Huokaus

Oivoi, ku oli taas vääntöä. Jännä miten Zerolla on mennyt ihan superhyvin nyt tähän asti kaikki treenit ja tuntui et oikeesti edistyttiin, ja nyt sitten vaan eräänä päivänä se possuilee oikein olan takaa... Mikä sitä oikein vaivaa? Mitä sen päässä oikein liikkuu? 

Paikallaolo: Istuutin ehkä minuutin (piilossa), sen jälkeen 10m päähän ja käskin maahan, meni tosi nätisti! Sen sijaan ennakoi ihan kauheasti maahanmenoa sivulta. Meni jo auliisti maahan, kun olin että "otetaanko...". Pidin hetken maassa (itse näkösällä) ja sitten luoksetulo, tuli hitaasti, mutta tuli kuitenkin. Joten, häiriökäskyjä treenilistalle! 

Seuraaminen: Tää meni oikein hienosti, paitsi käännöksissä kontakti tippui, erityisesti täyskäännöksissä. Tää ei kuitenkaan ole uusi ongelma, sillä on ennenkin ollut toi sama. Tehtiin pidempää kaavaa, mikä toimi oikein hyvin, jaksoi keskittyä. 

Tunnari: Iso ympyrä, tarkoituksena vaihtelua treeneihin sekä vähän tuota järjestelmällisyyttä. Zero vilkuili ympärilleen, ei keskittynyt ja nosteli sit vääriä. Toisella toistolla meni vielä huonommin, toi mulle kaksikin kertaa väärän. Mikä ihme sille oikein tuli?!

Kiertonouto: Tarkoituksena oli ottaa yksi kierto ja sitten treenata stoppeja ja mahdollisesti yhdistää noudon jo samaan syssyyn. Zero ei kertakaikkiaan voinut mennä kiertoon, haki kapulat, kiersi hypyt, meni hypylle... Vaikka monta kertaa kielsin, niin ei kertakaikkiaan voinut mennä kiertoon. Menin lähemmäs lähettää, meni hyvin, mutta heti kun menin hyppyjen taakse lähettää, se sähläsi minkä ehti. Ei paineistunut tai masentunut kun ei saanut palkkaa, tuntui enemmän siltä että ei kiinnosta. Väännettiin tota varmaan yhtä kauan ku mitä muilla kesti treenit yhteensä. En oikein voi luovuttaakaan, kun kerran on aloitettu tää tappelu, että tarviiko tehdä mitä käsketään vai eikö tarvii... Voi luoja tän koiran kanssa. Miten se voi yhtäkkiä yön yli unohtaa miten tää toimii?!

Mitenköhän tän kanssa etenisi... Jos tietää, että koira ei osaa, on helppoa suunnitella treenit sellaisiksi, että se varmasti onnistuu. Sen sijaan, jos on varma et se tietää, mitä ollaan tekemässä, on vaikea suunnitella treenit niin että ne onnistuisi varmasti. Ei siinä vaiheessa voi luovuttaakaan tai helpottaa treenejä, vaan pitää vaan vaatia että nyt muuten teet, silläkin uhalla että treenit venyy kohtuuttoman pitkiksi. Omapahan on valintansa kun päättää lähteä possuilulinjalle. Argh, mä vihaan tätä tällaista vääntöä... 


Tuntuu, että tunnari on nyt alkanut hieman kärsiä sen jälkeen, kun olen aloittanut lelupalkkaamisen. Outoa, koska olen aina pitänyt Zeroa enemmän lelukoirana kuin namikoirana plus et mun namit on yleensä jotain kuivia nappuloita, mitä olen jostain kisoista voittanut. (Mä en harrasta kaupassa käymistä, enkä varsinkaan kaupassa nakkien muistamista). Ehkä mun pitää ens kerralla koittaa taas namipalkkaa. 

Kiertoon pitää ensi kerralla tehdä joku oikein selkeä häiriö, laitan sinne vaan sata lelua, noutokapulaa, palloa ja mitä ikinä keksinkään. Hypytkin voisi laitaa jotenkin vielä selkeämmin linjalle tms. Lisäksi voisi tehdä näitä ärsyttäviä vääntöliikkeitä ensin, niin voi tarvittaessa sen jälkeen lopettaa treenit siihen. En tykkää näistä megatreeneistä, Zermu on aina niin kovin väsynyt sen jälkeen, enkä halua et sen yleismotivaatio tokoa kohtaan laskee sen takia. 

Kuuntelutreeni tekisi sille myös todella hyvää, sitä voisi kehitellä lähipäiville. Jotain oikein monimutkaista, mitä ei olla ennen tehty. Luulis koiruuden heräävän koomastaan. Pieniä kuuntelujuttuja vois kyllä muutenkin lisätä rohkeammin normaaleihin treeneihin. Lisäksi paljon häiriökäskyjä ja muita häiriöitä. 

Lepopäiviä täytyy muistaa myös pitää tarpeeksi, Zermu on parhaimmillaan viikon täyslevon jälkeen :P Lisäksi aina vääntötreenin jälkeen selkeästi helpompi treeni ja/tai yrittää korostaa kyseistä häiriötä, jotta se tulisi oikein selväksi. 

Eiköhän tää tästä... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.