Kikin MH-luonnekuvaus, Hämeenlinna 20.5.2018

Kikillä oli jännät paikat tänään, kun huristettiin Hämeenlinnaan MH-kuvaukseen. Koepaikkana toimi Hämeenläänin metsästysseuran maja, tuomareina Heidi Kaatiala ja Heli Väätäjä, testiohjaajana Susanna Korpi. Mulle testi oli ensimmäinen laatuaan, en ole koskaan edes nähnyt sellaista muuta kuin youtubessa.

Testitilaisuus oli hyvin järjestetty ja jokainen osuus ohjeistettiin tarkoin. Kiki oli koko testin rento oma itsensä, joskin metsän hajut tuntui paikoin kiinnostavan sitä enemmän kuin itse testi. Voi toki olla, että joku muu testipaikka olisi saanut aikaan vielä enemmän reaktioita. Melko lämmintä oli ja Kikille tuli selkeästi kuuma. Yllätyksiä ei oikeastaan tullut montaa, suurin pettymys oli ehdottomasti ampuminen. Hieman ihmettelin matalia pisteitä uteliaisuudesta, mutta tähän varmasti vaikutti ne metsän hajut, jotka kiinnosti selkeästi. Myös takaa-ajo oli hieman yllätys, luulin, että se tarttuisi siihen hanakammin. Haalari ja aaveet oli tosi Kikimäisiä.

Yllättävän paljon Kiki tuntui ottavan musta tukea ja oli muutenkin kiltti ja kuuliainen. Takaa-ajossa esimerkiksi se ei lähtenyt ollenkaan perään, koska päästin liian myöhään irti. Toisella kerralla meni perään, mutta vieheen luo päästyään kääntyi katsomaan sen näköisenä, että o-ou, saikohan näin tehdä. Sitä selkeästi hämäsi mun totaalinen reagoimattomuus vähän kaikissa osissa. Ampumisessa se enimmäkseen pyöri mun ympäri ja katseli mua huolestuneena, vasta ihan lopussa se yritti ampaista pois. Samalla se kuitenkin rohkeasti yritti itse ratkaista tilanteita, esim. aaveita se lopulta moikkasi iloisesti ihan omasta aloitteestaan. Testissä myös Joonaksen läsnäolo saattoi hieman hämätä, kun se esim. ääniosiossa meni sen jalkojen juureen pötköttämään, kun oli tylsää ja muutenkin näytti huolestuvan, kun sen lauma hajosi. Tätä se tekee normaalioloissakin, jos meidän tiet erkaantuu lenkillä.

Tuomarit tuntui kovasti tykkäävän hauskasta pikkukoirasta :D Kikin mielestähän koko juttu oli vain hauska sunnuntailenkki ja ihana ihmisten pussailuhetki.

Paukut jäi harmittaa jonkin verran. Hyvää tässä on kuitenkin sen nopea palautuminen. Kiki hetken päästä jatkoi leikkiä ja oli taas normaali oma itsensä, joten luultavasti sen saa kyllä opetettua sietämään paukkuja. Täytyy nyt oikeasti ottaa tämä projektiksi.

Alla on osioiden videot. Jos on mukavampi katsoa ne putkeen, tässä on linkki youtuben soittolistaan: Klik

Arvostelupaperi

1. ja 2. Kontakti ja alkuleikki

1a  Tervehtiminen 4
1b Yhteistyö 3
1c Käsittely 3

2a Leikkihalu 4
2b Tarttuminen 3
2c Puruote ja taisteluhalu 3


3. Takaa-ajo (kahdessa osassa)

3a Takaa-ajo, 1. kerta 1
3b Tarttuminen, 1.kerta 1
3c TAkaa-ajo, 2.kerta 3
3d Tarttuminen, 2.kerta 2
4. Aktiviteettitaso

Aktiviteettitaso 45. Etäleikki 

5a Kiinnostus 2
5b Uhka/agressio 1
5c Uteliaisuus 2
5d Leikkihalu 2
5e Yhteistyö 5


6. Yllätys (kahdessa osassa)

6a Pelko 3
6b Puolustus/Agressio 1
6c Uteliaisuus 3
6d Jäljellejäävä pelko 2
6e Jäljellejäävä kiinnostus 17. Ääniherkkyys

7a Pelko 3
7b Uteliaisuus 2
7c Jäljellejäävä pelko 2
7d Jäljellejäävä kiinnostus 1


8. Aaveet 

8a Puolustus/agressio 3
8b Tarkkaavaisuus 3
8c Pelko 5
8d Uteliaisuus 4
8e Kontaktinotto aaveeseen 5


9. ja 10. Loppuleikki ja ampuminen

9a Leikkihalu 4
9b Tarttuminen 3

10 Ampuminen 5


Arvosteluasteikko löytyy tästä linkistä: Klik

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.