Jälkikausi avattu

Kerrankin ajoissa avattiin jälkikausi. Luin kirjoituksen lumella jäljestämisestä, joten oli pakko testata. Metsässä onkin jo paikoitellen kohtuullisen sulaakin.

Jälki kulki harvassa mäntymetsässä, jossa oli vain vähän aluskasvillisuutta. Pituutta oli noin 250 metriä ja nameja hyvin tiheästi (yli 75% askeleista). Esineitä kaksi - keppejä ei ollut ennestään hajustettuna, joten laitoin esineitä. Niissä on sekin hyvä puoli, että niitä ei tarvitse silputa kuten keppejä pitää.

Paikoitellen oli vielä reilusti lunta, paikoitellen oli melko sulaa jo. 
Nosti jäljen hyvin, lähetin noin liinanmitan päästä. Lähti heti rauhallisesti oikeaan suuntaan ja tarkisti nätisti joka askeleen. Pari kertaa jäi tuijottaa Joonasta ja Zeroa, jotka jäivät jäljen alkuun ja lähtivät sitten lenkkeilemään eri suuntaan. Tämä oli ehkä Kikille turhan haastavaa, koska se on aina kauhean huolissaan muutenkin, jos sen lauma hajoaa.

Meinasi hukata jäljen ennen puoltaväliä, jouduin kutsumaan pois, kun oli ihan väärässä suunnassa eikä tehnyt elettäkään selvittääkseen ongelman. Esineisiin reagoi hienosti, meni molemmista yli, jäi pyörimään ja löysi sitten esineet.

Jäljen loppuosassa oli runsaasti harhoja, koska olin vahingossa mennyt riistan bilepaikan läpi. Kiki seurasi jälkeä hienosti ja luulin jo meidän selvinneen harhoista kunnialla, kunnes Kiki viisi metriä ennen viimeistä esinettä määrätietoisesti vaihtoi mun jäljen pupun jälkiin. Kesti hyvin kauan, ennen kuin se tajusi, että nyt ei taideta olla oikeilla jäljillä, löysi mun jäljen uudestaan sujuvasti ja melkein samantien löysi esineen.

Ensi kerralla täytyy mennä tuonne kansallispuiston puolelle, siellä on käsittääkseni vähemmän riistaa.

Vaikka askeleet näkyivät hyvin, nenänkäyttö oli hyvää. 

Jälkilaskuri: 

Jälkiä 1kpl
Jäljestetty 0,25 km
Esineitä 2/2 kpl

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.