Tänään se tapahtui! VOI 1 ja menolippu kuninkuusluokkaan!

Niin monet kerrat mä oon pohtinu, mitä mä laittaisin otsikoksi ja miten mä aloittaisin, kun se joskus tapahtuu. Niin monet kerrat mä oon joutunu pettymään ja aloittanut uudestaan saman urakan, aina vaan kohti seuraavia kokeita. 

Kaksi vuotta, kaksi kuukautta ja kuusi päivää siihen meni, satoja treenitunteja, kylmässä ja sateisessa, lumisateessa ja helteellä - mutta kyllä uurastus kannatti! Nyt vihdoinkin kaikki loksahti ja tuloksena tämä mun niin suuresti himoitsema ykköstulos. 

Koe oli tuttavallisessa ympäristössä Ojangossa, joten paikkana ei Zermulle mitään ihmeellistä. Se oli tosi rauhallinen, kun tultiin sisään, saatoin huoletta pitää sen ilman hihnaa ja se vaan makoili kehän vieressä. Ehkä valmistelevat treenit on tuottanu tulosta ja se tietää, mitä tultiin tekemään :) 

Liikejärjestys oli sotkettu perinpohjin ja meille kävi uskomaton tuuri, kun vaikeimmat liikkeet oli alussa ja helpoimmat lopussa. Virittelyssä ennen omaa vuoroa leikittiin metallikapulalla, tein yhden oman etsinnän ja kaukojen ekan vaihdon. Just ennen ku mentiin kehään, hetsasin metallilla ja pistin sen reppuun piiloon. Sit mä kävin viel näyttää ruudun sille. 

Paikkamakuu 10: Eipä ihmeellistä, makasi rauhassa, nousi ripeästi. Oli muuten ainoo meidän ryhmästä joka sai täydet pisteet! 

Kaukot 6: Olin hetkeä aikaisemmin näyttänyt Zerolle ruutua ja suorituspaikka oli sama tötsä, josta lähetetään ruutuun. Selkeästi se oli hieman hämillään eikä ihan ymmärtänyt, että nyt menemmekin tekemään kaukoja. Jouduin toistamaan maahan-käskyn ja eka vaihto oli aika hidas, selkeesti se mietti ja sai sitten jutun juonesta kiinni. 

Ruutu 9.5: Tää oli ihan sikahieno! Se jo kyttäs ruutua, kun asetuin paikalle, ampui ku nuoli ja pysähtyi nätisti.  Maahan-käskyä mä odotin aika pitkään, mutta meni nätisti. Seuraamiseen tulo oli ehkä hienoin koskaan, haki hyvin kontaktia ja seurasi nätisti. 

Metalli 9: Hivenen epävarma, mutta paljon parempi kuin missään tämän vuoden kokeessa. 

Hyppynouto 6: Tää oli aika täpärä ja olen tyytyväinen mun nopeaan reagointiin. Kapula pomppas ikävästi sivuun, kuitenkin nää ei oo ollut ongelma viime treeneissä, joten lähetin huoletta. Kääntyi voimakkaasti viel enemmän oikeelle, joten viime hetkellä sanoin uudelleen hyppy. Luovutus oli ihan superhypervino, joku sivu ja eteentulon sekoitus. 

Tunnari 7: Aavistuksen epävarma, tarkisti vielä kapulan ottamisenkin jälkeen. Ei päästänyt ekalla irti! Sanoin kuitenkin käskyn turhan hiljaa, se ei varmaan vaan tajunnut. 

Istu 9.5: Hieno, ei ongelmaa. 

Seuraaminen 8: No tää ei ollut kauhean hienoa. Kontakti pysyi kyllä oikein hyvin ja temponvaihtelut oli tosi nätit ja siistit. Täyskäännökset oli rumia, miksi, MIKSI mä urpo tein ne vasemmalle?! Joskus mä ihmettelen mitä sahanpurua mun päässä oikeen liikkuu. Ei Zermu osaa niitä vasemmalle! Käännöksistä tuomari sanoi, että vasemmalle käännös oli liian kaareva, en huomannut tuota itse. Pysähdykset oli kammottavat, oli aivan vino, samoin vasemmalle askeleissa. Käännökset paikallaan mä jouduin kauheen pitkään miettii et vasen, vasen, vasen, se on oikean vastakohta, eli öö, tonne. 

Luoksetulo 9: No tää oli ihan nätti, hyvät stopit ja oikein hieno maahanmeno. Loppuun toivoisin ehk vielä lisää vauhtia, tuli nätisti lähelle ja sivulletulo hieno. 

Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 264,5 pistettä, I-tulos (!!!!!) ja 2. sija

Tuomari sanoi, että ihan hyvää yhteistyötä ja kivalta näyttää, mutta paljon vielä pikkujuttuja, mitä kannattaa vielä korjata ennen seuraavaa luokkaa. 

Oi, siis mä en voi vieläkään uskoa sitä todeksi! Tästä alkaakin seuraava urakka, eli tva-tittelin jahti! Ihan huimaa! Samantien täytyy katsella kisakalenteria ja pohtia realistista aikataulua. Voisinko heti ensi viikonloppuna kokeilla evl:ää?? :D Juhlan humua hieman varjosti Pöntön uudet seikkailut: Se veti sisuksiinsa valtavan palan muovia, jossa oli ollut jotain broilerimössöä. Hups vaan, hetkeksi kun käänsin selkäni niin se oli hävinnyt. Niinpä ostettiin herkkujen ja lelujen sijaan vetyperoksidia apteekista. Zero raukka, sillä on maailman reiluin omistaja! 

ps. Älkää menkö Hskh:n kisoihin, sielt saa huonot palkinnot: Luita, jotka maailman ahnein bordercollie ei syö, lelun, josta herra tuhoan-kaikki-lelut -ei välitä ja kynän, jolla omistaja ei tee mitään... 

Kommentit

 1. ONNEA NIIN PALJON! On ihan hajottanut seurata teidän kokeita, kun silloin Ilmajoellakin se teki hyvin ne jotka teki, ja loppuja ei tehnyt ollenkaan.. Mutta LOPULTA se ykkönen sieltä napsahti, ja ehkä tästä hyvästä ne kolme evl-ykköstä tulee kuukaudessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kieltämättä tuntui välillä aika hajottavalta, kun aina joku liike menee pieleen, kun herra karvaperse ei jaksa tehdä. Mutta musta kyl tuntuu, että se suurin taistelu on jo tehty nyt voittajassa, ehkäpä nyt voidaan evl:ässä keskittyä nauttimaan kisamenestyksestä ;)
   Yhteistyö ainakin tuntuu paljon paremmalta ja Zeron kaa on oikeasti kiva nykyään tehdä töitä <3

   Poista
 2. Vau tosi hienoa! Nyt vaan treenaamaan ja kyllä ne evl1:setkin sieltä vielä napsahtaa! Mä varta vasten halusin, olla siellä voittajassa hakemassa kisakokemusta ennen evl:ää. Evl:ssä onneks osissakin useimmiten kehät.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.