Tokohirmut, pöntöt ja aksaeläimet

Kikillä on ollut tänään tehotreeniä sekä aksassa että tokossa. Aksa nyt on muuten vaan kivaa ja tokossa on korkea aika alkaa tehdä jotain joulukuussa häämöttävää koetta ajatellen.

Noudolla aloitettiin. Ihan leikkimistä ja pitoa ensin, sitten kapulaan kiinni juoksemista. Pito sujuu jo hyvin, mutta ei ihan vielä kestä pureksimatta sitä viittä sekuntia, varsinkaan matalassa vireessä.

Seuraamista seuraavaksi. Temponvaihtelut oli päivän teema, sillä yritin saada energiaa ja vaihtelevuutta tylsään seuraamiseen. Tosi lyhyet vaihdot, sekaisin hidasta, juoksua ja normikäyntiä sekä kontaktin tippuessa äkkikäännöksiä. Tuntui kivalta ja palkkautui hyvin sosiaalisen + lelun yhdistelmällä. Liikkeellelähtöjä ihan pari toistoa Sirken neuvomalla tavalla, tämäkin tuntui kivalta.

Paikallaoloa lyhyen tauon jälkeen, halusin kokeilla vähän pidempää pätkää rauhallisessa ympäristössä ja lyhyen pätkän piilossa. Ensimmäisen toiston pidin varsin lyhyenä, ehkä noin 45'' ja liikuin välissä yllättäen ja heitin lelun sivuun. Seuraava toisto oli huomattavasti pidempi, nyt ehkä noin 90''. Aluksi olin koiran edessä, noin 15'' kohdalla heitin taas lelun, 30'' kohdalla otin juoksuspurtin jne. Välillä olin noin 30'' piilossa, piilosta käsin heitin kaksi lelua noin 20'' välein ja seurasin puhelimen välityksellä koiran reaktioita. Palasin takaisin näkyville ja pusikosta tuli yllättäen mies, liikui jotenkin tosi epämääräisesti ja hiippaili takaisin metsään. Kiki ei reagoinut mihinkään häiriöistä ja pysyi nätisti myös rauhallisilla jaksoilla. Pää toki pyöri, mutta oli luottavainen olo, että se pysyy.

Lopuksi hyppyä lyhyesti. Päästiin testaamaan seuran uutta avohyppyä, joka täyttää ihan kisamitat. Korkeutta 40cm. Suorat hypyt menee tosi nätisti, näissä en näe mitään ongelmaa. Vinoissa hypyissä oli vähän hakemista, meni hypyn ohi. Selkeästi ei vielä riittävän hyvin hae hyppyä ja täytyy treenata näitä vielä lisää ja aluksi ehkä vähän helpommalla asetelmalla ja/tai käsiavuilla.Aksaa ei sitten mennyt ihan niin hyvin. Pidettiin toki kunnon tauko tokon jälkeen jne. Tarkoitus oli tehdä yksinkertaista vauhtirataa, missä on päässä kaksi hyppyä ja välissä kahdet hypyt. Kiki ei yksinkertaisesti voinut mennä koko kierrosta, viimeistään toisen kerran putkelle saapuessa kääntyi räyhäämään. Kai olen itse liian hidas ja Kiki toisaalta irtoaa vielä sen verran huonosti putkeen, että pitää saattaa se kohtuullisen pitkälle. Pilkoin ympyrän osiin ja jätin lelun eteen, niin saatiin toimimaan lopulta hyvin kokonaisuutenakin.

Keppejä ollaan nyt tehty 2by2 -menetelmällä, koska halusin testata jotain uutta. Aika hitaasti ollaan edetty ja kahden kepin avulla tehtiin aika pitkään eri kulmia ja mun liikettä. Tänään tehtiin toista kertaa neljällä kepillä ja jo nyt ne olivat lähes samassa linjassa. Liike on todella hidas, mikä mua hämmentää kovasti, mutta kaipa se vauhti tässä kasvaa pikkuhiljaa. On kiva nähdä, että se osaa käyttää aivojaan myös agilitykentällä.

Kontaktia tehtiin myös ihan lyhyesti. Toistaiseksi meillä on takana neljä kurssikertaa ja omatoimitreenejä ehkä saman verran, jos ei oteta huomioon ennen kurssia tehtyjä mattotreenejä maassa. Tilanne tällä hetkellä on, että mennään madallettua puomia kokonaisena hitaassa vauhdissa. Toistaiseksi on kestänyt mun liikettä huonosti ja olenkin ollut enimmäkseen paikallaan antaen koiralle rauhaa työskennellä. Tänään Kiki tuntui erityisen vauhdikkaalta ja mun oli pakko ottaa juoksuaskeleita, jotta näen sen jalat. Vauhti puomilla oli selkeästi edelliskertoja kovempi ja tästä huolimatta osui lähes joka kerta. Muutaman etujalkakosketuksen palkkasin, tähän pitää kiinnittää vähän enemmän huomiota.Zerppaliisa on hömpötellyt rallia ja se alkaakin olla siinä jo varsin hyvä. Oikean puolen seuraaminen on nättiä suorilla. Käännökset oikeaan tuottavat vielä ongelmia, koska takapuoli ei käänny vielä yhtä hyvin kuin vasemmalla seuratessa ja vasemmalle kääntyessä. Täyskäännöksiin ja puolenvaihdoksiin on tullut lisää varmuutta eikä se sekoile enää ihan niin paljon kuin ennen. Kuulo on selkeästi heikentynyt ja hälinässä saa sanoa käskyt selkeästi ja kuuluvasti. Ehkä jonkinasteinen varhaisdementiakin alkaa näkyä, koska se tuntuu oppivan ja yhdistelevän asioita paljon hitaammin kuin esimerkiksi Kiki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.