Epätoivoista kisavalmistautumista

Hallilla ollaan käyty niin ahkerasti kuin vaan suinkin pystyy, joskin työ (johon matkoineen on mennyt 10 - 12h päivässä) vähän haittaa harrastusta. Halli on varattu melkein joka ilta 16 - 21/22 ja viikonloppuisin niinikään vaikea saada aikoja. Niinpä olen treenannut vähän epätoivoisiin aikoihin, aamulla klo 6 - 7 tai illalla 21 - 22 (ja huom, seuraavana aamuna herätys 4:30, jei). Viime viikonloppu iski hirveä myräkkä, mutta hei pakko päästä treenaamaan! Ainakaan ei siis voi sanoa, etteikö yritystä olisi ollut. 

Olen keskittynyt puhtaasti avoimen luokan liikkeisiin, harmillista kyllä ei olla saatu seuraa eikä näinollen liikkurointia tai häiriötä. Pikkasen jännittää, miten viikonloppuna käy. 

Seuraaminen: on ollut nättiä, käännökset toimii ja jopa täyskäännökset sujuu jo varsin hyvin. Käännöksiä juoksussa olen tehnyt jonkin verran myös, ihan nättejä ovat. Peruutus ei ole maailman kauneita, mutta sujuu kohtalaisesti kuitenkin. 

Liikkeestä seisominen: Tähän olen panostanut erityisesti. Tekee nyt nätit stopit, paikallaan seisominen sujuu hyvin ja nyt ei myöskään ole ennakoinut sivulle istumista enää. Erottelu istumisesta toimii edelleen huonosti. 

Liikkeestä istuminen: Tässä ei sinänsä ongelmaa. Nopea ja pysyy hyvin paikallaan. Tarjoaa tätä vaan tosi usein seisomisen tilalla, varsinkin, kun yrittää tehdä kuuntelutreeniä (kolme istumista ja neljäntenä seiso -tyylisesti). 

Liikkeestä maahanmeno: Tähän en ole kauheasti panostanut. Tää on tosi varma eikä sekoita. 

Ruutu: Tarjoaa edelleen vaan sinnikkäästi paikkaa liian edestä tai parhaimmillaankin ruudun keskeltä. Tosi paljon olen tehnyt alustalla, niin että vuorotellen toistot alustalla ja ilman. Näin sujuu nätisti ilman alustaa, mutta jos eka toisto on ilman, niin heti jää liian eteen. Lisäksi tehnyt korjauksia, nämä useimmiten ilman alustaa. Nämä on ihan sikavaikeat. Saattaa lähteä haahuilemaan ympäri kenttää. En tajua, mikä tässä mättää. Olen treenannut erilaisilla häiriöillä (hypyt, tötsät, putket) ja myös diagonaaliruutua. 

Kierto: Tehnyt erilaisia kokoonpanoja, eri määriä tötsiä ja myös liioitellun kaukaa. Treenannut hypyn kanssa (tämä oli vaikeaa, tarjosi koko ajan hyppyä menomatkalla), putkea (kerran taisi mennä ansaan, sitten kuunteli) ja erilaisia paikkoja. Eteentulo helposti jää vinoksi, kierto itse ihan hyvä. Joskus sekoittaa suunnat, kun ei oikein kuuntele. Tein tätä kerran ihan erottelutreeninä naksuttamalla, mutta ei oikein toimineet aivot. Ajatus oikeastaan lähinnä kropan tasapaino, mutta olisihan tuo kuuntelutreeninäkin kätevä. 

Hyppynouto: Luovutus parantunut huimasti, nyt myös suoristunut jonkin verran. Vinot palautukset toimivat varsin hyvin ja hakee hypylle kivasti. Saattaa hieman nykiä liikkeelle lähdössä, mutta ainakaan omista hämykäskyistä ei ole lähtenyt. 

Kaukot: Tässä olen panostanut erityisesti ennakoimattomuuteen. Välillä hyvin pitkät välit käskyjen välissä ja palkka odottamisesta. Varastaa välillä siitä, kun kaivan pallon taskusta, tähän nyt olen erityisesti kiinnittänyt huomiota. Vaihdot itsessään hienot myös ylipitkältä matkalta. 

Luoksetulo: Tässä vähän sama ongelma kuin noudon palautuksessa ja kierrossa. Joskus tulee vinoon ja/tai jää turhan kauas. Nyt se on istunut edessä paikallaan ihan kivasti, eikä ole ennakoinut sivulletuloa, toisaalta en nyt liikkuroinnilla ole päässyt treenaamaan. 

Paikalla istuminen: Tähän ei olla saatu seuraa. Yksinään istuu kyllä kuin tatti useamman minuutin. 

Kokonaisuus: Käyttäytyy treeneissä ja palkattomissa seteissä tosi hyvin. Kehääntuloihin on muodostunut varsin kiva rutiini ja varmuus. Enemmänkin voisi ehkä tehdä tuota kokonaisuutta. Liikkurointia ei nyt olla päästy treenaamaan, se vähän vaivaa. Noh, saas nähdä. Liikkeiden puolesta ja sen perusteella, mitä kokonaisuutta olen treenannut itsekseni, ei sinänsä pitäisi olla syytä, ettei Kiki ykköstulosta voisi saada. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa