Hakumonsteri-Kiki

Hakutreeneissä on aina yhtä mukavaa ja alkaa olla jo vaikea keksiä riittävän vaikeita treenejä. En kuitenkaan haluaisi edetä liian nopeasti, ettei mene samanlaiseksi haahuiluksi kuin Zeron kanssa meni.

Eilen keskiviikkona Anidentin takana, tuuli kerrankin melko hyvin, joten ohjelmassa jälleen kerran hajuhakuja. Kiki teki kolme ukkoa, eka noin 50 metrissä, seuraavat suunnilleen 30 - 40 metrissä.

Ekalla pistolla käytiin hakemassa haju ehkä 15m päästä, koska tuuli ehti juuri kääntyä väärään suuntaan. Ampui ukolle kuin luoti oikein iloisen näköisenä. Toiselle ja kolmannelle pistolle lähetin suoraan keskilinjalta, kun Kiki nosti jo samantien nenää korkealle ja totesi, että tuolla on! Aivan superhyvin eteni suoraan maalimiehille ja todellakin tiesi mitä oli tekemässä.

Nyt oli koko treenin iloinen ja reipas oma itsensä, leikki myös iloisesti ukkojen kanssa. Kun sanoin, että mennäänkö etsimään lisää ukkoja, se päästi lelusta irti, nosti nenän ylös ja totes että joooo! Haku on kyllä niin Kikin laji ja ihanaa, miten joka treenillä tulee onnistumisen tunne, kun menee vaan niin hyvin.

Mä vähän haaveilen siitä, että ensi kerralla tuulisi yhtä hyvin tietystä suunnasta, niin voisin kokeilla laittaa ukot ihan 50 metriin ja lähettää suoraan keskilinjalta. Eipä siinä kauheasti hävittävääkään ole.

Viime viikolla treenattiin kunnon helteessä myöskin Anidentin takana. Lämpöä oli treenejä aloitellessa 26,5°C ja lopettaessakin vielä 25°C. Kiki teki hajuhakuja, vaikka oli täysin tyyntä. Nosti hajun ihan hyvin ja irtosi keskilinjalta hyvin maalimiehille, ei mitään ongelmaa tässä. Sen verran se oli läkähdyksissä kuitenkin, että kaksi maalimiestä sai luvan riittää. Kiki ei oikein edes suostunut leikkimään maalimiesten kanssa, kun oli niin kovasti hiki.

Nyt täytyisi panostaa vielä siihen tottikseen, ennen kaikkea hyppytekniikka ja paukut vaativat hiomista. Eteenmenoa ei olla ihan hirveästi tehty, mutta muuten seuraaminen, luoksetulo ja jäävit ovat ihan hyvällä mallilla. Paikallaoloa pitää myös treenata vielä lisää sekä rauhallisessa ympäristössä että häiriön alla, koska en vieläkään ihan 100% varmasti uskalla sanoa, etteikö se voisi lähteä juoksevan koiran perään. Kunhan tämä saadaan kunnolla varmaksi, kokeillaan sitä BH-koettakin. Sain varapaikan elokuun alkuun, heti tokon SM-kisojen jälkeen. Saas nähdä miten käy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa