Tokon SM-kisat, Paimio 3.8.2019

Hieman perässä laahaa tämäkin päivitys, mutta no, parempi myöhään kuin ei ikinä.


SM-kisoihin ollaan valmistauduttu koko vuosi ja oikeastaan jo viime vuosikin. Liikkeet ovat mielestäni ihan hyvällä mallilla, häiriöitä on treenattu tosi paljon ja palkattomuuttakin ollaan tehty paljon. Siitä on niin monta vuotta, kun näissä karkeloissa viimeksi olen kisannut, joten nyt päätin vain nauttia tilanteesta.

Kiki kävi tosi kuumana heti kisapaikalle tultaessa, mutta rauhoittui hyvin valmistelevassa treenissä. Se oli tosi kivasti kuulolla ja oli tosi hyvässä vireessä ennen omaa vuoroa. En oikein siis käsitä, mitä itse kokeessa kävi, kun Kiki oli niin kerta kaikkisen outo, vähän paineistuneen näköinen eikä ollenkaan oma itsensä. Häiriötä oli toki aika paljon, kun alokasluokkakin tehtiin kolmessa kehässä, ihmisiä oli paljon ja yleistä hälinää enemmän, kun missään aikaisemmin.


Paikkamakuu 0: Kikiperkele ei ollut ollenkaan työmoodissa, kun sen jätin, vaan alkoi samantien haistella ympäristöään antaumuksella. Ehkä noin kolme sekuntia maattuaan nousi hajamielisenä ylös, ihan kaikessa rauhassa. Unohtiko se, että oltiin tekemässä töitä vai oliko haistelu sijaistoimintaa paineistumisen takia?

Seuraaminen 6: Tuntui jopa ihan siedettävältä alkuun, mutta noin puolivälissä lopahti. Seurasi matkalaukkuna, ei pitänyt oikein kontaktia ja käännökset venyi. Täyskäännös tehtiin kohti kapulapöytää ja karkasi sinne, siihen kaksoiskäsky. Oli jotenkin tosi tahmeaa, tosin tässä just huomasi Kikin ongelman seuruussa; seuruu on Kikin mielestä vaan niin kerta kaikkisen tylsää ja turha liike...

Liikkeestä maahanmeno 5: Tässä en oikein tiedä, mitä kävi. Seurasi huonosti ja vaati kaksoiskäskyn maahan. Taisin itse antaa käskyn turhan myöhään, pitäisi antaa aikalailla heti perään.

Luoksetulo 8: Ihan ok luoksetulo, muistaakseni ei edes kauhean pahasti törmännyt. Olisko sivulletulo ollut vino

Pito 9,5: Tämä oli oikein hyvä. Otti innokkaasti kapulan, ote oli hyvä ja irrotti nätisti käskystä.

Kaukot 7: Vaati muistaakseni kaksoiskäskyn istumaan ja muutenkin oli vähän tahmea, ei yhtään tehnyt kuten olen opettanut tekniikan.

Hyppy 7,5: Yleisesti ottaen huono, huono eteentulo ja huono sivulletulo.

Kokonaisvaikutus 8: Ei ollut oikein työmoodissa, liikkeiden väleissä oli totaalisen passiivinen, vilkuili kovasti ympärilleen ja vaikutti jopa hieman paineistuneelta. Häiriötä oli selkeästi liikaa ympärillä ja oli vaikea keskittyä tekemiseen. En ehkä oikein saanut koiraan sellaista kontaktia ja otetta, kuten koetilanteessa toivoisin saavani.

Yhteensä 116 pistettä ja III-tulos. Jaksoin masennella pari päivää huonosti mennyttä koetta, kunnes keräsin itseni ja sain uutta puhtia. Päätin, että jäädään nyt kisatauolle muutamaksi kuukaudeksi sekä tokosta että rallitokosta, koska luulen, että ehkä se rallitokokaan ei ole tehnyt kauhean hyvää kuitenkaan. Sekin suoritus on pelkkää seuraamista ja aika pitkä, palkaton vielä. Olen sen jälkeen myös panostanut entistä enemmän pk-tottikseen ja itse asiassa sieltä sain mm. seuraamiseen todella hyvät neuvot.

Nyt siis työstetään rauhassa liikkeitä, liikkeiden välejä ja kehääntuloja. Parannellaan häiriönsietoa, treenataan eri paikoissa ja treenaillaan ylempien luokkien liikkeitä. Kokeisiin yritetään päästä vaikka ihan loppuvuodesta taikka ensi vuoden alkupuolella.

Video löytyy, lisään sen tähän, kunhan saan sen siirrettyä jotenkin.

Meidän leiri 


Shoppailujakin kerittiin tekemään. Edellisillä kapuloilla oli vähän lyhyt elinikä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.