Motivaatiobuusteri

Uskokaa tai älkää, mutta mä sain eilisestä niin paljon treenimotivaatiota, että menin tänään heti uudestaan treenaamaan. Tällä kertaa treenattiin yksin pimeäällä koulun kentällä katuvalojen valossa sateen ropistessa :D

Tötsän kierto: Halusin kokeilla tätä uudestaan, kun toimi eilen niin hyvin. Pidensin hieman omaa etäisyyttä tötsästä, hyvin toimi taas molempiin suuntiin. Kiki myös pysyi tosi hyvin paikallaan, tämä on muuten toiminut jotenkin tosi nihkeästi tähän asti. Toimisko tähän paikallaoloon itse asiassa paremmin se, että mä annan sen vaan suoraan tulla enkä yritäkään palata takaisin palkkaamaan?

Liikkeestä seisominen: Tämän se muisti paljon huonommin, kuin mä olin odottanut. Ei tehnyt oikein yhtään sellaista oikeasti napakkaa seisomista ja mä hosuin vähän liikaa. Piti mennä vähän taaksepäin, niin saatiin onnistuneet toistot loppuun. Nyt laitoin kans namin vasempaan käteen ja käsimerkkiä oikealla kädellä. Nakin heitto ei pimeässä toiminut, niin testasin pallolla. Tämä toimi itse asiassa tosi hyvin. Ainoa, mihin pitää kiinnittää huomiota, että pallo lentäisi suunnilleen suoraan sen nenän eteen. Nyt heitin joka kerta vinoon koiran oikealle puolelle, niin se kyllä väkisinkin alkaa jossain vaiheessa ennakoimaan.

Nouto: Tähän Kiki suhtautuu suorastaan intohimoisesti. Ainakaan sitä ongelmaa ei sen kanssa tule, että se jättää kapulan hakematta :D Otettiin alkuun yksi vauhtinouto niin, että pidin kiinni. Sitten harjoiteltiin vähän paikallaan istumista heiton ajan. Tätä me ei olla varmaan koskaan tehty, niin aloitin ihan vaan tekemällä heittoliikettä ja palkkasin kun ei nykinyt. Metrin päähän heittäminen onnistui vielä ihan hyvin, mutta sen enempää en tosiaankaan vielä uskalla heittää. Se on kyllä todella innokas menemään kapulan perään. Palkkasin sen nyt paikallaan istumisesta niin, että annoin ensin namin ja vapautin sen sitten kapulalle.

Lopetin treenin yhteen eteenmenoon. Ajattelin, että tätä voisi koittaa tehdä joka treenissä lopuksi sellaisena hauskana lopetuksena. Matkaa oli joku 25 metriä, ehkä vähän reilu. Pidempikin matka olisi onnistunut, mutta oli niin pimeää, etten viitsinyt riskeerata sitä, että se kääntyisikin takaisin. Mitään isompaa ongelmaa eteenmenosta tuskin tulee, nytkin ampui luotisuoraan vaikka lelua ei todellakaan näkynyt. Maahanmenokin sillä on suht vahva, joten sekään ei liene ongema tulevaisuudessa. Tokoa ajatellen pitää tietysti seisomista saada varmemmaksi ja ylipäätään ehkä miettiä ihan omaa käskyä tähän, kunhan nyt ensin opetan sille pk-eteenmenon.

Pidin toistojen määrän vähäisinä ja välissä kävelin hetken kentän ulkopuolella, ettei ihan putkeen tarvinnut kaikkia liikkeitä tehdä. Tämä toimii ihan hyvin näinkin, paremmin oikeastaan kuin kahden koiran kanssa treenatessa, jolloin Kiki vaan huutaa ja raivoaa kentän laidalla.  Kyllä mulla on sellainen olo, että Kiki tulee kyllä oppimaan nämä liikkeet hyvinkin nopeasti, kunhan vaan itse saan nyt oikeasti aikaiseksi treenata säännöllisesti. Kisaaminen tulee jäämään siitä kiinni, saanko kokonaisuuden toimimaan häiriössä... Ajattelin ihan harjoituksen vuoksi kokeilla rallitokon alokasluokkaa heti, kun vaan saan seuraamisen ja käännökset joten kuten kuntoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.