Palkatonta settiä

Aah, Kikin kanssa tokoilu on vaan ihan parasta <3 Sen kanssa on nykyään niin kerta kaikkisen kivaa treenata, että mä en melkein kestä!

Edelleen tehdään melkein enimmäkseen lyhyitä liikkeen osia, kokonaisia liikkeitä tehdään aniharvoin ja koemaisia suorituksia vielä harvemmin. Liikkurointia saadaan nykyään valitettavan harvoin, mutta sitä ehdottomasti tarttis treenata ja paljon. Työn alla on nyt ollut oikeastaan lähinnä alokasluokan liikkeet, muut ollaan nyt jätetty melko taka-alalle. Riittävästi hommaa riittää niissä...


Seuraamisessa olen tehnyt Sirken ohjeiden mukaisesti lyhyitä pätkiä, liikkeelle lähtöjä ja temponvaihteluita, sekä palkannut lelulla. Sosiaalinen palkka tuntuu toimivan hyvin, vaikka toki odotus lelusta on suuri. Liikkeellelähdöt alkaa sujua hyvin ja itse seuraaminenkin näyttää todella paljon iloisemmalta kuin esim. kuukausi sitten. Käännökset on hienoja ja tiiviitä, kestoa en nyt ole vähään aikaan kokeillut.

Liikkeestä maahanmeno toimii tosi nätisti, on nopea ja jää odottamaan kivasti. Ei toistaiseksi ole ennakoinut sivulletuloa ja seuraamaan tulo toimii ihan hyvin. Käskytykseen reagoi tosi voimakkaasti ja nyt olenkin aika paljon palkannut seuraamisesta.

Luoksaria tehdään nyt paljon pidemmältä matkalta, kuten Sirke neuvoi. Enimmäkseen toimii nätisti ja tulee kovaa. Oman asennon korjaus on tuottanut tulosta, vaikka edelleen yrittää tökkiä haaroihin, se ei enää istu yhtä lähellä.

Noudon pito on todellinen yllätys, se toimii nyt jo todella hyvin! Mun käsien heilauttamista ei kestä kauhean hyvin vielä, mutta selkeästi edistystä on tässäkin tapahtunut. Pitää pureksimatta sen viisi sekuntia. Lelun ja kapulan välillä vaihtelee hyvin. Maasta kapulaan kiinni se nousee sinänsä hyvin, mutta ottaa mun mielestä vähän liian huolettomasti kiinni ja lisäksi perse nousee helposti. Kaukaa teen samalla tavalla, mutta käsken ensin istumaan ja sitten vasta annan ottaa kiinni kapulasta. Tuonti ja nosto ei ole ongelma, ne toimii oikein hyvin.

Kaukot on ollut työn alla nyt kotona, istumaanousu on selkeästi parantunut ja uusi käsky alkanut toimia. Ulkona en kuitenkaan jostain syystä saanut toimimaan, sen sijaan vanha istu-käsky toimii. Maahanmeno puolestaan on ulkona nätti nopea pudotus, kun taas sisätiloissa se helposti kävelee alas. On vaikeaa...

Hyppyä ollaan treenattu vähän turhan harvoin, mutta sinänsä toimii kyllä. Eteentuloa pitää vähän vielä tehostaa, ei jostain syystä tunnu täysin tajuavan, että tässä on sinänsä sama temppu kyseessä.Tänään tein ekaat palkattomat setit, olen ollut vähän ujo kokeilemaan...

Levitin kentälle ison kasan erivärisiä merkkejä ja laidalle vedin (tai yritin vetää) muovisen kehänarun. Tuuli kuitenkin niin voimakkaasti, että se ei meinannut pysyä. Kiki selkeästi reagoi siihen, joten tuota pitää treenata enemmänkin. Tuulen puhaltamat lehdet ja oksat kiinnosti myös kovasti, mutta ei onneksi tehnyt elettäkään lähteäkseen karkuun.

Ensimmäisenä tehtiin liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo yhteen putkeen. Seuraaminen oli nättiä, maahanmeno nopeaa ja nousi ekalla käskyllä. Luoksetulossa näytin vahingossa käsillä, tuli nopeasti ja suoraan eteen, sivulletulo myös hieno. Liikkeiden välillä hyppi mun edessä ja nappasi liivistä kiinni, tuli nätisti takaisin sivulle. Palkkana lelu kehän laidalla, jonne käveltiin yhdessä.

Seuraavaksi luoksarin loppu, kaukot ja noudon pito yhteen. Kaukoissa ei noussut uudella käskyllä ja sähläsi, olin et oho ja otin kokonaan uusiksi. Toimi, kun käytin vaan vanhaa käskyä, mutta istumiset oli taas hitaita. Noudon pito toimi aivan superhyvin, otti kapulan kiltisti, piti pyörittelemättä ja luovutti kivasti.

Lopuksi tein seuraamispätkiä, kovasti yritti mennä maahan. Liikkeiden valmistelu oli kans hankala, kun pää pyöri ärsyttävästi. Tein sitten pelkkiä valmisteluita ja palkasin heti sen jälkeen, jos katseli mua. Liikevälejähän me ollaan tehty säännöllisesti, mutta tuota valmistelemista ei kauheasti, kun näköjään herpaantuu samantien.

Hyvä fiilis on lähteä kokeisiin joulukuussa. Hallissa ei olla valitettavasti päästy juurikaan treenaamaan ja se on ehkä ainoa, joka arveluttaa. Kikillä saattaa mennä kierrokset nollasta sataan jo hallin ovella, jolloin mistään ei tule mitään. Ensi viikolla päästään kokeilemaan, miten hallissa toimii rallikisat, joten sitten olen taas hieman fiksumpi asiassa...

Zerppaeläin on tehnyt erityisesti puolenvaihtoja, käännöksiä ja yleisesti oikealla seuraamista. Puolenvaihdokset toimii nykyään ihan ok, käännökset oikealla puolella on edelleen hankalat, kun perse ei käänny. Vasemmalla puolella se perse kyllä löytyy. Rataa ei olla juurikaan tehty, sitä varmaan itse tarvitsisin eniten. Sekin pääsee ensi viikolla ralleilemaan, saas nähdä miten käy :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.