Kikin tokokatsaus

Alokasluokan liikkeet

Paikallaolo 

Pysyy huonosti, saattaa nousta tai kävellä vastaan. Kestää hyvin erilaisia houkutuksia ja häiriöitä, mutta ei pysy rauhallisissa olosuhteissa. Myös häiriökäskyjä pitää treenata vielä paljon, menee muiden käskyistä maahan. Menee helposti lonkalle maatessa.

Seuraaminen

Todella nätin näköistä teknisesti, mutta kestää edelleen vain lyhyitä pätkiä. Takapuolen käyttö ihan ok ja vasemmalle käännökset ihan kelvollisia, oikealle käännöksissä erkanee hieman ja täyskäännöksissä erkanee paljon ja jää seuraamisessa jälkeen. Perusasennot enimmäkseen hyviä ja suoria. Peruuttamista ei osaa.

Liikkeestä maahanmeno

Maahanmeno on nopea ja suora, todella hieno. Seuraamisessa ollaan tehty vasta kerran, muuten treenataan erikseen. Pysyy ihan hyvin, pystyn kiertämään ja ohittamaan. Perusasentoa pitää vähän vielä hioa, yleensä palkkaan maahan ja saattaa jäädä ihmettelemään sivulletuloa.

Luoksetulo

Paikalla istuminen vielä hieman epävarma, saattaa joskus ennakoida. Käskytys vaikeaa, saattaa siinäkin ennakoida. Vauhti ihan hyvä, mutta saattaa hidastua lopussa. Eteentuloa ollaan aika paljon tehty erikseen lyhyeltä matkalta, se toimii suoralta matkalta hyvin, mutta vinosti lähestyttäessä jää vinoon eikä osaa korjata. Pitkältä matkalta enimmäkseen hyvä eteentulo.

Noutokapulan pito 

Toimii huonosti. Mälvii kapulaa, pyörittelee ja tiputtaa. En ole oikein saanut kunnolla vieläkään opetettua pitoa, joskin itse nouto toimii jo kohtalaisesti. Väistää minua, joten edessä istuminenkaan ei oikein toimi. Vähän kaikkea ollaan kokeiltu ja mikään ei oikein toimi täydellisesti. Jätetty tämä väliin kisamaisissa treeneissä.

Kauko-ohjaus

Toimii melko hyvin kokonaisuudessaan. Liikkurointia saattaa ennakoida, pysyy ihan hyvin ja tekee vaihdot puhtaasti noin viidestä metristä. Loppusivulletuloa voisi vähän vielä parantaa, toivoisin säpäkämpää nousua.

Hyppy

Avohypyssä itsessään ei ongelmaa, umpihyppyä saattaa kiertää. Eteentulo voi olla hieman löysä ja hidas, ei olla treenattu riittävästi.


Avoimen luokan liikkeet: 

Paikalla istuminen

Ollaan aika vähän treenattu, toimii mielestäni hieman paremmin kuin paikallamakuu.

Liikkeestä istuminen

Toimii oikein hyvin vapaana seuratessa, istuminen on täsmällinen ja nopea. Seuraamisen kanssa ei olla kokeiltu. Istuu hyvin paikallaan, kun kierrän tms.

Liikkeestä seisominen

Jäävistä ehdottomasti heikoin. Stoppi toimii hyvin lähietäisyydeltä, mutta ei pidemmältä matkalta tai sivulta. Pysyy paikallaan hetken, mutta ei kestä voimakasta liikkumista.

Merkin kierto

Toimii melko hyvin ja vauhdikkaasti myös pidemmältä matkalta, molempiin suuntiin oma käsky. Perusasenntoa en ole vielä vaatinut, vaan ollaan tehty aina vapaana. Bongaamista pitää treenata vielä lisää.

Nouto

Itse nouto sujuu jo aika mallikkaasti, nostosta ollaan päästy jo eteenpäin tuomiseen. Luovutus ei toimi, ks. edellinen kohta pidosta. Heittämisen kestää nykyään jo melko hyvin, aluksi oli todellinen ongelma.

Ruutu 

Lelun kanssa treenatessa todella hieno ja vauhdikas pitkältäkin matkalta. Kosketusalustaa vasta harjoitellaan, on toistaiseksi hieman hidas ja epävarma, ollaan tehty lyhyeltä matkalta vasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.