Kikin MyDogDNA

Tässä linkki Kikin tuloksiin:

https://mydogdna.com/crm/index.html#fi/animals/870026030300/pass/disorders

Monimuotoisuus on Kikillä hyvä, perimän terveysindeksi on 105 eli selkeästi keskivertoa parempi. Heterotsygotia-aste kertoo koiran monimuotoisuudesta. Bordercollien mediaani on 36% ja paimenkoirilla 33,8% - Kikillä se on 38% joten se sijoittuu paremmalle puoliskolle:

Tutkituista sairauksista se oli kantaja ainoastaan kobalmiinin imeytymishäiriölle - suolistosairaus, jonka kantajuus bordercolliessa on jopa yllättävän yleinen - vajaa 8% tutkituista koirista on kantajia, mutta sairaita vain alle 1%.

Muita tutkittuja sairauksia on pitkä litania, mielenkiintoisimmat ovat bordercolliella ehkä TNS-oireyhtymä (verisairaus), MDR1-mutaatio (liittyy lääkeaineiden yliherkkyyteen) ja hampaiden hypomineralisaatio, joiden suhteen Kiki on siis negatiivinen.

Värijuttuja en ihan ymmärrä, muuta kuin että se on pitkäkarvainen, ei-kiharakarvainen tricolour, mitä se ilmentää myös ihan ilman testejäkin. Merleä se ei kanna eikä albinismia,  mutta tämä nyt onkin aika harvinaista. Se ei kanna tekijöitä, jotka tekisi mustasta ruskean tai harmaan sävyjä eikä sillä ole valkotekijöitä, hairlekiini tai muita kuvioita. Kokoa en myöskään ihan ymmärtänyt, kuin että sillä on useita isoille koirille tyypillisiä perintötekijöitä. Jos oikein ymmärsin, niin  sen geneettinen koko olisi noin 50,3cm korkeutta ja 15.8kg painoa. Toi kuulostaa yllättävän isolta, mutta voihan se tosiaan venyä vielä tästä. Pitää näihin ominaisuuksiin perehtyä vähän tarkemmin joku kerta. Töpöjalkageeniä se ei kanna, mitä  joskus epäilin :D


Ihan noin geneettisesti ajateltuna Kikillä voisi siis hyvinkin olla annettavaa rodulle. Täytyisi vaan varmistaa, että toinen ei kanna tuota samaa suolistosairautta. Morsioksi tuo ohjelma ehdottaa Kikille 16-vuotiasta amerikkalaista urosta :D

Semmottii tänään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa