Fyssaroimis- ja eläinkoepäivä

Fyssaroimispäivä Aistissa.

Mitään kovin dramaattista superjumia ei löytynyt, sen sijaan kaikkea muuta. Liikeessä se ravasi etuosa voimakkaasti vasemmalla suhteessa takaosaa, mikä ei sinänsä oo uusi juttu. Oon huomannut tämän lisääntyvän aina kun se on jumissa. Takatassuja on taas kirputtanut, oikea on värjääntynyt ehkä hieman enemmän kuin vasen.

Taivutukset toimi hyvin, sen sijaan ympyräliikkeessä oli tosi vaikeaa. Mielestäni kehonhallinta on taas ottanut takapakkia. Mikä ei oo ehkä yllättävää, kun ottaa huomioon, että mä en oo ollut maailman ahkerin jumppari viime aikoina...

Seistessä Zerolla oli selkeä painovarausero etujaloissa. Se antoi huonommin nostaa vasenta etujalkaa. Fyssari totesi, että todennäköisimmin ongelma on oikeassa olkapäässä tai oikeassa lonkassa. Painettaessa selkälihaksia se aristi rintarangan aluetta.

Alaselkä ei ollut oikeastaan jumissa, sen sijaan rintarangassa oli molemmin puolin kireyttä, varsinkin vasemmalla, joka on juuri väärä puoli ollakseen tokon aiheuttamaa. Omituista. Fyssari ehdotti syyksi kaivamista tai agilityn kontakteja. Kumpaakaan ei olla kauheasti tehty. Sen sijaan esim. pk-esteet voisi olla syypää, tai sit vetäminen! Emmi on vienyt sen säännöllisesti juoksulenkille ja pitää sitä usein kiinni.

Käsittelyn Zermu otti rauhallisesti kuten aina. Taivutteluissa se aristi oikean lonkan taivutusta. Eturaajoissa ei aristuksia. Pahus, jos se nyt on alkanut kehittää nivelrikkoa! Mun täytyis kyl kuvata se uudestaan, et näkis mahdolliset nivelrikkomuutokset. Samoin haluan kuvat useammasta projektiosta, koska niistä kennelliiton kuvistahan ei välttämättä näy lonkan löysyys ollenkaan.

Laitettiin selkään laseria, samoin kokeilumielessä oikeaan lonkkaan: "laitetaan tähän ja katotaan mitä tapahtuu..." Viimeksi en huomannut eroa laseroinnin jälkeen, mutta kuulemma muutokset voivat olla hyvin pieniä.

Tänään Zero pääsi koululle ortopediseen tutkimukseen koe-eläimeksi. Tätä olin jo odottanutkin innolla. Palpaatiossa ei löydöksiä, etujaloissa ei mitään ihmeellistä. Takajalkojen distaaliosat oli hyvät, polven vetolaatikkotestit oli negatiiviset, joten polvi ainakin on ehjä. Lonkan (oik.) taivuttelussa oli vähän taas sitä mieltä, että tää ei ole kivaa. Ortolani-testi oli kuitenkin negatiivinen, tosin tarkennettuani opettajalta tämä sanoi, että se on positiivinen lähinnä vakavemmissa lonkkadysplasian asteissa, D-E -lonkkaisilla. Pieni löysyys ei tällä tavalla ilmene.

Selkänikamien paineluun ei reagoinut, sen sijaan selkälihaksia aristi selkeästi kahden viimeisen kylkiluun kohdalta. Ristiselkä ei ollut kipeä, kun siihen kohdistettiin painetta. Sen sijaan oikeaa takajalkaa ei antanut vetää kunnolla taaksepäin, oikea taipui melkein vaakasuoraan. Edelleen oli havaittavissa selkeä painovarausero etutassuissa.

Eli tutkimus ei oikeastaan antanut uutta tietoa, lähinnä vahvisti mun epäilyä, että oikeassa lonkassa on jotain vikaa.

Ja nyt sit muistiksi: kennelliiton lausunnon mukaan VASEN on C ja OIKEA A. Mut kyllä tietysti voi silti olla löysyyttä oikeassa, joka ei tuosta ilmene.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.