Kesä on kreisii

Paljon on tapahtunut, enkä tiedä mistä aloittaa. Kiki aloitti uransa virallisissa kisoissa, Zero debytoi rallin voittajaluokassa, molemmat on edistynyt lajeissaan ja meikäläisen treenimotivaatio on löytynyt jälleen. Mökillä rilluteltiin ja läträiltiin, selvitettiin jälkeä ja pelättiin vettä. Tokossa edistytään pikkuhiljaa, aksassa on vähän hiljaista ja pk on siisteintä ikinä. Taidan tehdä erillisen postauksen tokon tilannekatsauksesta sekä rallitokokisoista.



Jälki

Jälkiä olen nyt tehnyt muutama ja hyvin ollaan edistytty, kun joka kerta mulla on ollut selkeä ajatus, mitä treeniltä haluan. Jälki on enimmäkseen suoraa ja mutkittelua, kunnon 90-asteen kulmia ei olla vielä treenattu, se on listalla seuraavaksi. Kepit on enimmäkseen treenattu erikseen, kerran laitoin jäljelle ja seurasin, mitä tapahtuu.

Mökillä tein vähän vahingossa turhankin haastavan jälken, jonka Kiki selvitti olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Keppeihin reagoi pysähtymällä ja haistelemalla, kehuin samantien ja palkkasin reilusti. Alustanvaihto ei tunnu olevan erityisen vaikeaa ja pysyttelee hyvin jäljen päällä, harhat on haastavia ja vaatii treenaamista myös itseltä, jotta opin lukemaan koiraa paremmin. Keppien merkitystä täytyy vielä nostaa ja kulmat ovat listalla seuraavaksi.



Haku

Säännöllisesti ollaan käyty treeneissä ja edistystä on tapahtunut huimaa vauhtia. Aluksi edettiin mielikuvatreenillä (tai ns. sydämillä), missä ukko viedään yhdessä ja keskilinjalta lähetys. Tämä toimii sen verran hyvin, että viimeksi ukko oli jo lähes takalinjalla. Hieman tuntuu, että tämä on Kikille vähän turhankin helppoa, koska se saattaa mennä ukon ohi, sanoa morjentes ja mennä syömään kakkaa vieressä.

Hajuhakuja olen tehnyt mielikuvien ohella, ensin kohtuu lyhyeltä matkalta ja nykyään noin 30 metrissä. Kesti muutama treeni, että tuntui tajuavan idean, mutta viime treeneissä sai hajun jo parinkymmenen metrin päästä ja asenne tuntuu olevan parempi. Mä luulen, että tämä on selkeästi haastavampi ja Kiki keskittyy paremmin. Musta vähän tuntuu, että mielikuvatreenit jätetään ehkä vähäksi aikaan pois ja vaikeutetaan treenejä nyt selkeästi.


Esineruutu

Tätäkin ollaan työstetty suht ahkerasti. Esineiden etsimisessä Kiki on luonnonlahjakkuus ja tarkentaa esineisiin todella hyvin. Tuonti on asia erikseen, on siinä tosi huono ja tiputtaa ne. Treenasin sitä erikseen ihan vaan lelujen avulla, tämä toimi selkeästi paremmin. Nyt olen ottanut esineiksi helppoja, selkeitä esineitä, kuten lapasia, sukkia ja pehmoja. Vinkkinä saatiin treenata ylipäätään nouto varmemmaksi pidemmältä matkalta käsikosketuksen avulla ihan kentällä sekä kantaa erilaisia esineitä ihan kotioloissa ja tehdä niiden luovutuksia. Esineruudussa toimii hyvin se, että lähden juoksemaan poispäin reippaasti.



Toko

Sennin toko oli tosi hyödyllinen ja pureuduttiin erityisesti suurempiin ongelmiin, eli paikallaoloon, seuraamiseen ja noutoon. Pari kisamaista liikkuroitua treeniä on takana, toki tehtiin pätkissä palkkaamalla ja osa jätettiin kokonaan pois. Kikin outo käytös on taas näkynyt muutamassa treeneissä, että se on mennyt kummallisen apaattiseksi, vilkuillut ympärilleen eikä mukamas osaa mitään. Ekat liikkuroidut treenit meni samoissa merkeissä. Pitkän analysoinnin jälkeen mä vähän mietin, jännittääkö se uusia tilanteita. Tämä käytös on toistunut melkein joka kerta, kun ollaan oltu uudessa paikassa pitkästä aikaa tai muuten erilainen tilanne, kuten liikkurointi jne. Sitten seuraavan kerran menee jo oikein hyvin. Tosin esim. rallitokokokeesta se selvisi oikein hyvin, mutta ehkä se tilanne oli taas ihan totaalisen eri.


Aksa

Harmittavan vähän oon tähän laittanut paukkuja, tuntuu että muut lajit vie tällä hetkellä kovasti mukanaan. Jokusen kerran ollaan treenattu perus etenemistä, hyppytekniikkaa, kontakteja ja keppejä.


Rallitoko

Kikin kanssa nyt ei erityisemmin olla treenattu, tavoitteena on saada nyt lähinnä tokon seuraaminen vahvemmaksi ja sitten kokeilla uudestaan kisata.

Zeron kanssa olen ottanut työn alle nyt opetella kaikki liikkeet varmemmiksi, enhän mä tähän asti ole oikeastaan edes ottanut selvää, mitä liikkeitä voittajaan kuuluu. Erityisen vaikeaa on peruuttaminen suoraan liikkeestä ja puolenvaihdot. Oikean puolen seuraaminen on parantunut huimasti, kun olen tehnyt sitä vapaan tarjoamisen kautta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa