Rallidebyytit Vantaalla 8.6.18

Huimaa, mun pieni vauvakoila on jo siinä iässä, että ilmoitin sen ihan oikeisiin aikuisten koirien kokeisiin! Hömppäkokeisiin, mutta kokeisiin kuitenkin! Pappavaavi pääsi myös kisaamaan, ensimmäistä kertaa startattiin voittajaluokassa ja oi, kun sen silmät loisti onnesta!

Zero VOI0

Oli mun mielestä kohtuullisen vaikea ja pitkä rata. Tuloksena -35p ja HYL.

Kaiken kaikkiaan olen Zermuun tyytyväinen ja mun mielestä se oli hyvin mukana. Oikealla seuraaminen meni yllättävän hyvin ja kokonaisuus oli kiva ja iloinen. Seuraaville kerroille muistiksi, että koira kytketään maalin jälkeen ja käytösruutu tehdään hihnassa, vaikka se tehdäänkin kehässä. Mä hämäännyin tästä, kun tuomari selitti, että koira kytketään vasta mentäessä ulos kehästä.-10p peruutuksesta, sitä se ei oikein osaa - rintamasuunta kääntyy, niin että lopulta kävelee mun edessä etuperin
- Rima muistaakseni tippui, mutta siitä ei pistevähennyksiä
- 10p molemmat oikeaan täyskäännös (vasemmalta), Zero eksyi väärälle puolelle käännöksessä, joten tässä on treenattava lisää täsmällisyyttä.
-3p kolmesta liikkeestä turhan isoista käsimerkeistä - molemmat puolenvaihdot takaa, sekä oikealta eteen ja oikealle sivulle.
-1p kolmesta liikkeestä, en oikein tiedä mitä näissä oli. Liike 7. KONTR, liike 9 OV ja liike 12 TVÄ

Nyt treenataan erityisesti puolenvaihdot kuntoon ja treenataan varmemmaksi sivulletulot ja eteentulot ilman isoja käsimerkkejä. Vartalonhallinta ja peruutus otetaan myös työn alle. Ajattelin myös käydä läpi voittajaluokan liike kerrallaan ja tehdä tilannekartoitus sen pohjalta, miten ne sujuu. Kotiläksynä itselleni tutustun sääntöihin.

Kiira ALO0

Mun pieni Pennepasta ei ehkä ole enää pennepenne, vaan aikuinen koira. Se teki ihan superiloisen suorituksen loistavalla asenteella ja oli hyvin mukana koko ajan. Olen todella tyytyväinen meidän yhteistyöhön ja sen iloiseen asenteeseen. Nyt on huomattavasti parempi olo lähteä tulevaisuudessa esim. tokoon kisaamaan. Virheitä -48p ja tulos 0(52p).


Vaikka pisteillä ei juhlittu, Kiki hauskuutti yleisöä ja tuomaria senkin edestä. Kaikkia kylttejä piti ihmetellä ja osan se kiersi, koko ajan häntä oli iloisesti ylhäällä ja sillä oli silminnähden erittäin hauskaa. Rata oli sen mielestä aivan liian lyhyt, joten se keksi sata ylimääräistä asiaa. Seuraaminen nyt ei tokon mittakaavassa ollut erityisen nättiä, mutta rallitokoon aivan riittävää. Takaakierto meni oikein hyvin, vaikka aloitin sen treenaamisen tyyliin edellisenä päivänä. Suurimmat pistevähennykset tuli seuraamisesta ja ihmettelystä, esim. pujottelussa se lähti ihmettelemään kehänauhaa, hihna kiristyi ja rintamasuunta poikkesi huomattavasti. Kyltin kierrosta lähti myös -10p ja kosketuksista -1p. Huomiota on jatkossa kiinnitettävä 360-asteen käännöksiin, molemmista lähti vähennykset - toisessa rintamasuunnasta (ihmetteli taas jotain jännää) ja toisessa kun istahti vasemmalle käännöksessä. Tarkkuutta tähän muutenkin ja kokeessahan voi tehdä ihan reilun ympyrän.

Tässä video Kikin suorituksesta:


 Onpa muuten Zerollekin kertynyt vuosien mittaan näitä kisakirjoja, paljon sen kanssa on kyllä tullut tehtyä. Toivottavasti Kikilläkin jonain päivänä on noin paljon. Ja mieluusti vähän enemmän vielä merkintöjä niissä... :)
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.