Uusi harrastus

Noniin, Zeron muutenkin jo pitkä harrastus-lista sai jatkoa, kun mentiin eilen Emmin ja tyttöjen kanssa kokeilemaan viestiä.

Zerosta tuleekin hyvä viestikoira, tosin kunto meinas raukalta vähän loppua kesken. Mun täytyy todella alkaa kiinnittää tähän huomiota, voi olla, että myös aksatreeneissä jaksais vähän pidempään, jos vähän tehtäis jotain kävelyä tehokkaampaa välillä. Tällä hetkellä mulla ei tosi oo rahaa hankkia vetovaljaita tai lenkkareita. (Vanhat lenkkarit jätin Kapkaupunkiin tekemään tilaa matkalaukusta :D )

Otettiin pellolla, eli näköyhteys oli koko ajan. Matka tosi lyhyt. Zero juoksi viisi matkaa, palkkana kissanruoka purkista ja vikan jälkeen pallo. Juostessa voi koira hengästyä niin paljon, ettei lelupalkka välttämättä ole paras mahdollinen heti juoksun jälkeen. Lähetin aina samantien, kun oli imuroinut ruuan sisäänsä, jotta se ei ehtis unohtaa, mitä oltiin tekemässä. Koko ajan kehuttiin sitä hulluna, kun se juoksi. Käskynä toimii vie. Tosin tajusin just, et samaa käskyä taidan käyttää vepessä, tosin eipä sillä varmaan niin väliä ole, sama periaatehan siinä on, paitsi että vepessä saattaa olla vielä esine suussa...


Perjantaina käytiin aksaamassa. Olo oli taas vähintäänkin epätoivoinen. Yritin tehdä yksinkertaista valssia, mutta rima tippu aina, ihan aina, ihan sama mitä mä tein. Samaten eka rima tippui montamonta kertaa ja joka kerta otin uusiksi. En vaan voi hyväksyä tällaista. Kokeilin kaikkea mahdollista. Täytyy treenata tätä vielä oikein urakalla, eka rima on nimittäin pottumaisinta, mitä kisoissa voi tapahtua. Sen jälkeen koko loppurata on ihan turhaa, koska mä en ainakaan jaksa enää keskittyä ohjaamiseen sen jälkeen...

Kepit sujui hienosti, otin radan osaksi sen. Myös umpikulmaa tuli harjoiteluta, meni kivasti. Hyvin myös jaksoi sinnitellä loppuun asti, ei oo nyt pitkään aikaan keskeyttänyt keppejä, vaikka mä jäisinkin taaksemmas.

Keinua otettiin ekaa kertaa, eka oli vähän yllätys, Zero luuli kai tekevänsä puomia, kun ryntäs täysillä ja oli hieman hölmistyneen näköinen alastulolla. Seuraavilla sitten jäi kököttää puoliväliin :( Mutta eiköhän tämä saada toimimaan, jos vielä tajuaisin sen kontaktin. Hirveen helposti meinaa jäädä kokonaan kontaktipinnalle.

Ja häntä heiluu :)

Haha, mä oon muuten aksatreeneissä ottanut käyttöön näin-huijaat-itsesi -menetelmän. Kun en kerran saa pitää palloa itselläni, mä vaan jätän treeniliivin kotiin, silloin on yksinkertaisesti pakko jättää se johonkin maahan. Tosin tämäkään ei Zeron kanssa kauheen hyvin toimi, koska se ei pysty keskittymään ohjaukseeni ollenkaan, sen täytyy koko ajan kyylätä, missä pallo on. Täytyisi jättää pallo johonkin yllätykseksi, mikä kuitenkin käytännössä on aavistuksen vaikeaa...

Tämän vuoden tavoitteet on muuten ihan hyvällä mallilla verrattuna viime vuoteen. Tällä hetkellä on suoritettuna leikkaus, viestin kokeileminen ja eka aksastartti on jo katsottuna. Ihan hyvä alku vuodelle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.