Tehoagilityä!

Satunnaisesti ollaan treenattu viime viikkoina tokoa. Vähän suunnittelematonta se on ollut, vaikkakin pääpaino on ollut merkin, ohjatun ja ruudun opettelussa. Merkillä on tapahtunut selkeästi edistystä ja se on alkanut bongaamaan sen jo aika hyvin, samoin se osaa jo hieman korjata sitä eri puolilta lähetettäessä. Ruutu on vähän vaikea vielä sivulta lähetettäessä, eikä se oikein osaa bongata sitä vauhdista. Tätä pitää vahvistaa vielä tosi paljon. Ohjattu toimii aika hyvin myös, joskin voisi vahvistaa enemmän vielä sivulle irtoamista, ettei se eksy keski- ja reunakapuloiden väliin ja vahingossa ota keskimmäistä.

Agility

Viime perjantaina Emmi&tytöt ja Kaisa&russelit vuokrattiin vuoro Seinäjoen Hurtta-hallista. Zero treenasi ihan yksinkertaista, hyvin etenevää rataa kahdessa pätkässä. Halusin treenata lähinnä radan lukemista ja suoraa etenemistä. Myös loivat kulmat ja valssit ovat tuottaneet sille kisoissa ongelmia, kun rimat ovat tippuneet kaarroksissa. Meni tosi hyvin, eikä rimoja juurikaan tippunut. Oma asenne ohjauksessa on ihan äärimmäisen tärkeää, mun pitää olla päättäväinen ja juosta kunnolla!

Sunnuntaina käytiin epiksissä samaisella hurttahallilla. Eka rata oli superhelppo möllirata, jonka mä onnistuin möhlimään ihan kunnolla. Olin ihan unten mailla ja koko touhu oli ihan kamalaa. Toka rata oli huomattavasti parempi, palkkasin kontakteilla, jotka olivatkin suorastaan upeta, myös A:lla. Kolmas rata oli noin kakkosen tasoinen rata, hankalampi kuin kisaradat, jotka ollaan tähän asti käyty. Mun ohjaus oli aika sujuvaa ja mä olin oikeasti päättänyt ohjata. Radalta jäi hirmu hyvä fiilis. Zermu oli kaikilla radoilla tosi pätevä, joskin vikalla radalla näkyi väsymys ja korkeat rimat, kolme rimaa tippui, ei muita virheitä. Nää epikset oli aika hyvä treeni ensi viikon kisoja ajatellen :)

Toko

Eilen treenattiin merkkiä, ruutua, jääviä, seuraamista ja tunnaria.

Merkki oli aika hyvä ja se korjasi aika hyvin eri suunnista. Olin laittanut kolme merkkiä ja lähetin vuorotellen, meni aika hyvin!

Ruutu on jotenkin tosi hankala ja teinkin niin, että veimme pallon ruutuun, lähetin merkille (ja välillä palkkasin pelkän merkin) ja siitä ruutuun. Näin muisti ihan hyvin ruudun, muuten ei oikein toiminut. Pitää selkeästi vahvistaa sivuirtoamista vielä paljon.

Jäävissä oli istuminen jostain syystä supervaikeaa. Otin ensin seisomista, tää oli tosi hieno, sitten yhdistin seisomisen ja istumisen, jäi seisomaan, ja vielä monta kertaa. En tajua, mikä sitä vaivasi, istuminen on ollut ihan varmin kaikista! Näköjään epäsekoittamista pitää vielä treenata lisää.

Seuraamisessa se kyttää käsiä, ärsyttävää!! Palkkasin sylkäisemällä nami suusta, tätä pitää näköjään treenata lisää (yök, mä vihaan nakkeja!!). Käännökset oli tosi hienoja ja seuraaminen muutenkin hyvää, jos ei ota huomiota tuota ärsyttävää käsien kyttäämistä.

Tunnaria tehtiin vain yksi, Zermu vaikutti jo väsyneeltä. Oli oikein nätti ja hieno! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.