Tuhmuuksia ja yhteisiä säveleitä

Huh, johan aika rientää, vois vähän useammin päivitellä tänne kuulumisia. Kiki on enemmän tai vähemmän ahkerasti treenannut tokoa ja eilen alkoi agilityn alkeiskurssi. Zero on hömppäillyt rallijuttuja.

Perjantaisin TopDogGymillä omatoimiryhmätreenit, tosi hyvin on nyt sujunut. Kiki ei ole enää entisellään, kun olen pitänyt treenit lyhyinä ja vienyt sen ulos ja autoon lyhyen treenin jälkeen. Hyvin se jaksaa keskittyä nyt muidenkin seurassa ja sen uskaltaa nykyään jo hyvin pitää irti pienessäkin hallissa.


Seuraamisessa ollaan päästy eteenpäin, kulkee jo usean metrin. Tämä on jo huikea edistys muutaman viikon takaiseen tilanteeseen, kun pieni ei vaan _millään_ tuntunut ymmärtävän seuraamisen konseptia. Sivulletulot on nättejä ja paljon suorempia kuin Zerolla ikinä, mutta toki huomiota edelleen kiinnitettävä asentoon. Peilin edessä olisi enemmänkin syytä treenata, koska itse olen usein kiemuralla kuin banaani, kun tuijotan koiraa. Käännökset sujuu vielä kovin huonosti, mä en vaan  osaa opettaa niitä. Jumppaamalla ollaan tehty vasemmalle ja oikealle pepun käännöstä, jospa sitä kautta saisin jollain tavalla opetettua sen takapään käytön. Mä en tykkää, kun tällä hetkellä se lähinnä pyörii etujalkojen varassa.

Luoksetulon loppu on vähän hankala, en ole osannut opettaa sille vinoja asentoja ja näytän edelleen aika paljon käsimerkkejä. Kaukaa se tulee jotenkin tosi hitaasti.

Noudon olen nyt opettanut käsikosketuksen kautta, antaa hyvin käteen lattialta. Muuten en ole luovuttamista nyt tehnyt, vaan pelkkää vauhtinoutoa. Se toimii hyvin eikä ainakaan pahasti sitä muista pureskella. Heittäminen sujuu nyt hyvin, malttaa odottaa käskyä nätisti sivulla.


Jäävejä pitäisi treenata useamminkin. Seisomiseen en ole ihan tyytyväinen, steppailee liikaa paikallaan. Mä en oikein osaa opettaa, pallon heitto ei oikein sitä kiinnosta ja namin heitto ei jotenkin oikein onnistu. Mietin, pitäisikö kokeilla sitä hyppäystä etujaloilla, mitä esim. Simba teki. Maahanmeno on aika hieno, mutta en ole sitä nyt seuraamiseen vielä liittänyt. Istumista pitäisi muistutella, sitä en ole aikoihin tehnyt.

Alo-kaukot alkaa olla tosi nätit. Etäisyyttä on ehkä maksimissaan 3m, mutta ovat nopeat ja tarkat. M-I se joskus teputtaa takajaloillaan, jos etäisyys kasvaa liikaa. I-M on nopea plätsähdys. M-S-M ovat pääsääntöisesti hienoja, mutta edelleen ohjaan kädellä hieman ja teen läheltä. I-S ja S-I eivät jotenkin kovin hyvin toimi, tulee johonkin puoleen väliin, tähän pitäisi keksiä jotain uutta, jonkinnäköistä targettia voisi kokeilla.

Zero on tehnyt käännöksiä, vaihtoja ja oikealla seuraamista. Seuraaminen on tosi löysää vieläkin, tuntuu että tämä ei oikein korjaannu millään. Täytyy ehkä tosissaan ottaa projektiksi ja naksun avulla opettaa oikea paikka, kuten aikoinaan vasemmalla puolella tein. Kukkaset ja saksalainen täyskäännös sekoittaa välillä, mutta luulen, että tähän saadaan kyllä nopeasti varmuutta. Edessä puolen vaihtoa en oikein osaa opettaa eikä olla vielä kauhesti kokeiltukaan, samoin jalkojen välistä vaihtoa. Kunhan saadaan näitä kokeiltua, niin voisi katsoa Zerpalle koepaikkaa :)Viime torstaina Kikillä alkoi Marianne Forsellin viiden kerran tokokurssi, jossa vähän jo keskitytään koesuorituksen kasaamiseen. Ekalla kerralla tehtiin häiriöitä ja toisella kerralla vahvistettiin sosiaalista palkkaa ja kontaktia.

Häiriötä tehtiin yksi koira kerralla, muut häiriköi ja me tehtiin ihan sivulletuloja ja luoksetuloja. Kiki oli aluksi hämmentynyt muista ihmisistä, mutta tajusi nopeasti asian jujun. Toisella kerralla tehtiin sosiaalista palkkaamista lähinnä sivulletulojen kautta. Mun pitäisi opettaa Kiki esim. hyppimään mua vasten tms, että saisi sen oikeasti innostumaan kehuista. Hyvin se tuntui tajuavan asian, pitää jatkaa tätä.

Perjantaina alkoi kauan odotettu agilityn alkeiskurssi. Ai että, tuosta tulee varmasti magee, kunhan saadaan yhteistyö sujumaan. Tällä hetkellä käytös oli aika karmaisevaa, se huusi ja yritti karata viereiselle kentälle. Kunhan muistaa pitää treenit lyhyinä ja poistuu sen jälkeen hallista, niin hyvä tulee.Hyvin Kiki muisti putken ja hypyt. Omasta liikkeestä häiriintyy tosi paljon, juoksi väkisin siivekkeistä ohi mun jalkoihin ja puri polvesta. Lelu ja namit ei jotenkin oikein toiminut tässä riittävän hyvin. Pitänee kiinnittää aluksi enemmän huomioon eteenmenoon ilman, että itse kauheasti liikun ja antaa Kikille omaa tilaa tehdä esteet itsenäisesti.Kontaktit ajattelin yrittää tehdä juoksemalla, täytyisi vaan oikeasti päästä aikalailla päivittäin treenaamaan. Keppejä ei olla tehty, mutta tuolla on ne perinteiset kujakepit, ohjurit ja aidat.

Kommentit

  1. Hyvä Kiki jos edistyy! Sosiaalista palkkaa kannattaa ottaa mukaan tai muistaa tehdä sitä ja sitten vasta lelu. Tai tehdä 2 liikken kisatreenin ja älyhelposti.

    Kuulostaa samalta kuin Gava agilityssa, tehtiin tarjoamista ja kohteelle menoa. Kannattaa opettaa myös jos kutsut sen ja tiputat lelun ja jatkat liikettä niin koiran pitää pysähtyä ottamaan lelu. Liikkeeseen kiinni jäävän kanssa opettaisin jos mahdollista alkuun verkoilla ja häivyttäisin ne ohjureihin. Toki kujaankin saa ne ohjurit.

    Ja käy siihen treeniä odottaessa, namista luopumista tms lyhyinä pätkinä. Novalle vielä vaikeeta mutta vaatii selkeän tehtävän. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.