Kotipiha-aksaa ja mallintöitä

Oma pieni piha on kyllä unelmien täyttymys! Vaikka piha pieni onkin, niin pieniä juttuja siellä voi hyvin puuhastella. Nyt olen naksutellut sille ahkerasti keppejä ja juoksaria.

Mun luotettava malli <3

Keppien kanssa ollaan edelleen kahden kepin vaiheessa. Yritin jo lisäillä neljä keppiä, mutta tajusin, että sisäänmenoa pitää vahvistaa vielä kahdella kepillä. Aluksihan naksutin sille, kunhan se meni kepeistä läpi, en kiinnittänyt suuntaan huomiota. Kokeilin suuntia ihan ensin, mutta tuli liikaa epäonnistumisia ja Kiki vähän hyytyi, joten näin parhaimmaksi unohtaa ensin kokonaan oikeaoppisen sisääntulon. Seuraavaksi vasta vahvistin kepin oikeaa sisääntuloa. Mä käytin tähän namialustaa, jotta Kiki tietää, mihin suuntaan milloinkin on tarkoitus mennä. Lisäksi lisäsin oman liikkeen mukaan, joka muuten toimi täysin ongelmitta, en saanut yhtäkään uutta mustelmaa jalkoihin!

Luulen, että jatkan sisääntulon vahvistamista vielä ainakin yhdellä naksuttelukerralla, koska haluan tästä mahdollisimman hyvän ja olen varma, että jatkossa päästään nopeammin etenemään, jos tämä asia on selvä heti alusta. Etäisyyttä ei vielä ole paljon, koska pihasta loppuu tila kesken. Suuntia ollaan treenattu aika monipuolisesti ja osaa hakea melkein mistä vaan lähettäessä. Ajattelin naksutella viel kerran sisääntuloja, jotta saisin niistä vähän vahvemmat, sen jälkeen täytyy siirtää treenit muualle, jotta saisi etäisyyttä ja vauhtia mukaan enemmän.

Tässä olisi meille vähän tavoitetta:


Juoksariprojekti ei ole vielä edennyt seuraavalle tasolle. Edelleen naksuttelen sille kosketuksesta matolle. Nyt varmuutta on tullut niin paljon, että hakee sinne melkein mistä vaan ja juoksee sinne myös 90 asteen kulmassa tai vaikka namipurkki on suorassa kulmassa mattoon nähden. Hyvä alku käännöksiä ajatellen siis. Tässä on nyt vähän sama vaihe kuin kepeissä, treenit täytyisi siirtää vähän isommalle nurmikolle, jotta saisi kunnolla etäisyyttä ja vauhtia mukaan treeneihin. Myös sitä namimaattia voisi miettiä, siitä olisi hyötyä sekä keppi- että juoksariprojektia ajatellen. Jonkinnäköinen lauta voisi kans hankkia seuraavaksi ja kokeilla miten matto toimii sillä. 

Zerafiina pääsi malliksi <3

Tokoa
treenattiin perjantaina omatoimivuorolla koulun kentällä. Mun lisäksi siellä ei ollut kuin yksi koirakko, joten saatiin oikein hyvät treenit aikaiseksi. 

Kiki teki ruutua avustajalla, eli avustaja vei lelun ruutuun Kikin nähden ja mä lähetin. Toimi erittäin hyvin myös pitkältä matkalta. Tämän se selkeästi muistaa. Seuraavaksi kokeillaan sitä, että avustaja heittää lelun ruutuun, juuri ennen kuin Kiki saapuu sinne. Mä olen aika varma, että ruutu on jo niin hyvin muistissa, että tämä voisi toimia. 

Vasemmalle käännöstä tehtiin ensin repun ympäri ja sitten ihan liikkeestä. Hirveän helposti edelleen lähden itse kiertämään koiraa, tässä täytyy muistaa liikkua riittävän hitaasti ja odottaa, että koira pysyy mukana. Myös oikealla puolella oikealle käännös toimii kyllä yllättävän hyvin. Paikka on toki hukassa, mutta namin avulla seuraa ihan kiitettävästi ja perse pyörii hyvin molempiin suuntiin. 

Liikkeestä istumisen muistaa hyvin, joskin vähän vielä valuu välillä. Tässä täytyy itse olla nopeampi ja napakampi. Sivulla vapaana seuratessa ei oikein vielä ymmärrä istumista, tätä täytyy vahvistaa vielä lisää ja ylipäätään saada pelkkä suullinen käsky vielä vahvemmaksi. Tämäkin tosin on alkanut toimia ihan hyvin - teen välillä niin, että pidän käsiä kokonaan selän takana ja annan pelkstään suullisen käskyn. Takaakierron yhteydessä istuminen toimi myös ihan yllättävän hyvin, tosin tässä jouduin käyttämään käsimerkkiä myös. 

Jos tämä meno jatkuu, Kikillä on kohta hallussa jo avoimenkin luokan liikkeet alta aikayksikön :) 


Zerppa on treenannut rallijuttuja, erityisesti oikealla puolella seuraamista, pepun kääntöä oikealla ja puolenvaihtojen erotteluita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.