Päivystysluontoiset tokotreenit

Lauantai

Ohjattua pimeässä, kapulat oli hämärässä, niin että vaivoin näkyivät. Keskikapulan kohdalle virittelin otsalampun, joten se oikein paistoi sieltä. Zermu haki oikein nätisti oikeat kapulat. Seuraavaksi laitoin keksikapulan kohdalle kiertomerkin ja kierrätin kerran. Senkin jälkeen haki nätisti reunakapulat. Tää ikuisuusongelma ohjattu on ehkä vihdoinkin alkanut toimia! Ehkä me vielä joskus saavutetaan meidän tavoite saada edes kerran kisoissa jotain muuta kuin nollaa tästä :D

Merkinkiertoa kahdella merkillä, ideana katsoa rintamasuuntaa samalla idealla kuin mitä olen merkillä tehnyt. Ei tajunnut yhtään, arpoi mitä sattui. Kun lopulta alkoi ymmärtämään, ei suostunut kiertää pelkkää merkkiä, vaan halusi ehdottomasti mennä lähellä olleen tolpan myös. Huokaus.

Hetken väännettyäni jättikin tolpan rauhaan, joten siirsin merkkejä hieman sivuun seuraavaa treeniä varten. Otin ensin yhden noudon merkkien välistä, sitten pyysin kiertämään. Tämäkään ei toiminut yhtään, haki joka kerta kapulan. Tätä pitää treenata selkeästi lisää.

Yksi iso ongelma, jonka se nyt lisäksi keksi tähän kiertoon, on ennakointi. Se tekee nyt lähinnä merkkiä, kun se pysähtyy tötsän kohdalle. Tähän auttaisi se, että malttaisi itse pitää turvan kiinni, eikä aina hihkaisisi ääneen, kun se on merkin kohdalla. Selkeästi se odotti sitä ja ollessani hiljaa, se ei enää tulekaan luokse. Ymmärsi, kun kierrätin vuorotellen puuta ja merkkiä.

Eteenmenoa otettiin kohti hämärää penkkaa, ensin haettiin pallo, sitten näytöllä ja lopuksi ilman. Ilman näyttöä ja palloa se eteni viitisen metriä ja pysähtyi, lähti uudella käskyllä oikein hienosti.

Koska mä inhoan kylmää ja tuulta ja märkää ja pimeää, niin tähän muutama kesäkuva <3

Sunnuntai: 

Kierto-ohjattua kuuntelutreeninä: Hyppy, merkki ja kapula vierekkäin, käskytin vuorotellen hypylle, noutoon ja kiertoon. Meni aika hienosti. Vaikeinta oli, kun heitin kapulan ja lähetinkin kiertoon.

Seuraamista: Käännökset hienoja, vähän pidempikin kaavio meni hienosti. Peruutus oli epävarmaa, peppu kaartaa koko ajan minusta poispäin. Yritin vähän hihnalla oikoa sitä, mutta ei tajunnut yhtään, oli vaan entistä hämmentyneempi.

Kierto-ohjatun palautusta: Kiersi järjestäen joka kerta hypyt. Ei nyt jotenkin tajua yhtään. Väännettiin vähän aikaa, näytin hyppyä jne, muttei silti tajunnut yhtään. Menee hienosti, kun menen itse hypyn taakse. Lopulta hyppäsi kyllä hienosti, mutta unohti kapulan... Pitää nyt treenata ensin vaikka ihan yhdellä hypyllä tuota.

Ribsejä, kassleria, maissia, halloumia, Somersbytä ja ennen kaikkea aurinkoa! <3
Viikolla: 

Ei olla kauheasti treenattu, koska tää mamma on laiska paska, inhoaa kylmää, tuulta ja pimeää ja istuisi sen takia mieluummin sisällä lämpimässä juomassa glögiä ja kaakaota. Muutenkin koko toko tuntuu taas niin ylitsepääsemättömän vaikealta. Jos Zerpalla olisi oikeasti mahdollisuus edistyä ja pärjätä, niin todellakin raahautuisin ulos vaikka millaiseen myrskyyn tahansa, ei mua pikku tuiverrukset sinänsä pidättele. Sen sijaan tää jatkuva yksi askel eteenpäin-viisi taaksepäin ei oikein innosta enää, joten miksi edes kiusata itseään tuolla ulkona, kun ei kuitenkaan näy valoa tunnelin päässä...

Rallitokojuttuja ollaan vähän tehty ja lenkille olen toisinaan ottanut mukaan pallon ja vaihtelevasti treenannut puunkierron yhteydessä eri stoppeja, polulla eteenmenoa taikka jääviä. Tää on ihan hauska ja vaivaton tapa opettaa pikkujuttuja, lenkkitokoa täytyisi ehdottomasti soveltaa enemmänkin!

Zero ja Zeron kuutio 

Perjantai ja lauantai: 

Päivystyksessä pystytin nurmelle hyppyesteen, ensin yhden. Treenasin sillä sitten merkinkiertoa niin, että lopulta hyppy ja esteen reunatolppa oli lähes samassa linjassa. Teki näin tosi hyviä kiertoja, ei mennyt yhtään ansaan. Pistin välillä myös hypylle, eikä senkään jälkeen sekoittanut. Lauantaina lisäsin toisen esteen ja samantien taas pomppi ja kiersi ne esteet. Selkeästi kuitenkin alkoi miettiä asioita, koska teki sitten myös muutaman tosi nätin merkinkierron.

Kapulan palautusta ja hypyn hakemista treenattiin myös yhdellä esteellä ensin, välimatkaa esteeseen lisäsin vähitellen noin viiteen metriin. Kapulan laitoin vuorotellen joko hypyn taakse tai sitten koiran eteen, siinä se joutuu vielä enemmän miettimään sitä hypyn merkitystä. Perjantaina oli vuorossa vasen puoli, tää meni tosi nätisti. Lauantaina tehtiin oikea puoli, tää oli aika vaikea, mutta teki muutaman tosi nätin.

Lauantai-iltapäivällä kokeiltiin palautusta kahdella hypyllä ja tällä kertaa teki tosi nätisti, jopa yhden kokonaisen kierto-ohjatun!! :') Illalla otin vielä yhden lyhyen treenisession, tälläkin kertaa teki tosi nätisti, jälleen kokonaisen liikkeen oikein nätisti, vaikka oli pimeää ja kaikki!

Lisäksi työn alla on ollut eteenmeno. Kokeilin sitä nyt niin, että jätän sen seisomaan lelun kanssa, kutsun sen pois ja lähetän sen samaan paikkaan takaisin. Eka tuntui, että eihän tää toimi yhtään, mutta muutaman toiston jälkeen lelulla se alkoi vähän tajuamaan jutun juonen. Kokeilin pari kertaa myös ilman lelua, ekaksi oli epävarma, toisella treenisessiolla se menikin jo tosi reippaasti! Pimeys on tässä tapauksessa ystävä, kun Zermu ei näe lelua kaukaa.

Mun täytyy selkeästi päivystää enemmän, koska Zerppa tekee täällä aina ihan loistotreenit, kun taas kotona se säheltää, minkä kerkiää. Eläinlääkäriaseman ilmasto selkeästi tekee sen aivonystyröille hyvää :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.