2 in 1 -treenit koko viikon edestä

Onpas ollut turha viikko, ei olla oikein mitään tehty... :( Täytyi sitten viikonloppuna treenata kahden päivän edestä, ah miten fiksua! Alla kuvasatoa pääsiäisestä.

Viime viikonloppuna sain veljen ampumaan Zerpalle, mä en tiedä, mikä ajatustenlukija tuo koira on, mut se selkeesti huolestui, ku veli alko jäämään jälkeen, vaikka pyssy oli ladattu siltä salaa ja ujutin aseen veljelle kun Zerppa odotti pihalla... Paukuista huolestui, piippaili ja oli levoton, palautui kohtalaisen nopeasti. Jotenkin on taas toivoton fiilis, ei oikein edistytä mihinkään suuntaan, kehitys junnaa vaan paikallaan. Mikä nyt olisi seuraava siirto?

Vesijärvellä lenkillä
Viime viikolla ollaan lähinnä lenkkeilty ja jumpattu. Ohjelmaan kuuluu jos jonkinlaista punnerrusta, jalkojen nostelua, tasapainoilua jne.

Eilen treenattiin viestiä Ojangon pelloilla. Zerppa juoksi viisi lyhyttä pätkää. Lentokoneet selkeästi häiritsi sen keskittymistä. Mistähän se nyt tän taas keksi? Yhteen aikaan ei enää kauheasti kiinnittänyt niihin huomiota. Muuten juoksi suht lujaa ja oli kivaa.

Kim pääsi kans lenkille
Seuraavaksi tokoa hallissa. Paikallaolot ensin. Paikkamakuu sillaikaa kun pystytettiin viereiselle kentälle puomi. Oli hyvä. Paikalla istuminen sillaikaa kun menin autolle hakemaan tavaroita. Pysyi hienosti, vaikka Emmi aksasi vierellä. Olin kuulevinani piippausta ovelta kuunnellessani.

Luovutukset sekä metallilla että puukapulalla. Ei osaa hakea paikkaa, joten otin ensin luoksarina ilman kapulaa, rupes tajuamaan asian, niin vaihdoin kapulalle. Hakee hyvin, kun ottaa hieman etäisyyttä, tyyliin metri, sit ku istuu jo oikein lähellä, niin ei osaa korjata. Ehkä pitää vaan edetä hitaasti ja lyhentää matkaa vähitellen, niin et lopulta osaa korjata vaikka olisi ihan nenä kiinni mussa. Selkeästi se kokee, että luovutus tarkoittaa sitä, et tökitään nenällä mua.

Sivulletulo on nyt toinen projekti. Se istuu aina ja ikuisesti vinossa, mä en vaan kestä. Peilin edessä kun seisoo, niin se näkyy erityisen selkeästi. Sit pakittamista naksulla, oli hieman hankalaa, kun yritti mennä sivuttain. Muutama hyväkin toisto kuitenkin tuli...

Mun pojat <3
Merkkejä tehtiin kolmella merkillä, lähettelin edestakaisin niitä. Ihan ok. Vaik tässäkin tuntuu, et junnataan paikallaan, ku ei se mee mihinkään suuntaan paremmaksi. Edelleenkään se ei pommita sitä oikeeta paikkaa tarpeeksi hyvin, ni jatkuvasti vaan joudun palkkaa samasta asiasta treenistä toiseen. Toko on välillä kyl tylsää, ku se on just tällaista nysväämistä...

Seuraavaksi kaukoja, palkkasin ekoista vaihdoista muutaman kerran, ku nää on vähän tökkiny. Sit muutama putkeen, oli hyviä ja täsmällisiä. Pitää muistaa aina virittelyt, se ei yhtään osaa erottaa luoksaria ja kaukoja toisistaan, jos sille ei tee selväksi, kumpaa ollaan tekemässä. Siinä menee sit sellaiset 40 pistettä viemäriin, jos koiruus pompahtaa sen oman mittansa verran eteenpäin pohtiessaan, kumpi tää ny olikaan... Vaik olishan se tietysti toisaalta ihan suotavaa, että se osaisi myös kuunnella mitä mä sanon, eikä vaan kaavamaisesti tee liikkeitä kuten opettua. Kolikossa on aina kaksi puolta...

Lopuksi vielä tunnari, oli todella nättiä. Zero oli selkeästi kuluttanut jo kaikki energiansa, joten sen vire oli matala ja se teki todella nättiä työtä. Haisteli kaikessa rauhassa, täysin häsläämättä ja keskittyi täydellisesti. Eka palautus oli kauheeta pureskelua, mutta toinen oli tosi kiva. Kumpaankin muistin tällä kertaa ottaa luovutuksen.

Pirteä 11-vuotias :) 
Jos vaan olisin osannut kouluttaa sen eri tavalla silloin, niin Kimistä olisi varmasti tullut loistava harrastuskoira. Agilityyn se oli vähän turhan pieni maksiluokkaan, mutta tokokoirana se olisi varmasti loistanut. Se oli sheltiksi yllättävän hiljainen, ei mikään sellainen ärsyttävä, räksyttävä pikkufifi, kuten useimmat sheltit. Tosin myöhemmin innostuessaan tokossa, se alkoi haukkumaan, kun en ongelmaan heti osannut puuttua. Pelastuskoiratoimintakin olisi mua aina kiinnostanut, luulen, että se olisi ollut hyvä siinäkin. Tarpeeksi suuri päästäkseen liikkumaan, mutta tarpeeksi pieni mahtuakseen esim. raunioilla koloihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.