Tunnariiiii!!

Pikatreenit kotipihalla ennen ruokaa. Meni niin hyvin, että oli pakko tulla tänne hehkuttamaan!!

Eka sananen, miten ollaan tähän asti päästy. Toistaiseksi ollaan harjoiteltu yhdellä kapulalla sillai että piilotin sen nurmikon alle ja laitoin Zeron etsimään. Hyvin se on en osannut etsiä nenän avulla. Korrien koulutuksessa vähän aikaa sitten kokeiltiin laittaa monta häiriökapulaa siihen johonkin viereen ja edelleen piilotettiin oma kapula ruohon alle. Zero meni maistelemaan kaikkia kapuloita ja hiplasi niitä kaikkia. Pari kertaa meni niin, että se vaan maisteli kaikkia, kolmannella kerralla se vasta älysi, että jossain on joku kapula piilossa. Sen jälkeen olen pari kertaa harjoitellut yhdellä kapulalla, koska en ole saanut aikaiseksi vieläkään ostaa omia. On ne tilauksessa, ihan varmasti on!!

Yhdenkapulanetsimisleikki

Tänään sitten kotikulmilla Lahdesta löysin Kimin vanhoja kapuloita, joita piti tietysti heti mennä kokeilemaan. Häiriökapuloita ei ollut kun neljä, mutta ajattelin, että nekin ajavat asiansa. Tein ensin kerran pelkän kapulan etsimistä muistutukseksi. Sitten laitoin häiriökapulat kivipolulle, näytin Zerolle omaa ja sanoin sille virittelysanan. Sitten piilotin näyttävästi ruohon alle. Zero lähti kuten oletinkin häiriöpinolle ja alkoi ottaa niitä suuhun. Huomautin sille hieman asiasta, se päästi irti ja otti toisen suuhun. Huomautettuani uudestaan otin sen vähän kauemmas ja sanoin "etsi" uudelleen, jolloin se lähti oikeaan suuntaan haistelemaan ruohikkoa. Kehuin, se innostui lisää ja löysi lopulta kapulan. Kehuin ihan sikana ja tein uudelleen.

Tää kuva on lähinnä sitä varten, ettei tuu liian kuivaa tekstiä :D
Tokallakin kerralla se eka lähti hiplaamaan vääriä kapuloita, mutta huomautettuani se meni aika äkkiä haistelemaan nurmikkoa. Ensin se lähti sinne, missä kapula ekalla kerralla oli, joten jotain ihan selvästi raksutti. Pitääkin ensi kerralla laittaa se samaan paikkaan, tajuaisikohan se sillai nopeammin? Nyt oma oli varmaan metrin päässä sieltä, mihin sen silloin ekalla kerralla piilotin, kun ei vielä ollut vääriä... Tosi hyvin se tällä kertaa löysi oman, kehuin taas maasta taivaaseen ja päätin lopettaa siihen.


Kimin vanhat kapulat, hieman ovat vähentyneet vuosien saatossa ;)
Oma oli muuten aika lähellä vääriä, en tullut lainkaan ajatelleeksi että etäisyyttä pitäisi aluksi olla enemmän. Piilotin oman varmaan 30 sentin päähän pinosta tai jotain. Ja vielä sinne taakse, ei varsinaisesti sivulle tai mitään. Koiran oli siis käytännössä pakko mennä ainakin väärien ohi. Voi olla, että näin alkajaisiksi hieman vaativa asetelma, mene ja tiedä. Mutta tää taas valoi vähän toivoa tähän liikkeeseen :)

Onkohan tuo huomauttaminen oikea ratkaisu? Hyvin se tuntui kestävän sen, eikä se vaikuttanut mielestäni sen motivaatioon tehdä ja muutenkin Zero on melko kovapäinen pikkumies. Jotenkin on vaan juurtunut se vanha käsitys, että koulutettaessa koiraa ei milloinkaan saa kieltää yrittämästä :P Toisaalta epäilen, että se tajuaa ehkä pointin nopeammin, kun se tietää missä mennään ja on ehkä oikeudenmukaisempaakin koiraa kohti, jos vaan huomautan sille vääristä asioista... Onpas tää toko filosofista puuhaa :P


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.