Kun kaksi hernettä kohtasi

Huhhuh, Liisaeläin ylitti eilen itsensä :)

Teemana kierto-ohjattua taas, Zermulla on nyt selkeästi joku lamppu syttynyt. Kiertotötsän molemmilla puolilla oli houkuttelevasti kaksi putkea, mitä en ollut tajunnut kun lähetin. Zermu teki pienen banaanin oikealle, mutta kiersi kiltisti tötsän. Ei kertaakaan edes vilkaissut hyppyihin tai noutokapuloihin päin, vaikka otettiin ihan liikkuroituna. Kokeilin tehdä yhteen ihan kaksi vaihtoa kaukoja ja sen jälkeen lähetys kiertoon, tämäkin meni ihan superhyvin.

Kierron jälkeen istumisen se seisoi, tosin annoin käsimerkin vähän liian lyhyesti. Pitää olla tarkempi tässä. Suunnissa se ei taas kuunnellut kunnolla, meni väärälle kapulalle. Korjaus toimi kuitenkin hyvin. Tähän sain neuvon, että vois yllättää Zermun jollain mikä ei kuulu asiaan. Esim tehdään parit kaukot yms. ennen lähetystä oikealle kapulalle.

Mä oon nyt tähän asti tehnyt tuota loppua niin, että oon jättänyt koirun merkin jälkeen seisomaan/istumaan/maahan ja siitä lähettänyt kapuloille. Jotta saa vähän sitä jatkuvuutta, voisi kokeilla niin, et jätän tyypin esim. metrin päähän kierrosta ja siitä lähetän kiertoon ja normaalisti stoppi ja lähetys kapulalle. Ainakaan nyt se ei lähtenyt kiertoon niin kaukaa lähettäessä, mutta eiköhän se muutamalla toistolla opi tuonkin. Uu, ja omg, se teki maailman hienoimman kapulan luovutuksen!!! Ihan täydellisen suora oli se! :O :O

Ennen omaa vuoroa tehtiin mm. kaikkea:

Seuraamista kokeilin spiraalina, koska tässä se oli viime rt-kisoissa tosi löysä ja totta totisesti, se ei osaa yhtään pitää kontaktia noissa loivissa käännöksissä :D Voisi tuotakin vähän treenata, jos vaikka se vahvistaisi ylipäätään vähän tuota kontaktin pitämistä. Käännökset oli hienoja, se on nyt kehittynyt tuon takapään käytössä ihan uskomattomasti!

Luoksarin ja luovutuksen suoruutta taas jahkattiin, mut huh, ne oli ihan sairaan hienot! Zero skarppasi ihan älyttömän hyvin ja teki ihan superhyvää työtä :)

Tunnaria tehtiin vaan yksi toisto. Oli hieman epävarma, mutta toi kuitenkin oman. Täytyy muistaa täyttää tunnariboksi, alkaa olla vähän tyhjää.

Luoksarin loppua tehtiin ihan vaan vauhdin lisäämiseks, tääki toimi hyvin.

Eteenmeno oli ehkä tän päivän suurin ylläri, se nimittäin toimi :D Tähän asti on tuntunut, että se ei oikein toimi se, että heitän ite palloa eteenpäin kun Zero on irronnut jonkun matkaa eteenpäin musta. Se vaan kyyläs mua ja meni kylki tai perse edellä. Nyt ekat pari toistoa meni ihan ok, heitin pallon kun Zero oli irronnut jonkun metrin verran, kolmannella mä ite sähläsin pallon kanssa ja ihan vahingossa, hupsistakeikkaa vaan se irtos sen kymmenisen metriä kuin rasvattu karvasalama :D Ehkä mä en sittenkään vielä luovuta tän eteenmenon kanssa :)

Peruuttaminen sujui ihan hyvin kans, jopa käännökset se on oppinut nyt aika hyvin. Tähän on auttanut melko paljon se, että oon kiertänyt pientä ympyrää takaperin koko ajan pienentäen sitä ympyrää. Varsinkin koirasta poispäin käännyttäessä se on auttanut siihen pyrstönkäyttöön. (Mä en edelleenkään oikeen tiiä, kumpi tossa tapaukses on oikealle ja kumpi vasemmalle käännös, mä en vaan hahmota juttuja tollai väärinpäin :D ).

Hassua, miten väännetään ja käännetään jotain asiaa kuukausitolkulla ja yhtäkkiä sillä napsahtaa ja aivojen kaksi hernettä kohtaa :D Ehkä toivo ei vielä ole menetetty!

Lauantaina käytiin korkkamassa rallitokon Avo-luokka. Iloisesti humputellenhan se meni, mielestäni oikein sujuvasti, yhdessä liikkeessä olin ilmeisesti tehnyt jonkun ylimääräisen perusasennon, jota en tosin ite muista tehneeni :D Siitä -10p, lisäksi -1p parista kohtaa, joista en tiiä miksi, mielestäni nää oli ihan sujuvat. Tulos 88p ja sija X.

Vois ehkä seuraavaa koetta varten lukaista ne säännöt ja tutustua niihin kyltteihin, ettei sen takia lähde sit turhia pisteitä :D

Lopuks kesäkuva. Koska kohta on kesä:Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.