Myydään vähän käytetty, lähes uudenveroinen bordercollie!

Toivoton blogaaja täällä, hei!

Multa ehti kysellä yksi jos toinenkin, että missäs uudet päivitykset viipyy. En oo jaksanut enkä ehtinyt päivitellä mitään, en ole jaksanut edes ladata viimeisintä kisavideota, blääh.Kuten viimeksi jo uhkailinkin, meetwurstitehdas ja turkikset ovat käyneet mielessä useampaan kertaan viime kisojen jälkeen. Olin valmistautunut huolella kisoihin, olihan nämä vuoden pääkisat, joita varten olin koko vuoden treenannut. Kävin monta kertaa mielessäni koesuorituksen läpi, jotta en tällä kertaa sählää omiani. Koira on kehittynyt huimasti viimeisten viikkojen aikana ja vaikeita asioita ollaan harjoiteltu pätkissä. Edelliset kaksi kisaa menivät pieleen, koska itse sähläsin, muuten olisi ollut kaikki mahdollisuudet saada himoittu ykköstulos. Koira teki todella hienoa työtä, se toimi kuin unelma vaan. Kaiken piti siis olla kunnossa.Itse kisassakin toimin kerrankin itse niin kuin pitääkin, sanoin oikeat virittelysanat oikeaan aikaan, enkä hölissyt ylimääräisiä. Koira oli kuitenkin eri mieltä. Olin viritellyt sitä huolella ja sillä tuntui olevan asenne kohdallaan, kun menimme kehään. Olen edellisissä kisoissa kokeillut erilaisia virittelytapoja ja keksinyt sen, mikä mielestäni toimii parhaiten. Siitä lisää myöhemmin.

Heti kun menimme kehään, koiran asenne muuttui. Se muuttui täysin lahnaksi, kauheaksi laamaksi. Se sähläsi minkä kerkesi, ei osannut itsestäänselviä asioita, leikki ettei tiedä mitä pitäisi tehdä, ettei muka osaa liikkeitä. Sen bravuurit, liikkeestä istuminen ja hyppynouto menivät nollille, ruutukin oli ihme säätöä. Seuraaminen näytti hienolta, mutta se tuntui pahalta. Zero painoi ihan hulluna, mitä se ei ole aikaisemmin tehnyt. Sen seuraaminen on ollut juuri sellaista kuin olen uneksinut. Nyt se painoi niin paljon, että oli hankala kävellä suoraan. Juuri kun ehdin olla ylpeä sen upeasta seuraamisesta, niin pitää keksiä jotain näin turhaa :(

Ei mikä tahansa laama, vaan korvaton laama!


Harmittaa ihan suunnattomasti. Kolmen superhyvän kisan jälkeen ja lukuisten omien töppäilyjen ja miljoonan treenin jälkeen teen itse tosi hyvän suorituksen, ja mokoma koira päättää ruveta sikailemaan. Siitähän on kyse. Tiedän, että se osaa liikkeet, mikään ongelma sillä ei ole niiden kanssa. Vire oli kohdallaan, itse toimin samalla tavalla kuin treeneissäkin ja videolta työskentelykin näyttää ihan kivalta. Otus vaan keksi, et hei, me ollaan kisoissa, täältä ei saa palkkaa ja akka ei pääse puuttumaan mun tekemisiin, jihaa.

Tanskalaisia bordeocolliesikoja saksasta.
Zero on tuo röykeä yksilö keon päällä. 

Silloin ruudussahan toimi todella hyvin "ravista ennen käyttöä" -metodi. Kerran huomautin sen haahuiluista, niin sen jälkeen on tehnyt ihan moitteetonta jälkeä ruudussa. Ja itse olin aina kuvitellut, että se ei vaan osaa. Ärsyttää niin hulluna tuollainen vedätys. Koko ajan tuon kanssa saa olla tappelemassa ja riitelemässä. Jatkuvasti pitää käsitellä samoja, täysin turhia asioita. Aina sen pitää uudelleen kokeilla rajoja ja mun kärsivällisyyttä. Energiani alkaa olla lopussa. Miten tuollaisen kanssa voi edistyä ikinä??? Päästäänköhän me ikinä edes evl:llään asti? Tällä hetkellä TVA-titteli kuulostaa niin kaukaiselta, että enemmin voisin saavuttaa muotovalion arvon sekarotuisella marsullani.

Mutta tämä lupaan tässä ja nyt: 

Jos ikinä saavutamme TVA:n tittelin, niin järjestän kuulkaa sellaiset pippalot, että koko naapurikunta saa tietää saavutuksestamme!!! 

Laitan tänne lyhyesti liikekohtaiset kommentit ja videot:

Paikallamakuu 10: No tästä ei kummempaa, eikä yllätysyllätys videomateriaaliakaan.

