Sirken toko 4/2023, lihasjumeja ja ulkotreenejä

Lauantaina 11.3. Sirken toko 4/2023 tehtiin taas kuuntelutreeniä. Tästä olinkin kirjoittanut edelliseen postaukseen. Seuraavana tiistaina 14.3. Kiki meni hierojalle, jossa se olikin aivan umpijumissa, joten jälkiviisaana sen haluttomuus kiertoon voi ehkä selittyä sillä. Erityisen pahoja jumeja oli oikeassa etujalassa ja rintalihaksissa sekä selässä, joten kierto ei varmaan tunnu kauhean miellyttävältä. Kikiraukka. 

Pidettiin sen jälkeen taukoa treenaamisesta, aluksi huilittiin ja sen jälkeen lisättiin liikuntaa ja jopa pitkästä aikaa päästin sen vapaana kulkemaan metsässä. 

Hiekan hallilla käytiin maaliskuun lopussa vielä kertaalleen ja tehtiin siellä hitaita liikkeitä: kaukoja, tunnaria, tunnarin noutoa, jääviä ja sen sellaista. Oli kivaa ja meni muistaakseni hyvin, huilittiin välissä ja verryttelin huolella. 

Kolme viikkoa myöhemmin 4.4. käytiin uudestaan hierojalla ja Kikin jumit olivat helpottaneet huomattavasti ja loputkin saatiin auki. Selkää saatiin hierottua hyvin syvältä auki, koira näytti selkeästi muutenkin rennommalta ja etuosan jumit olivat helpottaneet. Edellinen hieronta, lepo ja kevyt liikunta on tehnyt tehtävänsä. Edelleen lihaskunto on surkea, joten sen eteen täytyy vähän tehdä töitä jatkossa. 

Seuraava hieroja parin kuukauden päästä, ettei väli veny taas liian pitkäksi. 

Tällä viikolla korkattiin vihdoin ja viimein ulkokausi - lumi on ollut hyvin sitkeässä ja koska mulla ei ollut enää hallikorttia, harmitti hirveästi, ettei päästä treenaamaan. 

Tiistai 

Ohjelmassa ohjattua, seuraamista ja stoppeja. 

Ohjattu 

- Seuraaminen ja stoppi ihan ok, paljon kuitenkin vielä liikkurointia ja liikkeellelähtöjä

- Suunnat toimivat hyvin ja kuuntelee kivasti

- Edelleen noston jälkeen pyörittää kapulaa

- Tuo sivulle melko täsmällisesti, ei tule kauhean kovaa vauhtia, mikä ei tosin mua tässä vaiheessa haittaa

Stopit

- Naminheitolla ihan hyviä toistoja

- Hirveästi ennakoi, ei pysty tekemään kuin 1 - 2 stoppia

- Pallonheitolla ei oikein toimi ainakaan pitkältä matkalta vieläkään, täytynee vähän vielä tehdä naminheittoja ja pidentää niissä matkaa mahdollisuuksien mukaan 

- Suora luoksetulo hyvä ja tulee kivasti sivulle nyt jo ilman eri käskyä 

Seuraaminen

- Lisää täsmällisyyttä vasemmalle käännöksiin

- Edistää helposti 

- Juoksussa käännökset hieman tahmeita 

- Liikkurointia ja häiriökäskyjä treenattava vielä paljon 

Kiki oli kovin onnellinen päästessään pitkästä aikaa treenaamaan

Perjantai

Koulun kentälle on ilmestynyt uutta hiekkaa, jee, nyt sinnekin voi taas mennä - viime vuonna se alkoi olla ihan poskettoman huonossa kunnossa eikä sinne enää uskaltanut syksyn tullessa mennäkään. Tuonne on paitsi lyhyempi matka myös vähemmän lasinsiruja sun muuta sälää kuin kaukalon kentällä. Ohjelmassa tänään stoppeja, ruutua, noudon palautus ja jäävien erottelua. 

Stopit: naminheitolla tosi hyviä toistoja, oli nopeita ja teräviä stoppeja sekä heitolla että valeheitolla. Hyvä Kikistiina! 

Ruutu: alustalla ensin läheltä, sitten kauempaa. Lelu sivussa, läheltä onnistui hienosti ja oli tosi hyvä, kauempaa varasti kahdesti lelulle, pysähtyi tosin, kun komensin. Kun lopulta uskoi, oli hieno ja täsmällinen ruutu. 

Noudon palautus: ensin läheltä pysähdyksestä, sitten kauempaa ja viistosta. Viistot ovat edelleen aavistuksen vaikeat, pyöräyttää kapulaa noston jälkeen. Heitettäessä kuumenee sen verran, että alkaa helposti mälviä. Tehdään siis ensin rauhallisempia toistoja ja harjoitellaan vinoja tuonteja. 

Jäävät: edessä ja vapaana sivulla toimi tosi hyvin, seuruun kanssa samaten. Pysyi hyvin seisomisessa paikallaan, ei ennakoinut seuruussa. Juoksusta kokeilin maahanmenoa, se oli hieno ja vauhdikas. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa