Tokomato vaudissa

Mun pieni Zerppanen on maailman pätevin pieni tokomato!! Käytiin meidän vakkarikoulun siin toisella puolella takapihalla. Oli melko kämänen ja hieman pimeä paikka, mut sai kelvata.

Otin eka luoksetuloa. Laitoin joka kerta pallon taakse niin että näki selkeästi. Kaksi kertaa vapautin suoraan pallolle, siinä ei ongelmaa :) Kolmannella kerralla kutsuin luokse, eikä vauhdissa kyl mitään muutosta näkynyt, vaikka pidin huolta, että se varmasti tiesi pallon olevan jemmassa sen takana. Noh, ihan hyvin se pysähtyi, itse asiassa ihan hitsin hyvin, jätkä veti liinat kiinni saman tien ja liukui ainakin metrin :) Mun oli vielä pakko kokeilla sitä mun uutta päähänpistoo. Otin ihan lyhyeltä matkalta ja pysäytyksen jälkeen pidin kättä pystyssä, niin että se alkoi pakittaa. Se tajusi sen hyvin ja reippaasti lähti peruuttamaan. Voisi jatkaa tätä vähän aikaa ja kattoo mitä siitä tulee. Jos vähitellen pidentäis matkaa ja yrittäis liittää tohon "oikeeseen" luoksariin. En tiedä, saanko tolla nyt mitenkään itse stoppia nopeammaksi, mutta kokeillaan. Jos ainakin saisi käännettyä kaverin ajatukset jotenkin taaksepäin...

Sitten otin ruutua. Halusin treenata erityisesti seisomista. Eka otin pari toistoo vauhtiruutuja, luulen et se näki lelun jo kaukaa, ei siis tuo yllätystaktiikka oikeen toiminut. Sitten vaan lähetin sen, se meni tosi reippaasti, vaikkei ollut lelua. Käskystä se pysähtyi kuin seinään ja seisoi hievahtamatta, kunnes vapautin ja heitin pallon. Ihan uskomatonta. Otin toisen mokoman ja pidensin hieman seisomisaikaa. Jälleen ei mitään ongelmaa. Unbelievable. Ettei kaveri ala ennakoida, otin kerran niin, etten pysäyttänyt, halusin nähdä, ettiikö ite paikkaa vai mitä. Se jäi ihan ruudun etureunaan seisoo. Otin uudestaan, nyt annoin etsiä paikkaa. Hyvin lähti keskemmälle, sen se ilmeisesti on nyt ymmärtänyt, että siellä on hyvä olla. Mutta tuo ennakointi ei oo hyvä.

Millähän tuon ratkaisisi? Tää teksti on sit lähinnä mun omii pohdiskeluita, voi hypätä yli, jos ei jaksa näitä ;) Jos ite huudan yhtään myöhemmin, se ei pysähdy ruudun sisällä. Voiskohan tähän käyttää samaa taktiikkaa kuin luoksarissa? Aikoinaan ongelmana oli himmaaminen luoksarissa. Mä tein niin, et aina kun se yhtään himmasi, en pysäyttänyt, vaan annoin tulla läpi. Jos se tuli täysii, mä pysäytin, heitin pallon ja koira sai mahtavan palkkansa. Jos se tuli läpi, se sai palkan, mutta ei niin kauheen kivan. Mutta. Jos jätän ruudun palkkaamatta, se ei enää tykkää siitä. Mä haluun, et ruutu on koko maailman toiseksi kivoin paikka, johon tulisi ehdottomasti pyrkiä. Hmm. Pitää pohtia.

Olisko hukkaan heitetty idea, et jos se himmaa, mä annan ite ettii paikan, sit menen ja palkkaan tyyliin makkaralla kädestä. Sit otetaa uusiks ja sit ku ei himmaile yhtään ja mä saan pysäyttää, ni heitän pallon. Ja mä pysäytän vaan, jos se ehdottomasti juoksee täysii yhtään hidastamatta. Saattas olla itua. Täytyy edellee pohtia. Ja toisaalta, ennakointihan on ihan loistava juttu, jos se pysähtyy oikeeseen paikkaan. Koska yhä edelleen olen sitä mieltä, et mä en osaa pysäyttää sitä pitkän matkan päästä oikea-aikaisesti. Hitsiläinen, kun osaa olla monimutkaista...

Anyway. Otin ruudun jälkeen seuraamista. Seurautin pelkkää suoraa keskipitkän pätkän. Hyvin oli kaveri mukana. Välillä tuntui painavan melko voimakkaastikin, oliskohan tää juuri sitä, mikä näyttää videolta poikittamiselta? Pitää joku kerta viritellä videokamera jotenkin. Pitää varmaan hankkia se statiivi. Otin myös ihan pysäytyksiä, mielestäni se oli aika hyvin suorassa, mutta tuokin on tosi hankala nähdä itse. Ja lisäksi on ongelma, et jos ite rupeen kääntyy ja vääntyy, ni Zero korjaa heti asentoa, kun se luulee, ettei se oo oikein. Mikä on mielestäni ihan hyvä juttu ja kertoo sen, et se on hereillä ja mukana hommassa. Otin vielä pari lyhyttä pätkää ikkunan vierestä, jotta voin peilailla sen asentoa. Ihan hyvältä se musta näytti, en mä nähny mitään ihmeellistä. Samoin sivusta katsottuna sen paikka näytti tosi hyvältä, ei se ainakaan edistä yhtään. Mut nääkin kannattais katsoa videokameralta.

Lopuksi otin vielä kaukoja. Keskityin tänään vain istu-seiso vaihtoihin. Pidensin vähitellen matkaa aina muutaman metrin kerrallaan. Joka vaihdolla menin lähemmäs palkkaamaan, heitin sille namin, en antanut kädestä. Silti alkoi tuntua, että se ajattelee ihan liikaa eteenpäin, mikä onkin luonnollista, jos palkka on mulla. Päätin kokeilla takapalkkaa ja täytyy sanoa, että se toimi ihan loistavasti. Milliäkään ei kyllä tullut eteenpäin, oli ihan loistavat vaihdot. Eikä munkaan täytynyt tulla eteenpäin. Oon siis treenannut tuota istu-seiso nousua niin, et oon ite tullut vastaan, jolloin Zero automaattisesti pakittaa. Vähitellen oon vähentäny askeleita ja nykyään useimmiten riittää, jos vähän pullistelen rintaa :) Nyt täytyy vaan hankkia namikippo, tuolta maasta niitä on inhottavaa etsiä. Lisäksi tuo on hieman rasittavaa, kun joka vaihdon jälkeen pitää taas rynnätä täyttämään kippo. Avustaja olis ihan loistava ainakin näin alkuvaiheessa, kun palkkaan joka toiston.

Ihan lopuksi otin yhden ainoan liikkeestä istumisen, jotta saatais joku kiva loppuleikki lopuksi. Toimi kuin unelma, oli todella hieno ja nopea. Ei pienintäkään epäröimisen merkkiäkään.

Ja lopuksi. Hittovie, we can do this! Me treenataan nyt ihan sikana seuraavat kaksi kuukautta, maaliskuun lopus me saadaan se Voi 1, sit sen jälkeen viimeistään kuukauden päästä on evl-kokeet korkattu. 10.5. ilmoittaudutaan SM-kisoihin. Kova pala ja kunnianhimoinen plääni, mut hemmetti soikoon, kyl me pystytään siihen!!! Nih!!

Helmikuu: treenataan voi-liikkeitä kisakuntoon unohtamatta kisanomaisii liikkeitä. Treenataan evl-liikkeet varmoiksi.
Maaliskuu: Keskitytään vain voittajaan. Ei treenata merkkiä eikä zetaa. Tehdään kokeenomaisia treenejä ja liikkeitä. Kaksi viikkoa ennen koetta vähennän treeniä. Viimeinen chekki n. 1.5 - 2 vko ennen koetta ja mahdollisesti vielä vikat silaukset. Viikkoa ennen koetta treenataan pelkkää asennetta, helppoja, hauskoja treenejä.
Maaliskuun 25.3. Voi 1 - bileet ja jättikokoinen kakku.
Huhtikuu: Evl-liikkeet silaukset, liikkeet kisanomaisina. Muutama kisatreeni vois ottaa, kun yksittäiset liikkeet toimii. Kokeet joskus huhtikuun puolivälissä ehkä.
Toukokuu: eka ykkönen pitäis saada ekan kahden viikonlopun aikana. Lisää kisanomaisia treenejä, liikkeiden hinkkaamista kuntoon.
Kesäkuu: vikat kaksi viikkoa ei tehdä enää mitään vakavaa. Viimeiset chekit ja siloittelut. Jos kaikki menee hyvin, niin TVA-bileet voidaan järkätä jo kuun lopussa.

Utopiaa vai? Ei, vaan kunnianhimoinen treenisuunnitelma!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.