Seuraaminen 8


Kieltämättä kauniin näköistä seuraamista, tosi tiivistä. Kontakti herppaantuu jo ekan käännöksen jälkeen ja yksi perusasento jää tekemättä kokonaan. Tämän Zero pitäisi osata unessaankin. Eka täyskäännös hyvännäköinen. Sivuaskeleet näyttää jotenkin tosi epävarmoilta, kun itse liikun niin hitaasti. Lisäksi olisi tosi makeeta, jos saisin koiruudenkin liikkumaan sivuttain. Nyt se vaan siirtyy mun mukana ja istuu takaisin perusasentoon. Miksi musta näyttää siltä, että hitaassa kävelyssä sillä nuokkuu pää tosi oudosti?

Istuminen 0


Jouduin toistaa käsyn kolme kertaa. Ei kuulu videolta kovin hyvin. Ekalla ei edes hidastanut, tokalla jäi hivenen jälkeen seuraamisessa, kolmannella tiuskaisin sille vihaisesti käskyn ja käännähdin samalla itse voimakkaasti. Tiesin jo tässä vaiheessa, että liike tulisi olemaan nolla, joten en välittänyt mun ylimääräisistä vartalonavuista.

Luoksari 8


Tuli mielestäni tosi hitaasti, videolta näyttää jostain syystä huomattavasti nopeammalta. Eka pysäytys ihan jees, maahanmenoon toivon edelleen lisää vauhtia. Loppuosa oli mun mielestä erityisen hidas. Se osaa kyllä paremmin. Tais istahtaa hieman vinoonkin eteen.

Ruutu 0


Lähti aika hitaasti lönkötellen ruutua kohti ja ohitti sen oikealta. Se seisahtui ruudun ja kehänauhan viereen, käskin seis, koska pelkäsin, että menee ulos kehästä. Käskin uudelleen ruutuun ja se tulikin nätisti vastaan. Annoin uuden seis-käskyn, mutta tyyppi tyytyväisenä hipsutteli mua kohti. Tässä juuri näkyy porsastelu. Se osaa kyllä etsiä ruudun lähietäisyydeltä, eikä sillä todellakaan ole tapana tulla heti pois, jos ei onnistu ekalla yrittämällä. Eikä se varsinkaan ikinä pyydä multa apua yhtään mihinkään. Lähetin uudelleen ja käskin suoraan maahan. Se ei noudattanut sitä tarpeeksi nopeasti, tai sit olin vaa ite myöhässä. Anyway, se jäi ruutunauhan päälle makaamaan. Seuraamaan tulo oli ihan kaamee. Tätä eritysesti ollaan treenattu, niin lelulla vauhtia kuin namilla ja naksulla paikkaakin. Se on oikein hyvin alkanut hahmottaa asian. Nyt tyyppi vaan pomppi mun edessä viattoman näköisenä.

Hyppynouto 7


Hyppynouto vaikutti tosi hienolta. Se haki iloisesti ja vauhdikkaasti. Palautus oli hieman vino. Tuolle luovutukselle pitää tehdä jotain, se on useamman kerran pomppinut seisomaan, kun otan kapulan. Kun käskin sivulle, se varasti ja meinasi uudelleen karata hypylle. Ei-karjaisu ei hirveästi auttanut asiaa, olisi vaan pitänyt uudelleen toisaa sivu. Tuo ei oli vaan joku alkukantainen, alitajuntainen paniikkireaktio, jolla kai ajattelin voivani vielä pelastaa liikkeen varmalta nollalta. Noh, eipä pelastanut. Sikapossueläin, tuo varastaminen ei oo ollut issue enää aikoihin, tuosta ollaan kyllä aikamme keskusteltu!!!

Metallinouto 9


Ihan älyttömän hidas, varsinkin palautus. Otti kapulasta taas tosi epävarmasti kiinni, mikä tosin ei ollut iso yllätys. Palautus melko suora. Sivulletulo ihan liian hidas.

Tunnari 0


Haisteli pari kertaa rivin läpi eikä mielestäni näyttänyt millään muotoa epävarmalta. Vaikuttaa tuossa tosin hieman levottomalta, vai kuvittelenko vain? Aika hätäisesti haistelee ja pomppii kapulalta tosielle, ei haistele sillai rauhallisesti vasemmalta oikealle. Olin yllättynyt, kun toi väärän, se näytti kuitenkin nappaavan sen tosi itsevarmalta. Enpä oikein jaksa uskoa, että se oli vahinko, tai että se ei tiennyt mitä tehdä. Tosi hyvin se on nimittäin nyt tajunnut sen, että mun hajua pitää etsiä, vaikka muissa kalikoissa onkin toisen ihmisen hajua. Joko virittely oli vajavaista tai sitten kyse on taas sikailusta. Epäilen jälkimmäistä, koska huolella laskin sen virettä kuten aina ja hoin hiljaa että "otetaan tunnari".

Kaukot 8


Eka maahanmeno tosi hieno! Ehkä tämä kertoo jotain siitä, mitkä liikkeet on Zerolle mieluisia. Tosin valui muistaakseni lonkalle, mikä taas kertoo sen laama-moodista. Myös haukottelu kertoo sen puolesta, ettei tyyppi oikeastaan ollut tekemässä hommia. Istumasta seisomaan ihan jees, tosin en tykkää kun liikutti etujalkoja. Keskittyminen herppaantuu paahasti ja seisomisesta maahanmeno oli huono, ei tehnyt hissiä. Up oli tosi hieno ja istumisessa tuli hienosti eteenpäin, ilman että etujalat liikkui yhtään!

Kokonaisvaikutus 8


Yhteensä 176 pistettä ja 0-tulos

Saran kaa kisattiin evl:llässä ilman sen suurempaa menestystä. Itse olin aika pihalla, enkä oikeen tiennyt mistään mitään. Oma epävarmuus heijastui voimakkaasti koiraan ja yhteistyö oli melkolailla hakusessa. Emmin läsnäolo häiritsi, Sara meinasi pariin otteeseen ottaa hatkat. Tämäkin tosin johtui pitkälti omasta epävarmuudesta.

Seuraamisen juoksukäännökset oli hirveitä, koska en yksinkertaisesti osaa niitä. Täyskäännökset tein väärään suuntaan, enkä tiennyt, saako niiden suuntia vaihdella, joten tein kaikki väärin päin :P Loppua kohti kontakti herppaantuu, kun sen mielestä olin liian epämääräinen.

Zeta ei ollut  mikään hyvä, epävarmuus näkyi tosi selkeästi. Luoksarissa olisin voinut antaa käskyt huomattavasti päättäväisemmin, Sara kyllä osaa.

Ruudussa teki saman kuin Zero, eli jäi ruudun ja kehänauhan väliin seisomaan. Odotin ja Sara tajusi korjata. Aikansa etsittyään se löysi oikean paikan ja käskin maahan. Sanoin kuitenkin käskyn liian hiljaa ja jouduin toistamaan, tyhmä minä!!!

Ohjattu meni aika pieleen. Kapulat ei näkynyt kunnolla ruohikosta, vaikka otin isot, lisäksi aurinko paistoi pahasti edestä, niin, että en itsekään nähnyt kunnolla, mihin ne sijoitettiin. Merkissä ennakoi hieman, mikä tosin ei ollut ylläri. Lähettäessäni kapulalle saatoin huitaista hieman epämääräisesti, en ole varma. Sara lähti suoraan vasemmalle ja ulos kehästä. Huusin seis, mutta hieman myöhään, oli ehtinyt ulos. Tässä vaiheessa olisi tietenkin pitänyt vaan huutaa hae, mutta enpä tajunnut tuossa tilanteessa. Nuokin on tuollaisia juttuja, joita ei tule ajatelleeksi kisoissa, ellei ole jo aikaisemmin pohtinut mielessään asian läpi. Sara lähti kapulalle, mutta kääntyi juuri ennen sitä, en ole varma mitä kävi. Se tuli mun luo ja tarjosi omatoimisesti merkkiä. Lähetin uudelleen mutta meni taas ulos kehästä. Tuntui, että sillä ei ollut aavistustakaan, missä kapulat sijaitsivat! Tosin en ihmettele sitä yhtään. Onkin tosi reilua laittaa kapulat niin, ettei niitä näy ollenkaan :(

Metallissa olisin voinut lähettää kauempaa. Oli noudossa hieman huolimaton, muuten kivan vauhdikas =) Tunnarissa haisteli tosi huolella muutaman otteeseen rivin läpi, toi oikean. Muistaakseni.

Kaukoissa meni itellä pasmat pahasti sekaisin. Liikkeet menivät vauhdilla ja jos yksikin jäi tekemättä, jäi armottomasti kyydistä. Näin meillä. Sara ei tehnyt ekaa istumista kun vasta tokalla käskyllä ja siinä vaiheessa jo hädissäni sekoilin käskyissäkin. Liikkeet tuntui vaihtuvan vielä vauhdikkaammin kuin miltä se kehän laidalla näytti. Maahanmenon käskin juuri kun Sara vilkaisi taakse ja jouduin toistamaan. Siinä vaiheessa olikin mennyt jo pari vaihtoa, enkä pysynyt hommassa enää ollenkaan mukana.

Kokemuksena kuitenkin oli tosi hyvä ja olisi mahtavaa päästä Sarppasen kaa toistekin kisaamaan =) Lopuksi vielä videopläjäys, en nyt jaksanut eritellä kaikkia liikkeitä, koska se on äärimmäisen ärsyttävää puuhaa ja ihan armottoman hidasta, kun joutuu siirtelee, vääntelee ja lataamaan joka klippiä erikseen o.O


Turkiksista puheenollen, tässäpä hivenen mukavaa pientä iltaviihdettä kovahermosille:

Tails of Asia

Hooray China, well done!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.