Edistystä tapahtuu

Ups, löysin toissa viikkoisen tekstin blogin uumenista. No, tässä viime viikon ma-ti treenailut. Muuten on ollut ihan kauhea kiire vähän joka välissä (saatiin vihdoin pidettyä lapsen ristiäiset, jes!) ja vähän ollut nuhaa menojen välissä, niin en ole ryhmätreeneihin osallistunut ja treenaaminen ollut vähän vähissä. 

Maanantai 3.8.

Tokoa kaukalolla porukalla. Ohjelmassa seuraamista, kiertoa, paikallaoloja ja vähän palkattomuutta. 

Seuraaminen: Ensin itsekseni seuraamisen käännöksiä, nää oli tosi hyviä ja myös täyskäännökset olivat tiukkoja ja hyviä. Paikallaan käännöksiä pitää ehkä vähän hioa vielä, vasemmalle hyppii hassusti ja oikealle meinasi jäädä vinoon. Askeleet oikealle seuraa, mutta rintamasuunta kääntyy, askeleet vasemmalle ei suju ollenkaan, koska ei osaa väistää (ei olla kyllä treenattukaan, kunhan kokeilin). Peruutusta kokeilin pitkästä aikaa ja sehän jopa toimi! Helposti olisi väistänyt poispäin musta, mutta parin toiston jälkeen piti paikkaa ihan hyvin parin askeleen verran. PItääkin vahvistaa tätä vielä lisää, on sillä selkeästi pieni ajatus, mitä tässä haetaan. 

Kiertoa: Ensin jostain kymmenestä metristä, sitten 20. Osaa periaatteessa kiertää, mutta yrittää huijata välillä. Käy esim. tökkimässä nenällä tai kääntyy merkin edessä. Mielellään myös kiertää väärin päin, ei aina tunnu muistavan kierrä ja takaa -käskyjen välillä. Paria kapulaa heittelin matkalle ja tein aluksi puoliksi luoksekutsuna, sitten ihan lähetyksenä kapuloiden ohi. Nätisti ohitti ne edes vilkaisematta. 

Paikalla istumista porukalla, tämä meni hienosti. Palkkasin namilla noin 20sek välein. Keskittyi hyvin eikä heilunut. 

Luoksetuloa pari kappaletta kaverin tehdessä lähistöllä paikkamakuuta. Teki nätisti eteentulon, toisen palkkasin vauhdista. 

Paikallamakuuta samalla kun toinen teki luoksetuloa lähistöllä. Tämä meni ihan yllättävän hyvin, pysyi nätisti. Oli aika kärppänä, enkä tiedä, mitä olisi tehnyt, jos olisin ollut kauempana. Ihan lupaavaa kuitenkin. 

Palkaton setti luoksetulo, liikkeestä maahanmeno ja kaukot. Luoksetulo muuten hyvä, mutta loppu ihan vino. Argh. Annoin sen etsiä maasta nameja samalla kun vapautin, toimi hyvin ja seurasi nätisti ja hiljaa. Liikkeestä maahanmenossa ei suostunut menee maahan, vasta kolmannella toistolla, kun oikein painokkaasti sanoin. Onnistuneesta toistosta päätin sitten palkata ja otettiin loppusetti pelkästä paluusta. Kaukot oli hienot eikä liikkeen välissäkään haukkunut. 

Kaiken kaikkiaan keskittyi kyllä hyvin, vaikka muut tekivät mm. kierto-ohjattua ja muita vauhtiliikkeitä. Hirveästi on kyllä Kiki kehittynyt tässä. 

Kiki taitaa olla tekemässä juoksuja, koska se merkkaili päivällä ja treeneissä poikakoirat sekosivat sen läsnäolosta. Voivoi Kiki :D 

Tiistai 4.8.

Hakutreenit omalla porukalla. Tutulla kisaradalla puomin takana vasemmalla. Halusin testata Kikin taitoja ja otin kolme ukkoa neljästä ilman apuja, suorina pistoina. Jätin umpparin väliin ja aloitin radan toisesta piilosta vasta, koska Kiki tuntee ne tutut piilot jo ulkoa. 

Ensimmäinen siis oikealle alamäkeen, irtosi piikkisuoraan viiteenkymmeneen, pyöri sieltä hetken ja nappasi maalimiehen jäljen. No, muuten oli hyvä jäljestystä lukuunottamatta. 

Toinen oikealle rinnettä ylös, tähän ääniapu. Reagoi voimakkaasti apuun ja ampaisi taas piikkisuoraan, pyöri ehkä muutaman sekunnin ja nosti ukon. Tuli suoraan ilman jäljestystä. Nää ääniavut on toimineet tosi hyvin nyt, kun se jo osaa irrota ja tietää, mitä tehdä. Antavat ihan hyvän vahvistuksen lähtöön ja irtoamiseen tässä vaiheessa. 

Kolmas vasemmalle risukasakuoppaan, nätti suora pisto, taisi tulla hieman takaapäin piilolle. Tämä hyvä. Ei jäljestänyt tässäkään. Tässä vaiheessa mietin kuumeisesti, otanko riskin ja lähetänkö neljännelle suoraan vai otanko varman päälle. Kikillä oli jo kova hiki ja ilma oli melko painostava, mutta päätin riskeerata. Mä yleensä jään niin helposti vellomaan vanhassa tutussa kaavassa, niin täytyy joskus vähän ottaa riskiäkin. 

Neljäs siis oikealle, maalimies melkein aidassa kiinni. Irtosi nätisti aivan piikkisuoraan ja löysi heti. Selkeästi oli jo kuuma ja väsy, koska eteni hitaammin kuin ensimmäisellä kahdella pistolla, mutta intoa kuitenkin riitti. 

Vau, hyvä Kiki! Se osaa selkeästi paljon enemmän kuin mitä mä kuvittelenkaan ja pitää uskaltaa alkaa vaatia siltä asioita ja edetä treeneissä. Myös ilmaisua pitäisi ehdottomasti alkaa treenaamaan tosissaan. Nyt mä olen haukuttanut sitä ennen treeniä lämmittelyksi, mutta eihän se mitään pitkää sarjaa vielä osaa eikä kauheasti ole vieraille haukkunut. 

Ja joo, sillä tosiaan alkoi ne juoksut tänään, kuten poikakoirat eilen vähän ennustikin. 

Hakutreenit 18.8.

Puomin takana uudessa maastossa ihan takana levennöksen kohdalla. Maaston keskilinjan kohdalla melko tiivistä pusikkoa, takalinjan tuntumassa aukeaa ja mukavaa. Kosteaa oli, kuumaa ja tosi paljon ötököitä. 

Kikille neljä maalimiestä, suoria pistoja ja kuljetuksia. Mun kantapää on superkipeä, joten ajattelin päästä helpolla näin. Halusin kokeilla matkaääntä vahvisteena suorasta etenemisestä. 

Eka ukko vasemmalle ilman apuja, oli tosi nätti pisto. Irtosi piikkisuoraan just sinne, mihin lähetin ja nosti samantien ukon. Karkasi maalimieheltä heti ruuan jälkeen. 

Toinen oikealle rinnettä ylös, maalimies tiheässä pöheikössä. Kokeiltiin tähään matkaääntä. Kiki hämmentyi siitä aivan totaalisesti: veti liinat kiinni, pälyili ympärilleen, sinkosi sinnetänne, tuli takaisin keskilinjalle. Kokeiltiin vielä uudestaan, taas sama reaktio. Päädyttiin siihen, että tämä ei toimi ja siirryttiin ihan normaaleihin ääniapuihin. Kuljetettiin vähän matkaa aluetta eteenpäin ja tuli nätisti kutsusta. 

Kolmas vasemmalle umppari, joka oli hivenen raollaan. Nätti suora pisto tähänkin, umppari ei pätkääkään hämmentänyt sitä. Kuljetus onnistui tällä kertaa vähän matkaa aluetta eteenpäin. 

Neljäs oikealle rinnettä ylös ihan normaalilla äänavulla. Irtosi kuin pieni karvainen raketti ja nosti melkein heti. Ei kuljetusta, maalimies toi mukanaan keskilinjalle. 

Nyt täytyisi kyllä seuraavaksi saada ilmaisu kuntoon. Olen haukuttanut sitä aina ennen omaa vuoroa itse, nyt osaa jo tarjota sitä mulle ilman erillistä käskyä. Haukkuu kuitenkin vain 2-3 kertaa, ennen kuin pitää tuumaustauon. Tätä pitäisi nyt saada selkeästi pidennettyä ja tietysti myös muutenkin treenata haukkumista vieraille ihmisille. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.