Täällä ollaan taas!

Pitkästä aikaa täälläkin kirjoittelen. Viime päivityksestä on tapahtunut todella paljon ja elämä muuttunut aika oleellisesti. Juuri ennen joulua meille syntyi pieni tyttö, joten siitä asti olen nyt ollut äitiyslomalla. Siitä johtuen loppusyksyn ei treenattu käytännössä yhtään, kun en kerta kaikkiaan jaksanut. Suskin tottiksissa käytiin koko syksyn kerran kuussa, tammikuun treenit jäi vaan välistä. Nyt alkuvuoden on ollut niinikään hiljaista, ollaan totuteltu vauva-arkeen ja itse toipunut rauhassa leikkauksesta. 


Nyt tässä viimeisen viikon aikana ollaan vähän muistuteltu mieleen tokoa ja tottista. Suskin treeneihin mentiin aika kylmiltään valmistautumatta, olisinko kerran aikaisemmin treenannut. Ulkona ei ole lunta, joten olen treenannut ihan Navalassa ja Montussa itsekseni. 

Paikallaolo: Ihan yllättävän hyvin meni, kun Suskin treeneissä tein muiden treenatessa. Pysyi nätisti ja huutamatta. Itsekseni olen treenannut lähinnä kestoa, Kiki on maassa tai istumassa sillaikaa kun pystytän kehän. Vielä meinaa tylsistyessä mennä nenä maahan enkä todellakaan luota siihen, että koetilanteessa ei keksisi jotain typerää. 

Seuraaminen: Tauonkin jälkeen ihan tosi hyvää! Enää en ole haukuttanut sitä niin paljon kuin aikaisemmin, hyvin tuntuu pääsääntöisesti vireen pysyvän. Käännökset 90° ovat hyvät, mutta täyskäännös vasempaan vaikea, koska ei osaa hakeutua sivulle peruuttaen - pitää siis opettaa sille peruuttaminen. Perusasentoa voisi treenata lisää, jotta saisi nätimmän ja nopeamman. 


Jäävit: Toimivat ällistyttävän hyvin, muisti ne täydellisesti eikä sekoittanut ollenkaan. Melko napakat ovat. Seiso on ehkä suurin yllätys, koska tätä se ei mielestäni ole koskaan edes kauhean hyvin sivulta osannut. No nyt osaa. 

Luoksetulo: No juosta se toki osaa, mutta eteentuloa pitää harjoitella vielä paljon eri suunnista. Tätä se ei vaan tajua, vaikka avustaisikin. 

Nouto: Tässä ollaan edistytty, vihdoin. Aiemmin ei ole millään tajunnut luovutusta. Nyt sillä tauon aikana vihdoinkin naksahti päässä joku pieni ajatus asiasta. Olen tehnyt maasta istumaan, kapulaan kiinni ja parin metrin päästä Kiki ja kapula maassa. Käskynä sanon hae ja kom, tarkoitus lopua kom-käskystä jossain vaiheessa. Vielä ei osaa yhdistää kapulan hakemista ja luovutusta, mutta pikkuhiljaa. 

Ruutu: Se selkeästi tietää, että ruutuun kuuluu mennä kovaa, mutta se ei osaa paikkaa eikä stoppia. Näytölle se menee oikein kivasti, tarkoitus olisi tehdä kosketusalustalla vielä lisää, se vaan unohtui viime treeneissä. 

Kierto: Tosi hyvin menee ainakin läheltä, ei välitä kapuloista matkan varrella tai merkin ympärillä. Etäisyyttä olisi syytä vielä kasvattaa, joutuu toisinaan toistamaan käskyn tai saattaa käväistä merkin lähellä ja kääntyy takaisin. Tällä hetkellä menee ehkä noin 20 metristä. 

Kaukot: Aika vähän ollaan tehty, mutta selkeästi alkaa ajatus olla myös voi-kaukoista. Ei toki osaa vielä muuta kuin ihan mun läheltä. Näitä olisi syytä jumpata huomattavasti enemmän. 

Hyppy: Kikin itsevarmuus on pohjamudissa ja se on kovasti sitä mieltä, että ei pysty ei kykene. Suskin kanssa treenatessa 70 senttiäkin oli kovin korkea ja meni toistuvasti esteestä ohi. Yksinäni yritin treenata avohypyn kanssa, niin 50 senttiäkin oli sen mielestä kohtuuttoman korkea ja meni riman ali. Kolmas yritys oli vihdoin parempi ja sain 70cm sujumaan nätisti. Vaatii vielä paljon, paljon treeniä. 

Zerokin on aina välillä saanut humputella

Pitkän tauon jälkeen Suskin helmikuun tottikset oli todellinen yllätys, kun Kiki käyttäytyi superhyvin; ei huutanut eikä riehunut, oli kaiken kaikkiaan todella kiltti. Olin melkein varma, että mun pikku Kikiperkele meni rikki. Muuten en nyt ole treeniseuraa oikein saanut, kuka hullu nyt ylipäätään treenaisi helmikuussa ulkona ja vielä arkipäivisin. 

PK-juttuja ei olla juurikaan tehty, vaikka voisi hyvinkin. 

Haun ilmaisua tehtiin kerran Sarin kanssa. Kiki ei ole juuri ikinä haukkunut vieraille, mutta hyvin sinänsä riittää itsevarmuutta haukkua vieraskin pystyyn. Ongelma siinä on vaan se, että se tulee liian lähelle ja kierrosten noustessa saattaa napsia ihmistä. Ihan hirveästi kuitenkaan ei viitsi sitä komennella, varsinkin maalimiesten en haluaisi ihan kauheasti sitä komentavan, koska Kikistä kuitenkin myös löytyy sitä paineistumista. En ole nyt toistaiseksi vaatinut tiettyä asentoa, mutta täytyy ottaa se nyt käyttöön. Joko istualteen tai maasta. Lisäksi täytyy kokeilla haukuttamista liinan kanssa, sillä saan ohjattua sen riittävän kauaksi maalimiehestä. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa