Vitutuksen kautta voittoon!

Työkaverin lausahdus sopii kyllä täydellisesti tähän viikkoon niin työn kuin vapaa-ajankin osalta, kuvaa jotenkin hyvin sitä, miten vastoinkäymiset ja turhautumisen voi saada käännettyä vahvuudeksi ja voitoksi, kun tahtotila on olemassa. 

Kiki oli tänään suorastaan häikäisevä treeneissä. Ei vielä ikinä ole ollut yhtä hyvää yhdessä tekemisen fiilistä kuin tänään. Ette uskokaan, miten hyvältä tämä tuntuu kaikkien näiden taisteluiden ja vääntöjen ja loputtoman turhautumisen jälkeen. 

Treenit oli TopDogGym:illä Nummelassa,  pieni tila, ehkä noin 20x20m. Treenaajia oli viisi ja aluksi kaikki samassa tilassa. Tehtiin sivulletuloja, kontaktia ja hieman kaukoja. Treenipätkät pidin lyhyinä, ehkä 5-10min kerrallaan ja sen  jälkeen mentiin autoon jäähdyttelemään. Luoksetuloa tehtiin hallin nurkasta nurkkaan kiinnipitäjän kanssa ja hieman liikkeestä maahanmenoja vauhdista. 

Kaukot oli todella hyvät (i-m-i) eikä tarvinnut hirveästi avustusta - melkein tuntui vielä topakammalta ja vauhdikkaammalta kuin yleensä. Liikkeestä maahanmenot oli aivan älyttömän hienot, ei tarvinnut juurikaan edes avustaa ja lätsähti maahan kuin pannukakku. Yhdistin samaan myös muutama pätkä paikalla makaamista (liikkeestä) ja pysyi vaikka muut touhusi ja itse pompin ympärillä. Luoksetuloja kaksi, todella vauhdikkaita eikä pienintäkään ajatusta mennä mihinkään muualle kuin mun luokse. Leikki myös tosi hyvin, mitä harvemmin muiden koirien seurassa tekee. 

Mä en tiedä, mitä näissä treeneissä oli niin erilaista kuin yleensä, mikä tekisi niin ison eron.  Halli oli paljon pienempi kuin mitä tähän asti ollaan treenattu ja koiria saman verran. Nameina käytin lihapullia, joita en itse asiassa varmaan ole aikaisemmin käyttänytkään - kaikkea muuta sen sijaan olen kokeillut. Ajankohta oli ruoka-aika - lauantain treenit yleensä käytiin aamupäivällä ja no, ulkotreenit ovat kyl kans ruoka-aikaan. Tosin nyt viimeiset kaksi päivää olen antanut sille hieman vähemmän ruokaa ja eilen se ei päässyt kovin  pitkälle lenkille. Ehkä jollain näistä tai kaikilla yhteensä on joku vaikutus onnistumiseen? 

Viimeiset kaksi päivää ollaan naksuteltu sisällä vartalonhallinta-jumppajuttuja sekä noutoa. Noutokapulan pito tuottaa suunnattomia vaikeuksia ja turhautumisen puuskia, kun se ei kerta kaikkiaan tajua sitä, tiputtelee kapulan, mälvii sitä ja mikä on myös tosi ärsyttävää, että  se kääntää pään (ja kropan) aina sivuttain pois musta. Selkeästi sitä jotenkin ahdistaa pidellä  kapulaa mun lähellä, mikä on kyllä outoa, koska sit taas muuten sillä ei ole mitään estoja esim. kiivetä mun päälle tai pussailla mun naamaa. Mä mietin taktiikaksi unohtaa nyt koko pito vähäksi aikaa ja tehdä vauhtinoutoja ulkona, kierrättää puita, hypyttää esteitä jne. Nenä-käsikosketusta kokeiltiin naksuttaa ja sen se tajus kyl heti, mutta ei vielä kapula suussa. Voisin kokeilla tätä vielä pari kertaa ja sit testaa uudestaan vähän pienempi kapula suussa. 

Tiistaina kävin treenaamassa koululla, mutta kenttä oli aivan jäinen, niin tehtiin katoksen alla seuraamista, liikkeestä istumista ja paikallaan istumista. Seuraamisessa tuli hieman turhautumista kans, kun koitin tehdä ilman namia ja pelkästään naksutella oikeasta paikasta. Ei jotenkin yhtään tajunnut ja haahuili vähän mitä sattui. Pari pätkää namin kanssa sen sijaan oli tosi hyvät, joten eiköhän me mennä tällä vielä vähän aikaa ja sitä kautta häivytetään nami pois. 

Liikkeestä istumiset oli tosi hyviä, mutta se namin heitto ei kyl onnistu ulkona pimeässä niin meni vähän sahailuksi. Paikallaan istuminen oli ihan sikavaikeeta, ei meinannut pysyä millään. Mikähän juttu tämä nyt on, ollaanhan me nyt tätä tehty ja itse asiassa istuminen on ollut jopa parempaakin kuin paikkamakuu. Pitää muistaa perusasiat ja edetä hitaasti. Vain yksi uusi asia kerrallaan (etäisyys, aika, häiriöt jne). 

Aika hyvin alkuviikon turhautuminen saatiin tänään käännettyä ja tuli taas toivoa. Kyllä tämä vielä voitoksi muutetaan! Ja hei kunhan saan Kikille kutakuinkin seuraamisen opetettua, me mennään kyl rallitokoon testaamaan yhteistyötä koeolosuhteissa! 

Ensi kerralla voisi hallilla tehdä muiden tehdessä porukalla luoksetulon loppuja ja kaukoja (s-m, i-s), lyhyt pätkä namiseuraamista häiriökäskytyksellä ja mahdollisesti vois kokeilla joko ruutua tai tötsän kiertoa. Noutoa vois kokeilla metsässä ja/tai kentällä kierron kautta ja pidempää pätkää namiseuraamista ja samalla koittaa hieman häivyttää namia pois siirtämällä niitä oikeasta kädestä vasempaan. Myös seuraamisen  käännöksiä olisi hyvä treenata ensi viikolla ja hyppyjä, jos ne vaan saa pystyyn johonkin. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.