Kun tuttu ja turvallinen ei enää riitäkään

Alkuviikosta Zermu teki mikroskooppisen lyhyen seuraamis- ja merkkitreenin.

Lumessa on se hyvä puoli, että näkyy selkeästi mun askeleet. Testasin vasemmalle käännöstä ja totta totisesti, mä kävelen sen pyöreästi, eikä suoraa kulmaa, kuten pitäisi. Alkoi onnistua muutaman yrityksen jälkeen. Zermu käytti pyllyä oikein hyvin. Oikealle käännöksissä mä käytän jalkoja oikein ja Zermu oli kans hieno. Täyskäännökset meni yllätyksekseni hyvin molempiin suuntiin!

Merkillä teemana oli kuuntelu. Eka muutama pelkkä merkki, menivät hienosti. Sitten heitin pallot oikealle ja vasemmalle, eikä pieni otus enää muistanutkaan, mikä on merkki. Vaadittiin hieman vääntöä, ennen kuin se tuli taas mieleen. Ei ihan kuitenkaan kuunnellut ohjauskäskyjä. Välillä annoin luvan mennä pallolle, välillä palkkasin heittämällä kolmannen pallon, enkä ollenkaan vapauttanut palloille.

Tänään lisää evl-juttuja.

Merkille lähetyksiä ensin, oli tarkkoja ja vauhdikkaita. Ei vielä kauheen hyvin osaa bongata merkkiä, erityisesti jos lähetän virittelemättä ja ilman sivulletuloa.

Ruutu olikin hieman haastavampi alkuun. Ei kovin hyvin osaa tuota sivulle lähetystä, sille on niin jäänyt tuo rintamasuuntaan päin lähetys voi-tyyliin. Käsimerkki ei ole ikinä ollutkaan kovin selkeä. Tässä onkin puuhaa vähäksi aikaa. Toinen, mitä se ei yhtään ymmärrä on virittelemättä, sponttaanisti lähetys. Se ei kerta kaikkiaan ymmärrä. Kokeilin vaikka kuinka monta kertaa, ei tajunnut, ei irronnut, ei käsittänyt. Lopulta onnistui niin, että menin oikein lähelle, lähetin vuoroteleen suoraan eteenpäin ja sivullepäin evl-tyyliin, eri suunnista. Lopulta alkoi jo sujumaan ja juoksi innoissaan ruutuun päin.

Kokeilin myös ihan evl-lähetystä läheltä, toimi ihan hyvin niin. Täytyy ehkä vahvistaa vielä tuota ja pidentää mun etäisyyttä merkiltä ensin ja sitten merkin etäisyyttä ruutuun. Mä haluan, että tästä tulee sille täysin selkeä ja itsestäänselvä juttu kuin vaan olla voi - ja ylipäätään sen täytyisi osata liikkeet vaikka unissaan ensin, sen lisäksi sitten kokonaisuus haltuun ja kuuntelujutut tarkoiksi. Mä en jaksa mennä taas evl:ään keräämään yksitoista 2- ja 3- tulosta...

Ohjatun palautus lähietäisyydeltä oli aika hankala vasemmalta, jäi vinoon koko ajan. Korjasin niin, että mä astuinkin askeleen koirasta poispäin, niin että joutui oikeasti liikuttaa persettä, että tulis edes kutakuinkin mun eteen. Tää toimikin yllättävän hyvin, muutaman toiston jälkeen riitti, kun tamppasin jalat paikallani ja lopulta se haki hyvin paikkaa jopa ihan muuten vaan. Oikealta haku oli paljon helpompi, näköjään se osaa käyttää peppua paremmin niinpäin. '

Aika vähän oon nyt tämän viikon treenannut. Keskiviikkona oli heppatentti, johon luin viikonlopun ja alkuviikon. Tiistaina pitikin pakata ja tentin jälkeen ajoin viisi tuntia Pohjanmaalle. Loppuviikon olinkin työpäivien jälkeen niin poikki, ettei jalatkaan meinannut kantaa enää :)

Treeniohjelmassa:

- Merkin kuuntelutreenit
- Spontaania merkkiä
- Spontaani ruutu
- evl-lähetys ruutuun lähietäisyydeltä
- Vasemmalle käännöksessä mun liike selkeäksi
- Pepun käyttö vasemmalle
- Ohjatun suorat palautukset
- Merkin korjausta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.