Käyttökoira missikisoissa

Ehe hehe, maalaisjuntit jakkupukumimmien ja karvakasojen keskellä, kuin kala hiekka-aavikolla. Sellainen fiilis mulle jäi tänään ja ei, en edelleenkään vakuuttunut koiranäyttelyiden järkevyydestä. Ei ole kyl yhtään mun juttu. Haluun kuitenkin saada muutaman arvostelun Kikistä, vähän nähdä miten tuomarit siihen suhtautuu ja millaisia juttuja saan siitä selville rotumääritelmään verrattuna, olettaen, että tuomarit itsekään osaa sen (ainakin sivusta seuranneena tuntuu usein, että rotumääritelmän ja terveen rakenteen käsite on isolle osalle tuomareista täysin tuntematon, sen lisäksi, että nämä kaksi asiaa on monella rodulla ristiriidassa keskenään).

Kikin käytös oli jo heti näyttelypaikalle saavuttaessa karmea, se huusi niin kovaa, että koko Turun messukeskus raikui. Näyttelykehän vieressä sitä sai pidellä kaksin käsin eikä sen kanssa voinut huomio herpaantua hetkeksikään. Nätisti se teki temppuja ja pyörähdyksiä ja kaukoja, kun sen kanssa puuhasteli, sillä on kyllä ihmeellinen keskittymiskyky. Se ei kuitenkaan osaa yhtään rauhoittua hälinässä. 

Tuomarina toimi Lena Danker. Hyvä fiilis jäi arvostelusta, katsoi hyvin tarkasti koiran läpi, mittaili mittasuhteita ja juoksutti parikin kierrosta. Sanallinen arvostelu oli mun mielestä hyvin asiallinen. Kyseessä siis junioriluokka, tuloksena tyydyttävä, ei sijoitusta. Kai. En tiedä olisiko pitänyt mennä toisen kerran kehään. 
"13kk. Hyvänkokoinen feminiininen narttu. Hieman kapea kallo. Sopiva otsapenger. Purenta ok. Pysty lapa tästä johtuen lyhyt kaula. Selkä saisi olla suorempi. Jyrkkä lantio, tästä johtuen häntä nousee selän  yli liikkeessä. Polvikulma saisi olla  selvempi. Riittävä luusto. Hieman litteät käpälät. Liikkuu lyhyellä tehottomalla askeleella ja takaraajat jää rungon alle. Pirteä luonne." 

Video jostain syystä haluaa olla näin vinksin vonksin, en saa sitä käännettyä :( 

Tajusin jälkeenpäin, että huijasin iän, Kikihän on jo 14kk vanha. Sen juoksu oli aika kauheaa, kuten videolta näkyy. Se kiskoi ja kaahasi ja meinasi tukehtua hihnaansa. Suurin osa juoksusta oli jotain ihan muuta kuin juoksua ja veikkaan, että tämä on suurin syy sen huonoihin liikkeisiin. Häntähän sillä aina nousee, kun se näkee muita koiria. Oikeesti tuolla vapaan juostessa se menee kyllä tosi nättiä pitkää ravia. Seisoessa  se puuhasteli kaikkea mahdollista ja sai kunnolla keskittyä pitämään se kutakuinkin seisaalleen neljällä jalalla. Tuomaria se halusi halailla ja pussailla, kun yhtään tuli lähemmäs ja kaksin käsin sai pitää kiinni. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokoinnostus

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa