauhea, ei liikkunut yhtään. Muistuteltiin hieman paikalla pyörimistä, niin toimi paremmin.

Otettiin vielä keppejä lopuksi ja voi että oli vaikeaa! Yritin hieman treenata umpikulmaa, niin että vähitellen kasvattaisin kulmaa. Zero aloitti joka kerta pujottelun väärältä puolelta, mitä ihmettä?! Sain sit muutaman hyvän toiston ja hieman jopa kulmaakin. Mut tätä täytyy treenata.

Länget otettiin pitkästä aikaa kans, ihan vaan tasamaalla. Meni kovaa ja täsmällisesti. Ensi kerralla taidan ottaa esteelle mukaan. Mitään erityistä käskyä en oo käyttänyt, pitäiskö olla? En oikein tiedä. Sanon vaan että menemene, tää on todennäköisesti sitä, mitä radallakin muutenkin hokisin, kun muuta en keksisi...

Olin todella tyytyväinen Zerppaan. Ei haitannut yhtään naapurikentän tokoilijat, agilityesteet kentällä ja muu hälinä, Zerolla oli superhauskaa ja teki töitä mun kanssa. Tuntuu, et mitä vähemmän treenaan, sitä paremmin meillä menee. Sen työskentely on mun mielestä jotenkin parantunut huimasti, vaikka paljon mitään en ole tehnytkään. Mut kyl toi halli on jo treenipaikkana niin mainio, kun siellä on tosi voimakkaat häiriöt usein, on tää Zerolle tosi hyvä juttu :)

Nyt täytyy hieman ryhdistäytyä treenin suhteen, koska pian on jo tammikuu ja mä oon reissussa lähes kolme viikkoa. Sit tulee jossain vaiheessa treenitauko, kun Zerpalta lähtee muutama ylimääräinen osa pois, mut en tiiä vielä, tapahtuuko se ennen vai jälkeen reissun. En viitsisi antaa toipilasta kenellekään hoitoon... Pelkään taas, et aika loppuu kesken ennen koetta, yhtään en oo esimerkiksi kisanomaista tehnyt, vaikka niin hieno suunnitelma olikin. Mut ennen kaikkea haluun pitää Zerpan kaa hauskaa ja edetä meidän omaa vauhtia, ilman paineita tuloksista tai muista...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.